Μουντιάλ 2022

Γαλλία - Πολωνία 3-1: «Πτήση» στα προημιτελικά με... ιστορικούς Ζιρού και Εμπαπέ (video)

Γαλλία - Πολωνία 3-1: «Πτήση» στα προημιτελικά με... ιστορικούς Ζιρού και Εμπαπέ (video)
Η Γαλλία ήταν ανώτερη της Πολωνίας και κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τη φάση των «8», καθώς επικράτησε με 3-1 χάρις σε δύο γκολ του Κιλιάν Εμπαπέ και ένα του Ολιβιέ Ζιρού. Η Πολωνία έβαλε το γκολ της τιμής στο 90+9' με πέναλτι του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.
Σχετικά Άρθρα
Αν και η Πολωνία ήταν ανταγωνιστική στο πρώτο ημίχρονο, η Γαλλία κατάφερε με αρκετά μεγάλη άνεση να επικρατήσει με σκορ 3-1 και να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Ολιβιέ Ζιρού έκανε το 1-0 στο 44', ο Εμπαπέ σκόραρε δύο φορές στο 74' και το 90+1', με τον Λεβαντόφσκι να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στο 90+9' με πέναλτι.


Η Γαλλία μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και με σκοπό να πάρει από νωρίς προβάδισμα στο ματς. Κάτι το οποίο το επιχείρησε για πρώτη φορά με τον Ράφα Βαράν στο 4' και στη συνέχεια με μακρινό σουτ του Ουσμάν Ντεμπελέ.

Το μεγάλο «όπλο» των Γάλλων είναι τα «φτερά» και για αυτό οι περισσότερες προσπάθειες ξεκινάνε από κει. Μόνο και μόνο που στο 12' οι «τρικολόρ» είχανε 4 κόρνερ, μπορεί να καταλάβει κανείς το πόσο πίεζαν οι τυπικά γηπεδούχοι. 

Η πρώτη τεράστια ευκαιρία του ματς, ήταν στο 29' με τον Ολιβιέ Ζιρού. Ο 36χρονος πήρε μία πάσα... «πάρε βάλε» από τον Ντεμπέλε, όμως δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά στην κενή εστία.


Η Πολωνία απάντησε έντεκα λεπτά αργότερα, καθώς στο 39' με μία σπουδαία τριπλή ευκαιρία που ξεκίνησε από από τον Ζιελίνσκι, ο Γιορίς αλλά και ο Βαράν είπαν «όχι» στους αντίπαλους επιθετικούς.



Αν και οι Πολωνοί είχαν ανεβάσει τον ρυθμό τους, σε ένα παιχνίδι που ήταν πολύ γρήγορο, οι Γάλλοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 44'. Ποιος άλλος; Ο Ολιβιέ Ζιρού είναι αυτός που σκόραρε και έγραψε ιστορία. Έφτασε τα 52 τέρματα με το εθνόσημο και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των «μπλε».


Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες μπήκανε πιο χαλαρά στον αγωνιστικό χώρο με τη Γαλλία κυρίως να θέλει να «χτυπήσει» στην κόντρα την Πολωνία. 

Σε μία επίθεση στο 57' ο Ολιβιέ Ζιρού σκόραρε με ένα εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι, με το τέρμα του να ακυρώνεται καθώς είχε προηγηθεί φάουλ στον Σέζνι.

 Ο ρυθμός συνέχισε να είναι χαμηλός στο δεύτερο μέρος, όμως οι «τρικολόρ» κατάφεραν να πετύχουν ακριβώς αυτό που ήθελαν. Μετά από επίθεση της Πολωνίας, βγήκαν στην κόντρα με τον πολύ γρήγορο Ντεμπελέ, εκείνος έδωσε πάσα στον Κιλιάν Εμπαπέ, με τον τελευταίο να πλασάρει με καταπληκτικό τρόπο στο δεξί «παραθυράκι» του Σέζνι.


Μετά από αυτό το γκολ, οι Πολωνοί δεν μπόρεσαν να βγάλουν αντίδραση. Οι Γάλλοι όμως μπόρεσαν να βάλουν ένα ακόμη γκολ το οποίο ήταν το... «κερασάκι στην τούρτα». Ο Εμπαπέ έβαλε ένα ακόμα καταπληκτικό τέρμα με σουτ με το δεξί και έτσι έγραψε ιστορία καθώς έφτασε τα εννιά γκολ στο Μουντιάλ.


Η Πολωνία το μόνο που κατάφερε να κάνει είναι να αποχαιρετήσει τη διοργάνωση με γκολ. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι σούταρε από το σημείο του πέναλτι με τον Γιορίς αρχικά να αποκρούει αλλά να μην πατάει γραμμή. Στην επανάληψη, ο αρχηγός της Πολωνίας σημάδεψε σωστά και διαμόρφωσε το τελικό 3-1.


Η φωτογραφία του ματς:

Ο Κιλιάν Εμπαπέ έγινε ο πρώτος παίκτης που πριν τα 24 του φτάνει τα εννιά γκολ σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

mbape-photoo.jpg


Παναγιώτης Ραμαντάνης 

www.bnsports.gr





Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης