Μουντιάλ 2022

Γκάνα - Ουρουγουάη 0-2: Ψυχωμένη, αλλά αποκλεισμένη με θρίλερ και φινάλε με δάκρυα για Σουάρες! (video)

Γκάνα - Ουρουγουάη 0-2: Ψυχωμένη, αλλά αποκλεισμένη με θρίλερ και φινάλε με δάκρυα για Σουάρες! (video)
Η Ουρουγουάη παρουσιάστηκε πιο ψυχωμένη από ποτέ κόντρα στη Γκάνα και με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Αρασκαέτα και Ροτσέτ, επικράτησε με σκορ 2-0 (02/12). Το buzzer beater της Νότιας Κορέας, όμως, απέναντι στην Πορτογαλία, την άφησε εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου, από τη φάση των ομίλων!
Στην πιο κρίσιμη στιγμή, η Ουρουγουάη έδειξε στον αγωνιστικό χώρο πως αδίκησε τον εαυτό της στα πρώτα δύο παιχνίδια του 8ου ομίλου του Μουντιάλ 2022, αλλά δεν ήταν αρκετό!

Το σύνολο του Ντιέγο Αλόνσο, με δημιουργό τον Λουίς Σουάρες και «εκτελεστή» τον Αρασκαέτα, επικράτησε με σκορ 2-0 (02/12) της Γκάνας, κάτι που έμοιαζε αρκετό για να της δώσει την πρόκριση στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το buzzer beater, όμως, της Νότιας Κορέας, άφησε εκτός τη «σελέστε», καθώς οι Ασιάτες είχαν καλύτερη επιθετική «συγκομιδή»!

Τραγική φιγούρα ο Λουίς Σουάρες, ξέσπασε σε κλάματα στον πάγκο, μην μπορώντας να πιστέψει πως χάθηκε η πρόκριση για την Ουρουγουάη, κατά αυτόν τον τρόπο.

Το ματς ήταν μοιρασμένο στα πρώτα λεπτά. Καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά μία φάση, λίγο έλειψε να γείρει την αναμέτρηση προς την πλευρά της Γκάνας.

Στο 17ο λεπτό, ο Κούντους τσίμπησε την μπάλα εντός περιοχής, πρόλαβε την έξοδο του Ροτσέτ, αλλά ο επόπτης υπέδειξε τον μεσοεπιθετικό του Άγιαξ σε θέση οφσάιντ. Μετά από παρέμβαση του VAR, όμως, και επανεξέταση της φάσης από τον διαιτητή, δόθηκε πέναλτι στη Γκάνα.

Ο Αντρέ Αγιού ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά νικήθηκε από τον γκολκίπερ της Ουρουγουάης στο 20'. Εν τέλει, αντί η Γκάνα να πάρει το προβάδισμα, βρέθηκε πίσω στο σκορ!

 

Αρχικά, η Ουρουγουάη προειδοποίησε με τον Νούνιες στο 24', όταν ανάγκασε τον Σαλισού να απομακρύνει πάνω στη γραμμή. Κανείς δεν μπόρεσε να κάνει κάτι ανάλογο, όμως, στο 26ο λεπτό!

Ο Σουάρες έγινε αποδέκτης της μπάλας έπειτα από σειρά λαθών της άμυνας της Γκάνας, βρήκε τον χώρο να εκτελέσει και παρότι ο Ζίγκι απέκρουσε, δεν είχε «απάντηση» στο... ριμπάουντ του Αρασκαέτα που «έγραψε» το 1-0!


Ήταν το πρώτο γκολ του σταρ της Φλαμένγκο σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά δεν αρκέστησε σε αυτό! Στο 32', ξανά από πάσα του Λουίς Σουάρες, ο Αρασκαέτα βρέθηκε σε θέση βολής και με ένα φοβερό σουτ στην κίνηση, έστειλε την Ουρουγουάη στα αποδυτήρια, με προβάδισμα «ασφαλείας»!


Η Γκάνα προσπάθησε να αντιδράσει στο δεύτερο μέρος, αλλά και πάλι, η Ουρουγουάη έφτασε πιο κοντά στο γκολ. Τόσο η προσπάθεια του Πεγίστρι στο 65', όσο και του Βαλβέρδε στο 70', όμως, δεν είχε το επιθυμητό για τη «σελέστε» αποτέλεσμα.

Το σύνολο του Άντο απείλησε με τον Κούντους στο 81', αλλά ο Ροτσέτ ήταν σε ετοιμότητα, όπως και ο Ζίγκι στο 90+4', που έδιωξε σε κόρνερ, τον «κεραυνό» του Μάξι Λόπες.

Κάπως έτσι, το 2-0 παρέμεινε ως τελικό της αναμέτρησης, χαρίζοντας μία σπουδαία νίκη στην Ουρουγουάη, χωρίς κανένα αντίκρισμα, όμως.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γκάνα (Ότο Άντο): Ζίγκι, Σεϊντού, Αμάρτεϊ, Σαλισού, Μπαμπά Ραχμάν, Πάρτεϊ, Αμπντούλ Σαμέντ (72' Κιέρε), Κούντους (90+8' Φατάχου), Αγιού Α. (46' Μπουκαρί), Αγιού Τζ. (46' Σουλεμάνα), Ινιάκι Γουίλιαμς (72' Σεμένιο)

Ουρουγουάη (Ντιέγο Αλόνσο): Ροτσέτ, Βαρέλα, Χιμένες, Κόατες, Ολιβέρα, Πεγίστρι (66' Ντε Λα Κρους), Βαλβέρδε, Μπεντανκούρ (34' Βεσίνο), Αρασκαέτα (80' Γκόμες), Σουάρες (66' Καβάνι), Νούνιες (80' Κανόμπιο)


Η φωτογραφία του αγώνα:

Τα δάκρυα του Λουίς Σουάρες στον πάγκο, στο άκουσμα της είδησης, πως η Νότια Κόρεα πήρε το προβάδισμα, αφήνοντας εκτός Μουντιάλ την Ουρουγουάη.

σουάρες-2.jpeg

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης