Μουντιάλ 2022

Κροατία: H γηραιότερη ενδεκάδα σε νοκ-άουτ παιχνίδι Μουντιάλ, μετά τους «11» της Γαλλίας στον τελικό του 2006!

Κροατία: H γηραιότερη ενδεκάδα σε νοκ-άουτ παιχνίδι Μουντιάλ, μετά τους «11» της Γαλλίας στον τελικό του 2006!

Ιαπωνία και Κροατία τίθενται αντιμέτωπες για ένα εισιτήριο στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τον Ζλάτκο Ντάλιτς να επιλέγει μια αρκετά μεγάλη ηλικιακά ενδεκάδα.

Η Κροατία με μια νίκη και δύο ισοπαλίες, κατάφερε να προκριθεί στις «16» καλύτερες ομάδες ως δεύτερη από τον 6ο όμιλο του Μουντιάλ, όπου εκεί, τίθενται αντιμέτωπη με την εθνική ομάδα της Ιαπωνίας.

Έτσι στην αναμέτρηση απέναντι στους Ασιάτες, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της «χρβάτσκα», Ζλάτκο Ντάλιτς ποντάρει στην εμπειρία που δεδομένα διαθέτουν οι ποδοσφαιριστές του, αφού ο μέσος όρος ηλικίας των έντεκα ποδοσφαιριστών είναι στα 29 χρόνια και τις 330 ημέρες και την κατατάσσει στην δεύτερη γηραιότερη σύνθεση σε νοκ-άουτ αναμέτρηση Μουντιάλ.

Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια βρίσκεται ο Λιβάκοβιτς (27), στα πλάγια της άμυνας βρίσκονται οι Τζουράνοβιτς (27) και Μπάρισιτς (30), ενώ στο κέντρο της άμυνας οι Λόβρεν (33) και Γκβαρδιόλ (20). Στον χώρο της μεσαίας γραμμής ο Ντάλιτς έχει επιλέξει τους Μόντριτς (37), Μπρόζοβιτς (30) και Κόβασιτς (28) και στην τριάδα της επίθεσης στα αριστερά βρίσκεται ο Ιβάν Πέρισιτς (33), στα δεξιά ο Κράμαριτς (31) που κινείται πιο εσωτερικά, ενώ στην κορυφής της επίθεσης έχει επιλεχτεί ο Μπρούνο Πέτκοβιτς (28).

Ποια είναι όμως η γηραιότερη ενδεκάδα στην ιστορία των νοκ-άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου; Η απάντηση στο ερώτημα, ακούει το όνομα της Γαλλίας και συγκεκριμένα των πρώτων «11» που παρατάχθηκαν στον τελικό του τουρνουά το 2006 απέναντι στην Ιταλία με μέσο όρο ηλικίας, 30 χρόνια και οχτώ ημέρες. Τότε, ο Ρεϊμόν Ντομενέκ παράταξε την ομάδα του με σύστημα 4-4-1-1, τον Μπαρτέζ (35) κάτω από τα γκολπόστ και τους Σανιόλ (29), Τουράμ (34), Γκαλάς (29), Αμπιντάλ (27) στην ευθεία της άμυνας. Μακελελέ (33) και Βιειρά (30) ήταν στον άξονα, με τους Μαλουντά (26) και Ριμπερί (23) στα άκρα, τον Ζιντάν (34) να κινείται πιο ελεύθερα και τον Τιερί Ανρί στην κορυφή της επίθεσης (29).
hi-res-41fad5ebac0f5c61c9bd7695b77d4bcd_crop_north_1_2.jpg

Αν και οι «τρικολόρ» ηττήθηκαν στην διαδικασία των πέναλτι και δεν στέφθηκαν Παγκόσμιοι Πρωταθλητές στα γήπεδα της Γερμανίας, κατάφεραν να κατακτήσουν μια διαφορετική πρωτιά που διατηρούν έως σήμερα και φαίνεται δύσκολο να καταρριφθεί ποτέ.

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης