Μουντιάλ 2022

Αγγλία - Σενεγάλη 3-0: Ας περάσει ο... επόμενος! (video)

Αγγλία - Σενεγάλη 3-0: Ας περάσει ο... επόμενος! (video)
 Η Αγγλία νίκησε επιβλητικά ακόμη ένα παιχνίδι στο Μουντιάλ 2022, επικρατώντας της Σενεγάλης με 3-0! Επόμενος αντίπαλος ο Εμπαπέ και η παρέα του σε ένα ματς που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και σαν... πρώορος τελικός!
Τα «τρία λιοντάρια» πέτυχαν τρία εξίσου όμορφα γκολ με τους Χέντερσον, Κέιν, Σάκα και ξεπέρασαν εύκολα το εμπόδιο της Σενεγάλης, νικώντας την με 3-0. Οι Αφρικανοί είχαν δύο ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο με τον Ντιά να προηγηθούν, αλλά δεν τα κατάφεραν και η ομάδα του Σάουθγκέιτ τους τιμώρησε. Η Αγγλία είχε τον έλεγχο του κέντρου στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα κυρίως λόγω της συγκλονιστικής εμφάνισης του 19χρονου Τζουντ Μπέλιγχαμ.



Η Σενεγάλη ήταν αυτή η οποία απείλησε πρώτη στο παιχνίδι, χάνοντας την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 22’ με τον Μπουλάγε Ντιά να αστοχεί εξ επαφής λίγο έξω από την μικρή περιοχή.

Ο ίδιος παίκτης δέκα λεπτά αργότερα σούταρε από πλάγια θέση, όμως ο Πίκφορντ δε του επέτρεψε να σκοράρει.

Το γκολ ήρθε τελικά από την ομάδα του Σάουθγκειτ, με τον Τζόρνταν Χέντερσον να ολοκληρώνει μία υποδειγματική αντεπίθεση στο 38’.

Ο Χάρι Κέιν ισχυροποίησε το προβάδισμα των «τριών λιονταριών» στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Ο επιθετικός της Τότεναμ πέτυχε το πρώτο του γκολ στο φετινό Μουντιάλ με όμορφο τελείωμα σε τετ-α-τετ με τον Μεντί.

 

Στο 57ο λεπτό ο Μπουκάγιο Σάκα τέλειωσε το ματς, κάνοντας το 3-0. Ο νεαρός παίκτης της Άρσεναλ ολοκλήρωσε ακόμη μία όμορφη συνεργασία των Άγγλων πλασάροντας έξυπνα τον Μεντί.

To υπόλοιπο παιχνίδι δεν επεφύλασε ιδιαίτερες συγκινήσεις, με την Αγγλία να έχει αφήσει το πόδι από το γκάζι και την Σενεγάλη να μην απειλεί σημαντικά.

Τα "τρία λιοντάρια" πανυγήρισαν μία άνετη πρόκριση και αρχίζουν την αντίστροφη μέτρηση για το απόλυτο παιχνίδι κόντρα στους Γάλλους!

Τα στιγμιότυπα:

Οι ενδεκάδες:

Αγγλία (Σάουθγκέιτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο, Χέντερσον, Ράις, Μπέλιγχαμ, Σάκα, Κέιν, Φόντεν

Σενεγάλη (Σισέ): Μεντί, Γιάκομπς, Ντιαλό, Κουλιμπαλί, Σαμπαλί, Σις, Ναμπαλί Μεντί, Ντιάτα, Εντιαγέ, Σαρ, Ντιά

Η φωτογραφία του αγώνα:

FjKOAV9X0AAtNJw.jpg



Δημήτρης Γέροντας


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης