Μουντιάλ 2022

Ολλανδία – ΗΠΑ 3-1: Οι Αμερικάνοι τις φάσεις, οι «οράνιε» την… ουσία και την πρόκριση στους «8»! (video)

Ολλανδία – ΗΠΑ 3-1: Οι Αμερικάνοι τις φάσεις, οι «οράνιε» την… ουσία και την πρόκριση στους «8»! (video)

Την πρόκρισή της στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου πανηγύρισε η Ολλανδία, η οποία ξεπέρασε το εμπόδιο των Ηνωμένων Πολιτειών, με το τελικό 3-1 να μην αναδεικνύει πόσο... καλή ήταν η Αμερική. Ανώτεροι οι τυπικά φιλοξενούμενοι, αποτελεσματικότεροι οι γηπεδούχοι και το αήττητο του Φαν Χάαλ συνεχίζεται με έδρα το Κατάρ!

Μπορεί οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής να βρίσκονταν σε καλύτερη κατάσταση αγωνιστικά,  στο πρώτο μέρος της συνάντησης απέναντι στην Ολλανδία, αλλά το 2-0 του ημιχρόνου, επί της ουσίας, «πρόδωσε» τον νικητή.

Οι «οράνιε» επέλεξαν να δώσουν την μπάλα στους τυπικά φιλοξενούμενους, δεν το πλήρωσαν και αντιλήφθηκαν νωρίς πως θα βρουν τις στιγμές τους, αναλογικά με τον τρόπο παιχνιδιού της Αμερικής.

Έτσι και έγινε. Ο Πούλισικ απώλεσε τεράστια ευκαιρία στο 2ο λεπτό για να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του, μην μπορώντας να κερδίσει τον Νοπέρτ από κοντά και η αστοχία του «τιμωρήθηκε» στο 10ο λεπτό.


Ο Ντεπάι έκανε το 1-0 σε μία έξοχα εκτελεσμένη επίθεση, με τους Ολλανδούς να αλλάζουν την μπάλα 20 φορές και το πρώτο γκολ της ιστορίας τους, με τόσες εύστοχες μεταβιβάσεις, είναι γεγονός.


Μπορεί η Αμερική να έμεινε πίσω στο σκορ κόντρα στην ροή του ματς, αλλά δεν έδειξε να επηρεάζεται. Κυκλοφόρησε την μπάλα, πήρε ξανά μέτρα στο γήπεδο, αλλά το γεγονός πως δεν απείλησε ουσιαστικά, της γύρισε και πάλι… μπούμερανγκ.

Ο Μπλιντ έκανε το 2-0 στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους (45+1’) και με το 3ο γκολ της καριέρας του με την φανέλα της Ολλανδίας, έδειχνε να βάζει τις βάσεις για την πρόκριση της ομάδας του στην δεύτερη θέση.


Πολύ καλό ρυθμό είχε και η επανάληψη, με τις ΗΠΑ να επιλέγουν να πάρουν ρίσκα, προκειμένου να ξαναμπούν όσο το δυνατόν ταχύτερα στο ματς. Ο Ριμ δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα στο 54’, μαζί με τον ΜακΚένι, η Ολλανδία έδειξε να «καραδοκεί» για τις κόντρα – επιθέσεις, όπως στην στιγμή του Ντεπάι, αλλά ο Τέρνερ κράτησε στο ματς με την ομάδα του.


Από εκεί και πέρα, το ματς έγινε «ροντέο», καθώς οι ΗΠΑ μείωσαν με… απίθανο τρόπο. Ο Πούλισικ αυτή την φορά μοίρασε την ασίστ και ο Ράιτ έκανε το 2-1, δίχως ούτε ο ίδιος να αντιληφθεί αν ήθελε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.


Και πάλι όμως, οι Ολλανδοί βρήκαν την λύση. Ο Ντούμφρις που είχε μοιράσει δύο ασίστ, χρίστηκε και σκόρερ και με το τελικό 3-1, η ομάδα του Φαν Χάαλ προκρίθηκε στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου!


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολλανδία (Φαν Χάαλ): Νόπερτ, Τίμπερ, Βαν Ντάικ, Άκε, Ντάμφρις, Μπλιντ, Ντε Ρουν (46’ Μπέργκβαϊν), Ντε Γιονγκ, Κλάασεν (46’ Κόοπμαϊνερς), Χάκπο, Ντεπάι

ΗΠΑ (Μπέρχαλτερ): Τέρνερ, Ντεστ, Ζίμερμαν, Ρέαμ, Ρόμπινσον, Μούσα, Άνταμς, ΜακΚένι, Πούλισικ, Φερέιρα (46’ Ρέινα), Γουέα

Η φωτογραφία του αγώνα:
FjD98OHaAAA7kue_-_Αντιγραφή.jpg

Δημήτρης Μανάκος



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης