Μουντιάλ 2022

Ούτε η Βραζιλία: Το πρώτο Μουντιάλ του 21ου αιώνα, χωρίς 3Χ3 στην διαδικασία των ομίλων!

Ούτε η Βραζιλία: Το πρώτο Μουντιάλ του 21ου αιώνα, χωρίς 3Χ3 στην διαδικασία των ομίλων!

Ακόμη ένας λόγος που το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ είναι ξεχωριστό. Καμία ομάδα δεν συνδύασε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση, με το απόλυτο στην διαδικασία των ομίλων. Η Αγγλία, η Γαλλία, η Πορτογαλία και η Ισπανία το ξεκίνησαν και η Βραζιλία ολοκλήρωσε το… στατιστικό, που κάνει την εμφάνισή του για πρώτη φορά μετά το 1994!

Είναι πολλοί οι λόγοι που το τρέχον Παγκόσμιο Κύπελλο είναι ιστορικό. Δεν είναι μόνο το γεγονός πως λαμβάνει χώρα χειμώνα, με τα πρωταθλήματα να έχουν διακοπεί. Δεν είναι καν το ότι συμπληρώθηκαν τα 8 ζευγάρια της φάσης των «16», περιλαμβάνοντας μόλις οκτώ ευρωπαϊκές ομάδες και χώρες από κάθε Ήπειρο, μόλις για πρώτη φορά.

Είναι κάτι… περισσότερο από αυτά. Ο λόγος; Διότι, μετά την Αγγλία που έμεινε στο 0-0 στην δεύτερη αγωνιστική, την Ισπανία που «μπλόκαρε» στο 2ο και το 3ο ματς των ομίλων, την Γερμανία που αποκλείστηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά και την Γαλλία που ηττήθηκε με 1-0 στο φινάλε του ομίλου της, πλέον στο εν λόγω γκρουπ εντάσσεται και η Βραζιλία.

Ομάδες δηλαδή που λογίζονται ως φαβορί, όπως φυσικά και η Αργεντινή, που ηττήθηκε στην πρεμιέρα από την Σαουδική Αραβία, δεν κατάφεραν να κάνουν το απόλυτο στην διαδικασία των ομίλων.

Φτάσαμε στην Βραζιλία. Μόνο αυτή έμοιαζε πως είχε την δυνατότητα να το κάνει, αλλά για να πούμε την αλήθεια… Αν δεν ήταν αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, στο οποίο για πρώτη φορά η «Σελεσάο» θα έχανε από αφρικάνικη ομάδα, πότε αυτό θα λάμβανε χώρα;

Έτσι και έγινε, η Βραζιλία ηττήθηκε με 1-0 από το Καμερούν και προκρίθηκε ως πρώτη του 7ου ομίλου, με 6 βαθμούς, την στιγμή που αισθάνεται και τυχερή, καθώς αν η Ελβετία σκόραρε ακόμη μία φορά απέναντι στην Σερβία, τότε θα κατέληγε στην 2η θέση και θα συναντούσε την Πορτογαλία.

Για πρώτη φορά λοιπόν στον 21ο αιώνα, καμία ομάδα που συμμετέχει σε Παγκόσμιο Κύπελλο, δεν προκρίνεται στην επόμενη φάση, έχοντας κάνει το απόλυτο στον όμιλό της. Πότε συνέβη γενικότερα για τελευταία φορά; Το 1994!

Αυτή ήταν η τελευταία φορά που η εν λόγω ιστορία είχε κάνει την εμφάνισή της, με τη Βραζιλία και τη Γερμανία να είναι οι μοναδικές ομάδες που προκρίθηκαν με επτά βαθμούς τουλάχιστον (7 συγκέντρωσαν) στην επόμενη φάση.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης