Μουντιάλ 2022

Βραζιλία – Νότια Κορέα 4-1: Μιλήσαμε για φαβορί και… εκνευρίστηκε η «Σελεσάο»! (video)

Βραζιλία – Νότια Κορέα 4-1: Μιλήσαμε για φαβορί και… εκνευρίστηκε η «Σελεσάο»! (video)

Το καλύτερο παιχνίδι ομάδας στο τρέχον Παγκόσμιο Κύπελλο πραγματοποίησε η Βραζιλία απέναντι στη Νότια Κορέα, με τη «Σελεσάο» να επικρατεί με 4-1, στο πιο παραγωγικό ημίχρονο ομάδας στην ιστορία του Μουντιάλ, σε νοκ – άουτ φάση. Τέσσερις διαφορετικοί σκόρερ, βραζιλιάνικη σάμπα στο Κατάρ και ηχηρή απάντηση για το ποιος είναι το φαβορί για κατάκτηση!

Απίθανη Βραζιλία, μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση και προς κάθε αντίπαλο που θέλει να πάρει το Παγκόσμιο Κύπελλο. «Τεσσάρα» στο ημίχρονο κόντρα στη Νότια Κορέα και βραζιλιάνικη… σάμπα στο Κατάρ, με ισάριθμους διαφορετικούς σκόρερ, αφήνοντας το πόδι από το γκάζι στο δεύτερο μέρος, με συνέπεια η αντίπαλός της να βρει το γκολ της «τιμής».

Αναλυτικότερα, η Βραζιλία παρουσιάστηκε αποφασισμένη για πρόκριση απέναντι στην ομάδα του Μπέντο, με τους τυπικά γηπεδούχους να προηγούνται με 2-0 από το 13ο λεπτό και με 4-0 στο ημίχρονο, έχοντας καθηλώσει τον ποδοσφαιρικό πλανήτη!

Το σκορ άνοιξε στο 7’ ο Βινίσιους, με το πρώτο γκολ του παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης, ύστερα από εξαιρετική ενέργεια του Ραφίνια.


Πέντε λεπτά μετά, ο Ριτσάρλισον κέρδισε πέναλτι από τον Κιμ, ο Νεϊμάρ εκτέλεσε εύστοχα στο 13’ και το 2-0 βάζει ήδη πρόκρισης για τους «8» του Μουντιάλ.


Από εκεί και πέρα, η μπάλα… χάθηκε και ο Ριτσάρλισον σημείωσε το τρίτο του γκολ στο τρέχον Παγκόσμιο Κύπελλο, ύστερα από συνεργασία των Σίλβα και Μαρκίνιος και υπέροχη κάθετη πάσα του πρώτου στον παίκτη της Τότεναμ.


Και πέντε λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ήρθε το 4-0 από τον Πακετά. Η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Μουντιάλ που σημειώνει τέσσερα γκολ στη φάση των «16» στο πρώτο ημίχρονο, είναι γεγονός…


Όλα ιδανικά για μία ομάδα που παρήγαγε το καλύτερο ποδόσφαιρο ομάδας στο πρώτο μέρος, με τον Νεϊμάρ να ντριμπλάρει και τον διαιτητή, και τον Τίτε να… χορεύει με την υπόλοιπη ομάδα.

Από εκεί και πέρα, η Κορέα απείλησε με τον Σον στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, αλλά ο Άλισον ήταν εκεί, ενώ δευτερόλεπτα νωρίτερα, ο Ραφίνια δεν είχε καταφέρει να αυξήσει τον δείκτη του σκορ.


Η τελευταία καλή στιγμή άνηκε στους τυπικά φιλοξενούμενους, με τον Άλισον αυτή την φορά να μην μπορεί να αντιδράσει, καθώς ο Παίκ έκανε το 4-1 και έβαλε το γκολ της τιμής για τους Νοτιοκορεάτες.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βραζιλία: Άλισον (81’ Γουέβερτον), Μιλιτάο (63’ Ντάνι Άλβες), Σίλβα, Μαρκίνιος, Ντανίλο (72’ Μπρέμερ), Καζεμίρο, Πακετά, Νεϊμάρ (81’ Ροντρίγκο), Ραφίνια, Βινίσιους (72’ Μαρτινέλι), Ριτσάρλισον

Νότια Κορέα: Κιμ Σονγκ-Γκιου, Κιμ Μουν Χουάν, Μιν-Τζάε Κιμ, Γιούνγκ-Γκουόν Κιμ, Γιν-Σου Κιμ, Ίνμπομ Χουάνγκ (65’ Παίκ), Γου-Γιάνγκ Γιούνγκ, Τζανγκ-Χουν Κγουόν, Γου-Γιόνγκ Τζιόνγκ, (46’ Σον Γιου Χο) Σον Χέουνγκ-Μιν, Γκουέ-Σουνγκ Τσο (81’ Ουί Τζο)

Η φωτογραφία του ματς:
FjPOWzzWAAAiDro_-_Αντιγραφή.jpg

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης