Μουντιάλ 2022

Αγγλία: Σπάνιο «ξέσπασμα» σε νοκ-άουτ, μυθικό ρεκόρ από τον Κέιν (video)

Αγγλία: Σπάνιο «ξέσπασμα» σε νοκ-άουτ, μυθικό ρεκόρ από τον Κέιν (video)
Η Αγγλία «σφράγισε» την παρουσία της στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου με εμφατικό τρόπο. Κάτι διόλου σύνηθες...
Από την αρχή του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, η Αγγλία... φωνάζει πως στόχος είναι να φέρει ξανά το τρόπαιο «σπίτι» του.

Σύμφωνοι, δεν «σκότωσε» το... θηρίο επικρατώντας της Σενεγάλης με σκορ 3-0 (04/12) στη φάση των «16». Στο τέλος της βραδιάς, έκανε απλώς ένα ακόμα βήμα προς τον μεγάλο της στόχο. Ήταν τόσο εμφατικό, όμως, που δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητο.

 
Αφήνοντας για το τέλος την «κορυφή» του Χάρι Κέιν, το σύνολο του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ κατάφερε με ένα «διπλό χτύπημα» στο πρώτο ημίχρονο να βάλει από νωρίς τις βάσεις, για την πρόκριση στους «8», όπου θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία το Σάββατο (10/12, 21:00). Όσο λογικό κι αν ακούγεται, όμως, ήταν κόντρα στην παράδοση που έχει «χτίσει» στη διοργάνωση.

Πιο συγκεκριμένα, από το 1986 κι έπειτα, που τα νοκ-άουτ του Μουντιάλ πήραν τη σημερινή τους μορφή, η Αγγλία είχε σκοράρει μόλις άλλη μία φορά 2+ γκολ στο πρώτο ημίχρονο, στα ματς μετά τους ομίλους! Ήταν στους «16» του Μουντιάλ του 2002, όταν επικράτησε της Δανίας με το ίδιο σκορ που το έπραξε κόντρα στη Σενεγάλη (3-0), αλλά πέτυχε όλα τα γκολ της στο 1ο ημίχρονο!



Εν ολίγοις, σε 15 ματς νοκ-άουτ Παγκοσμίου Κυπέλλου, κόντρα στη Σενεγάλη ήταν μόλις η δεύτερη φορά που σκοράρει δις σε ένα ημίχρονο και «άγγιξε» το... ταβάνι της, δηλαδή τα τρία γκολ σε κανονική διάρκεια. Όσα είχε πετύχει και κόντρα στην Παραγουάη (1986, φάση των «16») με τα δύο, όμως, να έρχονται στο 2ο ημίχρονο.

Σκόρερ των δύο εκ των τριών γκολ σε εκείνο το ματς, ήταν ο Γκάρι Λίνεκερ. Ο πρώτος σκόρερ της εθνικής ομάδας της Αγγλίας στα μεγάλα «ραντεβού» (EURO, Παγκόσμιο Κύπελλο) μέχρι και το 45+3' της αναμέτρησης με τη Σενεγάλη. Η «κορυφή», πλέον, ανήκει στον Χάρι Κέιν.

Ο αρχηγός των «Τριών Λιονταριών» βρήκε δίχτυα για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, κλειδώνοντας, ουσιαστικά, την πρόκριση της Αγγλίας στα προημιτελικά. Ήταν το 7o του γκολ σε Μουντιάλ και το 11ο αθροιστικά, σε EURO και Παγκόσμιο Κύπελλο, αριθμό που δεν έχει καταφέρει να φτάσει κανένας άλλος, στην ιστορία της εθνικής ομάδας της Αγγλίας!
Μικρότερου βεληνεκούς, αλλά εξίσου σημαντικά, τα επιτεύγματα των Μπέλιγχαμ και Χέντερσον. Από τη μία ο πρώτος, το νέο «αίμα», έγινε ο νεαρότερος Άγγλος ποδοσφαιριστής με ασίστ σε Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ από την άλλη ο Χέντερσον, η «παλιοσειρά», είναι ο 2ος γηραιότερος σκόρερ των «Τριών Λιονταριών» σε Μουντιάλ.

Κανένα ατομικό ρεκόρ, όμως, δεν ξεπερνά σε μέγεθος τον υπέρτατο στόχο. Πρώτο βήμα από τα τρία που απομένουν στην Αγγλία, λοιπόν, για να κάνει το «It's coming home» πράξη, κόντρα στη Γαλλία, το Σάββατο (10/12, 21:00). Ένα ματς, που θα πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις, για να είναι ακόμα και ο τελικός του φετινού Μουντιάλ.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης