Μουντιάλ 2022

Ο Νεϊμάρ έχει βαλθεί να «ισοφαρίσει» ή να καταρρίψει κάθε ρεκόρ του Πελέ στο Κατάρ! (video)

Ο Νεϊμάρ έχει βαλθεί να «ισοφαρίσει» ή να καταρρίψει κάθε ρεκόρ του Πελέ στο Κατάρ! (video)
Παγκόσμιο Κύπελλο με γκολ για τον Νεϊμάρ πράξη... τρίτη! Νέα «κορυφή», αλλά στους «8» κόντρα στην Κροατία (05/12, 17:00), έχει την ευκαιρία να γίνει ένας ζωντανός θρύλος για τη Βραζιλία.
Σχετικά Άρθρα
Η μοναδική παράσταση της Βραζιλίας στη φάση των «16» κόντρα στη Νότια Κορέα (05/12, 4-1), είχε τέσσερις διαφορετικούς σκόρερς, αλλά δύο μεγάλους πρωταγωνιστές: τον Νεϊμάρ και τον Τιάγκο Σίλβα.

Πρόκειται για τους δύο από τους τρεις «συνδετικούς κρίκους» της αρχικής ενδεκάδας της Βραζιλίας της φάσης των «16» του Μουντιάλ του 2022, με αυτήν του 2018, με τον Καζεμίρο να συμπληρώνει την αλυσίδα.

Ειπώθηκαν πολλά για την παρουσία τους. Για τα 39 χρόνια του Τιάγκο Σίλβα, για τον ρόλο του ηγέτη, που έχει επωμιστεί ο Νεϊμάρ. Στο πρώτο κρίσιμο παιχνίδι της «σελεσάο», πάντως, έδωσαν τις δικές τους απαντήσεις στις κριτικές που δέχθηκαν.

Ο 30χρονος σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν επέστρεψε από τον τραυματισμό του στο πρώτο ματς μετά τους ομίλους, ακριβώς όπως είχε προαναγγείλει ο προπονητής της Βραζιλίας, Τίτε. Στη μόλις 2η ευκαιρία που του δόθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, εξασφάλισε μία θέση στο «Πάνθεον» του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου.

Με το εύστοχο πέναλτί του στο 13ο λεπτό, ο Νεϊμάρ «άνοιξε» λογαριασμό στο Μουντιάλ του 2022 και βρήκε δίχτυα, για τρίτο Παγκόσμιο Κύπελλο. Κάτι που στην τεράστια ποδοσφαιρική ιστορία της χώρας του καφέ, έχουν πετύχει μόλις δύο παίκτες: ο Πελέ και ο Ρονάλντο!

Κάπως έτσι, o 2ος σκόρερ της Βραζιλίας όλων των εποχών με 76 γκολ, «έγραψε» ακόμα μία χρυσή σελίδα στην έως τώρα καριέρα του, με το εθνόσημο στο στήθος. Απέναντι στην Κροατία (09/12, 17:00) στα προημιτελικά, θα έχει ακόμα μία ευκαιρία, να «πιάσει» στην κορυφή του εν λόγω πίνακα τον θρυλικό Πελέ, και γιατί όχι, να τον ξεπεράσει!

Από την άλλη, ένας από τους «γερόλυκους» του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου και εξίσου σπουδαίο «κεφάλαιο» στην τωρινή εκδοχή της Βραζιλίας, ο Τιάγκο Σίλβα, παρότι κεντρικός αμυντικός έβαλε τη δημιουργική του... σφραγίδα στο παιχνίδι.

Στο 29ο λεπτό, η Βραζιλία «έκρυψε» την μπάλα, αλλά αυτός έβγαλε την τελική πάσα, που ο Ριτσάρλισον μετουσίωσε σε γκολ, χρίζοντας τον Τιάγκο Σίλβα ως τον γηραιότερο παίκτη που έχει μοιράσει ασίστ στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο.

Κι αν η Βραζιλία επαναλάβει τέτοια εμφάνιση κόντρα στην Κροατία (09/12, 17:00), είναι πολύ πιθανό να έχουν αμφότεροι την ευκαιρία να «αγγίξουν» νέες, ψηλότερες κορυφές, οδηγώντας τη «σελεσάο» ένα βήμα πιο κόντα προς το σημείο από το οποίο απέχει, εδώ και δύο δεκαετίες ακριβώς.

 
Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης