Μουντιάλ 2022

Γιουσέφ Εν-Νεσίρι: Θέλει να επαναλάβει την… εξαίρεση στον κανόνα κόντρα στον Σιμόν! (video)

Γιουσέφ Εν-Νεσίρι: Θέλει να επαναλάβει την… εξαίρεση στον κανόνα κόντρα στον Σιμόν! (video)

Ο Γιουσέφ Εν-Νεσίρι θα βρεθεί ξανά απέναντι στον Ουνάι Σιμόν, στην αναμέτρηση του Μαρόκου με την Ισπανία για τη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αυτή είναι η 7η φορά που θα βρεθούν αντιμέτωποι, με τον Ισπανό γκολκίπερ να έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ από τον επιθετικό της Σεβίλλης στις προηγούμενες συναντήσεις τους!

Το… πάνω χέρι έχει ο Ουνάι Σιμόν στις αναμετρήσεις με αντίπαλο τον Γιουσέφ Εν-Νεσίρι! Ισπανία και Μαρόκο «διασταυρώνουν τα ξίφη» τους με σκοπό να εξασφαλίσουν μία θέση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, ωστόσο αυτή δεν αποτελεί την πρώτη φορά που οι δύο ποδοσφαιριστές θα τεθούν αντιμέτωποι. Συγκεκριμένα, έχοντας περάσει αμφότεροι αρκετά χρόνια στο ισπανικό πρωτάθλημα, μετρούν ήδη έξι παιχνίδια ως αντίπαλοι.

Η αρχή έγινε όταν ακόμα ο Μαροκινός αγωνιζόταν στη Λεγανιές τη σεζόν 2018-19. Ο Βάσκος τερματοφύλακας είχε ξεκινήσει ως βασικός για την Αθλέτικ Μπιλμπάο, με τον Εν-Νεσίρι να περνά στο ματς ως αλλαγή, χωρίς να καταφέρνει να «παραβιάσει» την αντίπαλη εστία. Το τέλος του παιχνιδιού βρήκε τα «λιοντάρια» να επικρατούν με σκορ 2-1.

Από εκεί και έπειτα, οι δυο τους «κοντράρονται» στους αγώνες μεταξύ της Σεβίλλης και της ομάδας από το Μπιλμπάο, καθώς ο Μαροκινός έχει μετεγγραφεί από το 2020 στο σύλλογο της Ανδαλουσίας.

Στις πέντε αναμετρήσεις που ακολούθησαν, όλες για το πρωτάθλημα της La Liga, μόλις σε μία περίπτωση ο 25χρονος, πλέον, επιθετικός μπόρεσε να πετύχει κάποιο γκολ απέναντι στον Σιμόν, τον Οκτώβριο του 2020. Αυτό, όμως, δεν ήταν αρκετό, με την ομάδα του να ηττάται με 2-1. Στις υπόλοιπες τέσσερις παρέμεινε «άσφαιρος», με τη Σεβίλλη ωστόσο να επικρατεί δύο φορές. Οι Βάσκοι πήραν τους τρεις βαθμούς άλλη μία φορά, ενώ το τελευταίο μεταξύ τους ματς έληξε ισόπαλο.

Ο Εν-Νεσίρι έχει αντιμετωπίσει τους «φούριας ρόχας» και στο Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία, σημειώνοντας μάλιστα και ένα γκολ, στην ισοπαλία των δύο ομάδων με 2-2 για τη φάση των ομίλων. Τότε, βέβαια, κάτω από τα δοκάρια βρισκόταν ο Νταβίντ Ντε Χέα.

Παρά το γεγονός ότι δεν διατηρεί και την καλύτερη παράδοση κόντρα στον Σιμόν, ελπίζει απέναντι στην Ισπανία (6/12, 17:00) να επαναλάβει την… εξαίρεση του κανόνα, πετυχαίνοντας το δεύτερό του γκολ απέναντι στον Βάσκο. Ένα γκολ, που ίσως αποδειχθεί κομβικό, ώστε να συνεχίσει το Μαρόκο την πολύ καλή παρουσία του στη διοργάνωση έως τώρα.

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης