Μουντιάλ 2022

Γαλλία: Συνέχισε την εξαιρετική παράδοση στους «16», αλλά η άμυνα… μπάζει!

Γαλλία: Συνέχισε την εξαιρετική παράδοση στους «16», αλλά η άμυνα… μπάζει!

Η Γαλλία ξεπέρασε εμφατικά το εμπόδιο της Πολωνίας και διεύρυνε το εξαιρετικό σερί της σε φάσεις των 16 του Μουντιάλ. Ωστόσο η άμυνα της ομάδας δεν εμπνέει σιγουριά μέχρι στιγμής , έχοντας παραβιαστεί και στα τέσσερα παιχνίδια!

Η ομάδα του Ντεσάμπ συνεχίζει απτόητη στην διοργάνωση του Κατάρ με το… άστρο του Κιλιάν Εμπαπέ να την καθοδηγεί. Οι «τρικολόρ» επικράτησαν της Πολωνίας με 3-1 με σκόρερ τους δύο πρωταγωνιστές της μέχρι τώρα, Εμπαπέ και Ζιρού.

Έτσι, η εξαιρετική παράδοση των Γάλλων στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου συνεχίστηκε. Συγκεκριμένα οι «μπλε» από το 1986, όταν και καθιερώθηκε με την μορφή νοκ-άουτ η φάση των 16, δεν έχουν αποκλειστεί ποτέ, μετρώντας πλέον 6/6!

Αναλυτικά όλοι αγώνες της Γαλλίας στους «16»:

1986: Ιταλία – Γαλλία 0-2

1998: Παραγουάη – Γαλλία 0-1

2006: Ισπανία – Γαλλία 1-3

2014: Νιγηρία – Γαλλία 0-2

2018: Γαλλία – Αργεντινή 4-3

2022: Γαλλία – Πολωνία 3-1

Ωστόσο, κάτι που θα πρέπει να προβληματίζει τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Ντιντιέ Ντεσάμπ, είναι η αμυντική λειτουργία της ομάδας.

Μπορεί να δέχτηκε γκολ στις καθυστερήσεις από πέναλτι με τους Πολωνούς, αλλά η αλήθεια είναι πως η ομάδα του Λεβαντόφσκι άξιζε να σκοράρει βάσει απόδοσης και άλλο γκολ, έχοντας 1,75 xGoals στο παιχνίδι έναντι 1,35 των Γάλλων!

Επιπλέον, αυτό είναι το τέταρτο σερί παιχνίδι που παραβιάζεται η γαλλική εστία με τον Γιορίς να έχει δεχτεί γκολ από Δανία, Αυστραλία, Πολωνία και τον Μανταντά από την Τυνησία.

Όπως γίνεται αντιληπτό, τα μετόπισθεν της Γαλλίας δεν λειτουργούνε σωστά και ακόμη δεν έχουν δοκιμαστεί κόντρα σε elite αντίπαλο.

Η αναμέτρηση με τους Άγγλους, οι οποίοι έχουν πετύχει 12 γκολ σε 4 παιχνίδια, θα είναι μία μεγάλη δοκιμασία και αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον.

Δημήτρης Γέροντας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης