Μουντιάλ 2022

Η Αργεντινή οφείλει την πρόκριση στον Μέσι, αλλά και στον «χασάπη» Λισάντρο Μαρτίνες! (video)

Η Αργεντινή οφείλει την πρόκριση στον Μέσι, αλλά και στον «χασάπη» Λισάντρο Μαρτίνες! (video)

Σε μια βραδιά που δικαιολογημένα όλα τα φώτα έπεσαν πάνω στον Λιονέλ Μέσι, ο Λισάντρο Μαρτίνες ξέρει ότι έβαλε κι αυτός το «λιθαράκι» του ώστε η Αργεντινή να ξεπεράσει το εμπόδιο της Αυστραλίας και να βρεθεί στους «8» του Μουντιάλ.

Σχετικά Άρθρα

Ήταν ακόμη μια «παράσταση» που ο πλανήτης υποκλίθηκε στον «μαγικό» Λιονέλ Μέσι, ο οποίος στο 1000ό παιχνίδι καριέρας οδήγησε την Αργεντινή στους «8» του Μουντιάλ. Ο αρχηγός της «αλμπισελέστε» έκοβε και έραβε στην επίθεση, δημιουργώντας και σκοράροντας, όμως χρειάστηκε τη βοήθεια ενός ακόμη «κοντού» για να φέρει εις πέρας την… αποστολή!

Ο λόγος για τον Λισάντρο Μαρτίνες μπορεί να μην ήταν βασικός στον αγώνα, αλλά κατέληξε να είναι ένας από τους πιο καθοριστικούς ποδοσφαιριστές στο χορτάρι. Ο Λιονέλ Σκαλόνι πήρε την απόφαση να περάσει τον κεντρικό αμυντικό στο 50ο λεπτό του αγώνα, καθώς είχε αντιληφθεί ότι έπρεπε να ασφαλίσει τα μετόπισθεν, ειδικά με το σκορ στο «εύθραυστο» 1-0.

Τα πράγματα βέβαια έγιναν ακόμη πιο εύκολα για την Αργεντινή μετά το λάθος του Ράιαν που έδωσε την ευκαιρία στον Χούλιαν Άλβαρες να ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 2-0. Κι όμως στην πραγματικότητα, κάπου εκεί η «αλμπισελέστε» ένιωσε ότι όλα κρίθηκαν και η Αυστραλία βρήκε τη δυνατότητα να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο και, έστω και με τυχερό τρόπο, να μειώσει στο 77’.

Για μερικά λεπτά, οι Λατινοαμερικάνοι φάνηκε να αγχώνονται και οι Αυστραλοί, με όλες τις δυνάμεις τους έψαξαν την ισοφάριση. Κάπου εκεί όμως το πείσμα και ο εγωισμός του Λισάντρο Μαρτίνες έκαναν την εμφάνισή τους. «Όχι στη δική μου βάρδια», θα ήταν κάλλιστα ανάμεσα στις σκέψεις του βραχύσωμου αμυντικού, όταν ο Μπέχιτς έκανε μια κούρσα και αφού άδειασε τρεις Αργεντινούς βρέθηκε «φάτσα» με το γκολ.


Ο Λισάντρο Μαρτίνες με αυτοθυσία έπεσε στα πόδια του Αυστραλού και με ένα τάκλιν ακριβείας, του πήρε την… μπουκιά από το στόμα, αποδεικνύοντας ότι δεν αποκαλείται τυχαία «χασάπης»! Αναμφίβολα, ήταν μια από τις φάσεις του αγώνα και εξίσου σημαντική στην «οικονομία» του, όσο και τα γκολ του Μέσι και του Άλβαρες.

Ο κεντρικός αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέδειξε πόσο καθοριστικός μπορεί να είναι σε τέτοιες στιγμές, κάτι που φαίνεται και στους αριθμούς του. Στα 40 λεπτά που αγωνίστηκε δεν έχασε ούτε μία εναέρια μονομαχία, παρά το ύψος του που φτάνει το 1,75μ., απέναντι σε σαφώς πιο ψηλούς αντιπάλους, όπως ο Ιρβάιν του 1,89, ο Σούταρ του 1,98, ακόμη και ο Ντιουκ του 1,80.

Παράλληλα, είχε 86% ακρίβεια στις μεταβιβάσεις του (18/21) στις συνολικά 25 φορές που ακούμπησε την μπάλα. Στο φινάλε του αγώνα, όλα τα φώτα έπεσαν στον Μέσι και είναι απολύτως λογικό. Όμως μια στιγμή χρειάζονταν οι Αυστραλοί για να γκρεμίσουν ότι έχτισε ο σούπερσταρ της Αργεντινής και αυτό ο Λισάντρο Μαρτίνες δεν το επέτρεψε!

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης