Μουντιάλ 2022

Σερβία – Ελβετία 2-3: «Πέταξε» για τα νοκ-άουτ μέσα από ματς γεμάτο γκολ και… ξύλο! (video)

Σερβία – Ελβετία 2-3: «Πέταξε» για τα νοκ-άουτ μέσα από ματς γεμάτο γκολ και… ξύλο! (video)

Η Ελβετία είναι στους «16» του Μουντιάλ! Μέσα από ένα απίθανο σε εξέλιξη ματς, οι Ελβετοί παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-1, σκόραραν σε δύο πολύ καθοριστικά σημεία του αγώνα και έκαναν την ανατροπή που τους στέλνει πάνω στην «παρέα» του Κριστιάνο Ρονάλντο!

Γκολ, νεύρα, ανατροπές και συγκινήσεις! Από όλα είχε η αναμέτρηση ανάμεσα σε Σερβία και Ελβετία που εξελίχθηκε σε ένα πραγματικό ντέρμπι. Στο τέλος όμως, το σύνολο του Γιακίν ήταν αυτό που «χαμογέλασε» καθώς η νίκη με σκορ 3-2, χάρισε στους Ελβετούς την πρόκριση στη φάση των «16», εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν την Πορτογαλία. Αντίθετα, η Σερβία για μια ακόμη φορά παίρνει το δρόμο της επιστροφής μετά από την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων.

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε ο αγώνας, αφού μόλις στο 20 δευτερόλεπτο ο Εμπολό βρέθηκε απέναντι στον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, όμως ο Σέρβος γκολκίπερ απέκρουσε το σουτ του Ελβετού. Ο αγώνας απέκτησε κατευθείαν μια άγρια ομορφιά και το πρώτο γκολ ήταν θέμα χρόνου. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς στο 13’ με έναν «κεραυνό» έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Κόμπελ για να αγχώσει τους Ελβετούς.

Ωστόσο, στο 20’ ο Σακίρι έδωσε το προβάδισμα στο σύνολο του Γιακίν με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή. Με το ρυθμό που είχε το ματς όμως, οι Σέρβοι έδειξαν ότι δεν ήταν μακριά από την ισοφάριση, κάτι που κατόρθωσαν να πετύχουν σχεδόν άμεσα. Ο Τάντιτς σέντραρε και ο Μίτροβιτς με κεφαλιά στο 25’ έκανε το 1-1, για να φτάσει τα τρία γκολ σε τελική φάση Μουντιάλ.

Η πίεση από την πλευρά των Σέρβων συνεχίστηκε, αφού ήθελαν πάση θυσία τη νίκη. Στο 34’ ο Βλάχοβιτς με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή «εκτέλεσε» για δεύτερη φορά τον Κόμπελ και έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού. Αυτό βέβαια δεν ήταν το τελευταίο γκολ του ημιχρόνου.

Η κακή αμυντική λειτουργία των παικτών του Στοΐκοβιτς έδωσε τη δυνατότητα στην Ελβετία να φέρει το ματς ξανά σε ισορροπία. Ο Βίντμερ με παράλληλη στην εστία σέντρα από τα δεξιά, έφερε τον Εμπολό σε μια θέση που δεν γινόταν να αστοχήσει και στο 44’ το σκορ έγινε 2-2.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως και το πρώτο. Με την Ελβετία να πιέζει στα πρώτα δευτερόλεπτα, όμως αυτή τη φορά η προσπάθειά τους απέδωσε. Συγκεκριμένα, στο 47’ οι παίκτες του Γιακίν κυκλοφόρησαν υπέροχα την μπάλα, αυτή έφτασε στον Βάργκας μέσα στην περιοχή, ο οποίος με «τακουνάκι» έστρωσε στον Φρόιλερ που σκόραρε για το 3-2.


Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, η Ελβετία προσπάθησε να διαφυλάξει το σκορ και να μην κινδυνεύσει να χάσει την πρόκριση. Οι Σέρβοι είχαν διάθεση, όχι όμως και το μυαλό για να δημιουργήσουν την ευκαιρία που θα τους έβαζε ξανά στο παιχνίδι. Παράλληλα, τα νεύρα στο ματς δεν έλειψαν, με τους ποδοσφαιριστές συχνά να λογομαχούν, ενώ τα σκληρά μαρκαρίσματα «έδιναν και έπαιρναν».

Η κατάσταση μάλιστα ξέφυγε σε φάση όπου η Σερβία ζήτησε πέναλτι, με τον πάγκο της ομάδας να μπαίνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο, την ώρα που ο Τσάκα προέβη σε άσεμνη χειρονομία. Μετά από περίπου τρία λεπτά, το παιχνίδι συνεχίστηκε, όμως και πάλι δεν παίχτηκε… μπάλα.

 

Αν μάλιστα κάποια ομάδα έφτασε πιο κοντά σε ένα ακόμη γκολ, αυτή ήταν η Ελβετία, όμως ο Φάσναχτ στο 90+1’ νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σερβία (Στοΐκοβιτς): Β. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Πάβλοβιτς, Μιλένκοβιτς, Βελίκοβιτς (55’ Γκούντελι), Λούκιτς, Σ. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (68’ Μαξίμοβιτς), Τάντιτς (78’ Τζούρισιτς), Ζίβκοβιτς (78’ Ράντονιτς), Κόστιτς, Βλάχοβιτς (55’ Γιόβιτς), Α. Μίτροβιτς.

Ελβετία (Γιακίν): Κόμπελ, Βίντμερ, Σαρ, Ακάνζι, Ροντρίγκες, Σο (68’ Φερνάντες), Φρόιλερ, Τσάκα, Βάργκας (83’ Φάσναχτ), Σακίρι (69’ Ζακάρια), Εμπολό (90+6' Οκαφόρ).

Η φώτο του αγώνα:

Τα νεύρα δεν έλειψαν σε κανένα σημείο του αγώνα, με τον Γκράνιτ Τσάκα να είναι ο πρωταγωνιστής σε κάθε αψιμαχία.

FjAI6QSXEAcnIn3.jpg

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης