Μουντιάλ 2022

Αργεντινή – Αυστραλία 2-1: Έκανε τα εύκολα… δύσκολα αλλά είχε Μέσι! (video)

Αργεντινή – Αυστραλία 2-1: Έκανε τα εύκολα… δύσκολα αλλά είχε Μέσι! (video)

Η Αργεντινή ήταν ανώτερη της Αυστραλίας στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο τα μαχητικά «καγκουρό» της έβαλαν δύσκολα στο τέλος, αλλά τα γκολ του Μέσι και Άλβαρες έδωσαν τελικά την πρόκριση στην «αλμπισελέστε» για τους «8» του Μουντιάλ!

Έπαιξε με την φωτιά στο τέλος η Αργεντινή κόντρα στην Αυστραλία αλλά δεν… κάηκε! Η «αλμπισελέστε» είδε τον Λιονέλ Μέσι να την ξελασπώνει όταν δεν μπορούσε να βρει λύσεις στην πολυπρόσωπη άμυνα των «καγκουρό». ο Άλβαρες στη συνέχεια της έδωσε προβάδισμα δύο γκολ αλλά ένα τέρμα του Γκούντγουιν άγχωσε τους παίκτες του Σκαλόνι, οι οποίοι δεν μπορούσαν να τελειώσουν την υπόθεση πρόκριση, χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες στο τέλος, χωρίς ωστόσο να το πληρώσουν.

Η «αλμπισελέστε» μπήκε στον αγωνιστικό χώρο χωρίς να έχει διάθεση για μεγάλα ρίσκα, με την Αυστραλία να είναι καλά διαβασμένη και να κλείνει εξαιρετικά τους χώρους με τριπλά ζώνη άμυνας.

Για 30’ οι παίκτες του Σκαλόνι δεν είχαν λύσεις στην άκρως κλειστή άμυνα των Αυστραλών και τα βρήκαν σκούρα μέχρι που… μίλησε η κλάση του Λιονέλ Μέσι! Μία μόνο στιγμή έφτανε στον Αργεντινό θρύλο να ξελασπώσει την ομάδα του όταν στο 35’ ο Άλβαρες βρήκε τον άσο της Παρί Σεν Ζερμέν στην περιοχή, ο οποίος έχοντας μπροστά του τρεις αντιπάλους κατάφερε να νικήσει τον Ράιαν και με πλασέ να γράψει το 1-0! Αυτό μάλιστα ήταν το πρώτο γκολ του Λιονέλ Μέσι σε νοκ-άουτ ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στο δεύτερο μέρος, ο Σκαλόνι άλλαξε την διάταξη της ομάδας του σε 3-5-1-1, θέλοντας να διασφαλίσει το μηδέν στην άμυνα ωστόσο ένα τραγικό λάθος του Ράιαν έδωσε «φτερά» στους Λατίνους!

Στο 57’ ο Αυστραλός πορτιέρο πήγε να… να ντριμπλάρει τον Ντε Πολ, χωρίς επιτυχία και ο Άλβαρες κλέβοντας τη μπάλα σκόραρε σε κενή εστία κάνοντας το 2-0!

Και ενώ το παιχνίδι έδειχνε να οδεύει σβηστά προς μία άνετη επικράτηση της Αργεντινής, στο 77ο λεπτό, ο Γκούντγουιν δοκίμασε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Φερνάντες, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Μαρτίνες!


Κάπου εκεί οι Αργεντίνοι έδειξαν να αγχώνονται υπερβολικά, με τους Αυστραλούς να παίρνουν ψυχολογία και στο 81' να έχουν μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν με απίθανη προσπάθεια του Μπέχιτς, την οποία έβγαλε με αυτοθυσία ο Λισάντρο Μαρτίνες. 

Στο 89' η Αργεντινή συνέχισε να παίζει με την φωτιά χάνοντας μία τεράστια ευκαιρία να κλειδώσει τη νίκη, με τον Μέσι να δίνει ωραία πάσα στον ολομόναχο Λαουτάρο, ο οποίος «κατάφερε» και έστειλε την μπάλα άουτ!

Στην τελευταία φάση του αγώνα, η Αυστραλία λίγο έλειψε να στείλει το ματς στην παράταση αλλά ο Κουόλ νικήθηκε σε φάση τετ-α-τετ από τον Μαρτίνες, με τον Αργεντινό πορτιέρο να κάνει μία σπουδαία επέμβαση και να κρατάει το 2-1 για την ομάδα του! 


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αργεντινή (Λιονέλ Σκαλόνι): Μαρτίνες, Μολίνα (80' Μοντιέλ), Ρομέρο, Οταμέντι, Ακούνια (72' Ταγλιαφίκο), Ντε Πολ, Φερνάντες, Μακ Άλιστερ (80' Παλάσιος), Γκόμες (50' Λι. Μαρτίνες), Μέσι, Άλβαρες (72' Λα. Μαρτίνες)

Αυστραλία (Γκρέιαμ Άρνολντ): Ράιαν, Ντέγκενεκ (72' Κάρατσιτς), Σούταρ, Ρόουλς, Μπέχιτς, Λέκι (72' Κουόλ), Μόουι, Ιρβάιν, Μπάκους (58' Χρούστιτς), Μακγκρί (58' Γκούντγουιν), Ντιουκ (72' Μακλάρεν)


Η φώτο του αγώνα

Λιονέλ Μέσι...
Τόσο απλά... Μόνο αυτός θα μπορούσε να έχει τέσσερις παίκτες πάνω του και εκείνος με ένα «μαγικό» πλασέ να σκοράρει. Με αυτό το ιστορικό γκολ, ο μικρός «μάγος» ξεπέρασε τον Ντιέγκο Μαραντόνα στη λίστα τον σκόρερ της «αλμπισελέστε» σε τελική φάση Μουντιάλ φτάνοντα τα εννέα, έναντι οκτώ του Αργεντινού θρύλου.

FjFBbDyXEAUxWN1.jpg


Αντώνης Κεφαλωνίτης


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης