Μουντιάλ 2022

Πριν τη Βραζιλία του Τίτε, το είχε κάνει και η Ελλάδα του Παναγούλια!

Πριν τη Βραζιλία του Τίτε, το είχε κάνει και η Ελλάδα του Παναγούλια!

Με τη συμμετοχή του γκολκίπερ Γουεβέρτον στη νίκη-πρόκριση (05/12, 4-1) επί της Νότιας Κορέας, η Βραζιλία «αντέγραψε» την Ελλάδα του Αλκέτα Παναγούλια.

Το χρονόμετρο δείχνει το 80ο λεπτό του αγώνα. Η Βραζιλία έχει «κλειδώσει» την πρόκριση επί της Ν.Κορέας με το 4-1 (05/12) και στο κέντρο του γηπέδου περιμένει ο Ροντρίγκο μαζί με τον Γουεβέρτον.

Ο δεύτερος, ο γκολκίπερ της Παλμέιρας περνάει στο ματς στη θέση του Άλισον και έτσι η Βραζιλία περνάει στην ιστορία. Γίνεται η χώρα που χρησιμοποιεί όλους τους ποδοσφαιριστές της στο Παγκόσμιο Κύπελλο!


Ο Παναγούλιας και οι Ρώσοι το ’94, οι Γάλλοι το ’78!

Η προηγούμενη φορά που είχε συμβεί κάτι ανάλογο είναι 28 χρόνια πριν, στο Μουντιάλ των ΗΠΑ το 1994. Τότε, στην πρώτη της συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο, η εθνική μας ομάδα αγωνίστηκε μόνο στη φάση των ομίλων δίχως να πάρει κάποιο θετικό αποτέλεσμα και δίχως να σκοράρει.

Παρόλα αυτά ο αείμνηστος Αλκέτας Παναγούλιας είχε χρησιμοποιήσει όλους τους ποδοσφαιριστές που είχε στη διάθεσή του!

Το ίδιο είχε πράξει και ο Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ, ο τεχνικός της Ρωσίας, αφού και οι 22 παίκτες του που είχαν ταξιδέψει την Αμερική πήραν… «μυρωδιά» Μουντιάλ!

Τέλος, η πρώτη ομάδα που έπραξε κάτι ανάλογο ήταν η Γαλλία του 1978. Σε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα -όχι για αγωνιστικούς λόγους- Παγκόσμια Κύπελλα οι «Τρικολόρ» αποκλείστηκαν από την πρώτη φάση των ομίλων -τότε υπήρχαν δυο φάσεις ομίλων και μετά νοκ- αουτ. Τουλάχιστον όλοι οι αθλητές πήραν χρόνο συμμετοχής.

Μανώλης Μακρόπουλος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης