Μουντιάλ 2022

Καμερούν – Βραζιλία 1-0: Νίκη που δεν θα ξεχαστεί ποτέ, χωρίς πείσμα τα... δεύτερα της «σελεσάο»! (video)

Καμερούν – Βραζιλία 1-0: Νίκη που δεν θα ξεχαστεί ποτέ, χωρίς πείσμα τα... δεύτερα της «σελεσάο»! (video)

Απίθανα πράγματα έλαβαν χώρα και στον 7ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με το Καμερούν να γίνεται η πρώτη ομάδα από την Αφρική που κερδίζει την Βραζιλία σε Μουντιάλ, αλλά να αποκλείεται παρά το 1-0, καθώς η Σερβία… ηττήθηκε από την Ελβετία.

Αν υπάρχει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο στο οποίο θα μπορούσε να «σπάσει» η εντυπωσιακή παράδοση της Βραζιλίας απέναντι σε αφρικανικές ομάδες, τότε δεδομένα είναι αυτό στο Κατάρ. Και έτσι έγινε, με το Καμερούν να «γράφει» ιστορία, αλλά να μην προκρίνεται στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Η αλήθεια είναι ότι το Καμερούν δυσκόλεψε στο πρώτο μέρος την Βραζιλία, με την πρώτη καλή στιγμή να λαμβάνει χώρα στο 14ο λεπτό, από τον Γκάμπριελ Μαρτινέλι, στο ντεμπούτο του σε Παγκόσμιο Κύπελλο ως βασικός.

Νικήθηκε όμως από τον Εμπασί, με εντυπωσιακό τρόπο, πράγμα που συνέβη και με την συμπλήρωση 45 λεπτών, με τον πρώην τερματοφύλακα του ΟΦΗ, να βγαίνει και πάλι νικητής από τη μονομαχία.


Ωστόσο, η κυριότερη στιγμή του πρώτου μέρους, άνηκε στους τυπικά γηπεδούχους, με τον Έντερσον να προβαίνει σε μία απίθανη απόκρουση, στην κεφαλιά του Εμπουεμό στο 45’+3, παρότι κατευθυνόταν προς την αντίθετη κατεύθυνση και η μπάλα «έσκασε» μπροστά του.


Η αναγκαστική αλλαγή του Τέγιες έριξε τον ρυθμό του ματς και ο Εμπασί συνέχισε να αντέχει στην πίεση των Βραζιλιάνων, εξουδετερώνοντας μέσα σε 120 δευτερόλεπτα, μία τρομερή προσπάθεια του Μαρτινέλι, για 3η φορά, και ένα ωραίο σουτ του Μπρέμερ, που πήρε ανάποδα φάλτσα και κατευθύνθηκε προς την εστία.


Από εκεί και πέρα, το Καμερούν προσπάθησε να φανεί απειλητικό, αλλά μόνο ο Εντσάμ επιχειρούσε να σουτάρει, με την Βραζιλία να κρατά το «μηδέν» μέχρι το 93’.

Εκεί ο Αμπουμπακάρ σκόραρε για τους Καμερουνέζους, σε μία νίκη χωρίς αντίκρισμα, αλλά οι Βραζιλιάνοι τερμάτισαν πρώτοι, καθώς οι Ελβετοί… ευτυχώς για αυτούς, δεν σκόραραν ένα γκολ ακόμη!

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Καμερούν (Σονγκ): Επασί, Φάι, Γουό, Εμποσέ, Τόλο, Ανγκισά, Κούντε (68’ Εντσάμ), Εμπουεμό (64’ Εκαμπί), Τσούπο Μότινγκ, Μουμί, Αμπουμπακάρ

Βραζιλία (Τίτε): Έντερσον, Άλβες, Μπρέμερ, Μιλιτάο, Τέγιες (55’ Μαρκίνιος), Φαμπίνιο, Φρεντ (55’ Γκιμαράες), Ροντρίγκο (55’ Ριμπέιρο), Άντονι (79’ Ραφίνια), Ζεσούς(64’ Πέδρο), Μαρτινέλι

Η φωτογραφία του ματς:
Fi_2_6zXEBAlRqz_-_Αντιγραφή.jpg

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης