Μουντιάλ 2022

Μαρόκο – Ισπανία 0-0 (3-0 πεν.): Ο Μπόνο δεν δέχθηκε γκολ… ούτε στα πέναλτι και οι Αφρικανοί πήραν ιστορική πρόκριση στους «8»! (video)

Μαρόκο – Ισπανία 0-0 (3-0 πεν.): Ο Μπόνο δεν δέχθηκε γκολ… ούτε στα πέναλτι και οι Αφρικανοί πήραν ιστορική πρόκριση στους «8»! (video)
Μαρόκο και Ισπανία δεν έλυσαν τις διαφορές τους σε κανονική διάρκεια και παράταση, οδηγήθηκαν στα πέναλτι, εκεί που ο Μπόνο ανήρθηκε να δεχθεί γκολ από τους «φούριας ρόχας», δίνοντας ιστορική πρόκριση στην ομάδα του στα προημιτελικά του Μουντιάλ! Δεν ευστόχησαν ούτε σε ένα οι «φούριας ρόχας»!

Σε ένα ματς με λιγοστές φάσεις αλλά δραματικό φινάλε, Μαρόκο και Ισπανία χρειάστηκε να λύσουν τις διαφορές τους στα πέναλτι, για δεύτερη φορά στο φετινό Μουντιάλ, με τον Μπόνο να είναι τελικά ανίκητος και να στέλνει τους Αφρικανούς στους «8» του Μουντιάλ!


Το πρώτο μέρος ήταν αρκετά φτωχό σε φάσεις, με μόλις τέσσερις τελικές να γίνονται στις δύο εστίες. Η Ισπανία είχε σε γενικές γραμμές τον έλεγχο χωρίς ωστόσο να μπορεί να απειλήσει ιδιαίτερα τους Μαροκινούς. Στο 25’ οι «φούριας ρόχας» είχαν την πρώτη καλή στιγμή τους στο ματς με τον Ασένσιο να σουτάρει από πλάγια θέση μετά από μακρινή μπαλιά του Άλμπα και τη μπάλα να πηγαίνει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου ήταν η σειρά των Μαροκινών να απειλήσουν και να φτάσουν μάλιστα πολύ κοντά στο γκολ! Στο 42’ ύστερα από σέντρες του Χακίμι αλλά και του Μπουφάλ, ο Αγκέρ πήρε την κεφαλιά, χωρίς ωστόσο να βρει στόχο. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Ζίγες προσπάθησε να γυρίσει με το κεφάλι στον Εν Νεσίρι αλλά ο Λαπόρτ τον πρόλαβε τελευταία στιγμή.

Στο δεύτερο ημίχρονο λίγα πράγματα άλλαξαν καθώς η Ισπανοί είχαν την κατοχή, χωρίς ουσία όμως, ενώ από την άλλη το Μαρόκο ήταν πιστό στο πλάνο του, χωρίς να πάρει μεγάλα ρίσκα. Πέρα από ένα δυνατό σουτ του Όλμο στο 55ο λεπτό, δεν υπήρξε ούτε μία αξιοσημείωτη στιγμή στον αγώνα μέχρι το 81’!

Σε εκείνο το σημείο, οι Ισπανοί έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Μοράτα. Ο Νίκο Γουίλιαμς έκανε υπέροχη κάθετη πάσα στον στράικερ της Ατλέτικο, εκείνος δοκίμασε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία του Μαρόκου.

Λίγο αργότερα, στο 86’, οι Μαροκινοί είχαν καλή στιγμή μετά από σέντρα του Χακίμι, όμως ο Σεντιρά δεν κατάφερε να εκτελέσει σωστά.

Οι «φούριας ρόχας» έφτασαν πολύ κοντά σε γκολ-πρόκρισης στις καθυστερήσεις του αγώνα, όταν ο Όλμο εκτέλεσε ωραία φάουλ από μακρινή απόσταση, με την μπάλα να περάνει από τα σώματα και τον Μπόνο να αποκρούει υπέροχα σε κόρνερ! Στα τελευταία δευτερόλεπτα δεν άλλαξε κάτι, με τον διαιτητή να σφυρίζει τη λήξη και τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση.


Στο 104’ της παράτασης το Μαρόκο έχασε μία μοναδική ευκαιρία, την κορυφαία στον αγώνα, με τον Τσεντίρα να βγαίνει σε φάση τετ-α-τετ και τον Ουνάι Σιμόν να του λέει «όχι» και να κρατάει το μηδέν για την ομάδα του!


Δέκα λεπτά αργότερα, το Μαρόκο θα βγει στην αντεπίθεση ξανά με τον Σεντίρα, ο οποίος είχε καλές προυποθέσεις για να απειλήσει ωστόσο ο Ρόδρι τον πρόλαβε.

Όπως και στην κανονική διάρκεια, έτσι και στην παράταση, οι Ισπανοί άγγιξαν το γκολ στην τελευταία φάση, με τον Σαράμπια να πλασάρει στην κίνηση από πλάγια θέση, με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι και να στέλνει τις δύο ομάδες στα πέναλτι!


Στην ψυχοφθόρα διαδικασία οι Ισπανοί είχαν κάκιστες εκτελέσεις, ο Μπόνο αρνήθηκε πεισματικά να νικηθεί και ο Χακίμι έστειλε τους Ίβηρες... σπίτι τους και το Μαρόκο για πρώτη φορά στην ιστορία του στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου!


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μαρόκο (Bαλίντ Ρεραγκρί): Μπόνο-Χακίμι, Αγκέρ (84’ Ελ Γιαμίκ), Σάις, Μαζράουι (82’ Αλάλ) - Άμπραμπατ, Ουναχί (120’ Μπαντούν), Αμαλάχ (82’ Σεντίρα) - Ζιγιές, Μπουφάλ (66’ Εζαμπντέ), Εν- Νεσίρι (82’ Σαμπιρί)

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν- Γιορέντε, Ρόδρι, Λαπόρτ, Άλμπα (98’ Μπαλντέ) - Μπουσκέτς, Πέδρι, Γκάβι (63’ Σολέρ) – Όλμο (98’ Φατί), Τόρρες (75’ Νίκο Γουίλιαμς, 119’ Σαράμπια), Ασένσιο (63’ Μοράτα)

Η φωτο του αγώνα

Ο Μπόνο ήταν κάτι παραπάνω από πολύτιμος για το Μαρόκο και η πρόκριση των Αφρικανών οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε εκείνον. Όχι μόνο είπε «όχι» στους Ισπανούς όποτε χρειάστηκε στην κανονική διάρκεια και την παράταση αλλά απέκρουσε και δύο πέναλτι στο τέλος! Απλά απίστευτος!

FjUAU5faEAEVjvv.jpg


Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης