Μουντιάλ 2022

Σακίρι, όπως λέμε Κριστιάνο Ρονάλντο και Μέσι! (video)

Σακίρι, όπως λέμε Κριστιάνο Ρονάλντο και Μέσι! (video)

Ο Σερντάν Σακίρι ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στη νίκη της Ελβετίας με 3-2 επί της Σερβίας και χάρις σε αυτό το γκολ πέτυχε κάτι που μονάχα οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι έχουν πετύχει σε τελική φάση Μουντιάλ.

Η Ελβετία κατόρθωσε να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση στα νοκ-άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφού επικράτησε με σκορ 3-2 της Σερβίας σε ένα απίθανο ματς. Ένας εκ των πρωταγωνιστών της αναμέτρησης ήταν ο Σερντάν Σακίρι, ο οποίος στο 20’ με δυνατό σουτ έδωσε το προβάδισμα στη χώρα του.

Ο ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στην ομάδα του MLS, Σικάγο Φάιρ, έψαχνε απεγνωσμένα ένα γκολ στο φετινό Μουντιάλ, κάτι που δεν κατάφερε να βρει στα δύο πρώτα ματς του ομίλου. Στην πρεμιέρα της Ελβετίας απέναντι στο Καμερούν ο Σακίρι είχε σημειώσει την ασίστ στο μοναδικό γκολ του αγώνα, που πέτυχε ο Εμπολό και χάρισε το «τρίποντο» στην ομάδα, ενώ σε αυτό που ακολούθησε με την Βραζιλία έμεινε στον πάγκο, χωρίς να αγωνιστεί.

Ο 31χρονος εξτρέμ ωστόσο, στο τρίτο ματς της Ελβετίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, χρειάστηκε 20’ λεπτά για να «ισοφαρίσει» τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι, σε ένα πολύ ιδιαίτερο στατιστικό.

Ο Σακίρι είναι μόλις ο τρίτος, μετά τους δύο σούπερ-σταρ που βρίσκει δίχτυα στα τρία τελευταία Μουντιάλ. Παράλληλα, πέτυχε γκολ για 5η διαδοχική μεγάλη διοργάνωση (3 Μουντιάλ, 2 Euro) κάτι που μόνο ο Κριστιάνο έχει κατορθώσει επίσης.


Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην παίκτης της Λίβερπουλ το αμέσως προηγούμενο γκολ του σε Μουντιάλ το έβαλε στη νίκη της Ελβετίας με σκορ 2-1 επί της Σερβίας το 2018 στη φάση των ομίλων. Ενώ τα πρώτα του τέρματα σε τελική φάση της διοργάνωσης ήρθαν το 2014, όταν και στο 3-0 κόντρα στην Ονδούρα έκανε χατ-τρικ.

Και στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις το «ταξίδι» της Ελβετίας σταμάτησε στη φάση των «16». Φέτος, ο Σακίρι και οι συμπαίκτες του θα είναι και πάλι εκεί, όπου θα αντιμετωπίσουν την Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος. Μένει να δούμε αν θα συνεχιστεί η κατάρα, ή αν οι Ελβετοί θα… λύσουν τα μάγια.

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης