Μουντιάλ 2022

Μουντιάλ: Γαλλική κυριαρχία στους κορυφαίους της φάσης των ομίλων!

Μουντιάλ: Γαλλική κυριαρχία στους κορυφαίους της φάσης των ομίλων!

Όμιλοι… τέλος στο Μουντιάλ του Κατάρ, με την Ελβετία να γίνεται η ομάδα που πήρε το τελευταίο εισιτήριο για την φάση των «16» της διοργάνωσης το βράδυ της Παρασκευής (2/12). Με τον πρώτο γύρο της τελικής φάσης να ολοκληρώνεται, έχει ενδιαφέρον μία ματιά στους παίκτες που διέπρεψαν στους στατιστικούς πίνακες σε αυτό το πρώτο μέρος του τουρνουά, με την Γαλλία να κυριαρχεί απόλυτα!

Ο πρώτος γύρος της τελικής φάσης του Μουντιάλ στο Κατάρ είναι ήδη παρελθόν, με την τελευταία αγωνιστική των ομίλων να ρίχνει αυλαία το αυλαία το βράδυ της Παρασκευής (2/12). Πλέον ξεκινάει το κυρίως κομμάτι του τουρνουά με την φάση των νοκ-άουτ αγώνων. Λίγες ώρες πριν τον πρώτο μεγάλο αγώνα για τους «16» της διοργάνωσης, έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιοι παίκτες πρωταγωνίστησαν στη φάση των ομίλων, έστω και αν κάποιοι δεν συνεχίζουν πλέον στο τουρνουά.

Στο μέτωπο του πρώτου σκόρερ, πέντε παίκτες μοιράζονται αυτή τη στιγμή την κορυφή έχοντας από τρία γκολ έκαστος ωστόσο μόνοι οι τέσσερις έχουν πιθανότητες για το βραβείο. Κόντι Γκάκπο, Κιλιάν Εμπαπέ, Άλβαρο Μοράτα και Μάρκους Ράσφορντ θα δώσουν την τελική τους μάχη στη φάση των νοκ-άουτ ενώ ο Ένερ Βαλένσια αποχαιρέτησε τη διοργάνωση με τον αποκλεισμό του Εκουαδόρ.

Τα περισσότερα σουτ, δείγμα του πόσες ευκαιρίες παίρνει πάνω του, για την ώρα τα έχει ο Κίλιαν Εμπαπέ με 16.  Στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται ο Λιονέλ Μέσι με 13 και μάλλον είναι και ο μόνος που θα μπορέσει να απειλήσει τον συμπαίκτη του στη Παρί Σεν Ζερμέν, μιας και ο επόμενος παίκτης της λίστας που συμμετέχει ακόμα στο τουρνουά είναι ο Ντάνι Όλμο με 10 σουτ.

FjAKpP4UcAA5MyI.jpg

Γαλλική πρωτιά και στις δημιουργίες ευκαιριών με τον Αντουάν Γκριεζμάν να βρίσκεται στην κορυφή με 11 ενώ ο έτερος «τρικολόρ» Τέο Ερνάντεζ έχει 9 όσες και ο Λιονέλ Μέσι. Στη δεύτερη θέση ο Ντούσαν Ντάντιτς, ο οποίος όμως είδε την Σερβία να μένει εκτός συνέχειας.

FjAKnsPUAAAboZY.jpg

Και η κυριαρχία των «μπλε» συνεχίζεται και στον τομέα των τάκλιν, με τον Ιμπραχίμα Κονατέ να βρίσκεται στην πρώτη θέση, έχοντας όμως συγκάτοικο τον Ασράφ Χακίμι, με 13 επεμβάσεις να έχουν αμφότεροι! Εντουάρντο Καμαβινγκά και Φρένκι Ντε Γιονγκ ακολουθούν τους δύο πρώτους με 11 τάκλιν έκαστος.

FjAK7aiUoAAj_X_.jpg

Ο Σέζνι ήταν μέχρι στιγμής ο φύλακας άγγελος της εθνικής ομάδας της Πολωνίας και με τις συνολικά 18 σωτήριες επεμβάσεις του στη φάση των ομίλων ήταν εξαιρετικά κομβικός για την πρόκριση της ομάδας του στην επόμενη φάση. Στη λίστα δεν φαίνεται να έχει αντίπαλό για την συνέχεια μιας και απειλείται από τον Ιάπωνα Γκόντα και τον Ολλανδό Νόπερτ, με 12 και 11 επεμβάσεις αντίστοιχα.

FjAKwMEUAAARYa-.jpg

Ο Κιλιάν Εμπαπέ ξεχωρίζει και σε ακόμα μία στατιστική κατηγορία, αυτή των επαφών μέσα στην περιοχή, έχοντας 35 στη φάση των ομίλων! Μαζί του βρίσκεται και ο Τζαμάλ Μουσιάλα με την διαφορά τους από τους υπόλοιπους της λίστας να είναι πολύ μεγάλη, με τους Γκάμπρι και Μέσι να τους ακολουθούν με… 25 και 21!

 FjAKSITVsAALC46.jpg


Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης