Μουντιάλ 2022

Νότια Κορέα - Πορτογαλία 2-1: Το έκαναν όπως το 2002 οι Κορεάτες με... ήρωα τον Χι Τσαν Χουάνγκ! (video)

Νότια Κορέα - Πορτογαλία 2-1: Το έκαναν όπως το 2002 οι Κορεάτες με... ήρωα τον Χι Τσαν Χουάνγκ! (video)
Η Νότια Κορέα σημείωσε τεράστια νίκη στο τέλος του αγώνα με την Πορτογαλία με λυτρωτή τον Χι Τσαν Χουάνγκ στο 90+1'. Οι Κορεάτες πήραν τη πρόκριση για τους 16 και όπως και στην μεγαλειώδη πορεία μέχρι τα ημιτελικά του 2002, νίκησαν ξανά τους Πορτογάλους στον όμιλο.

Οι Κορεάτες πήραν σπουδαία πρόκριση για τη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου, πρώτη μετά από 12 χρόνια , επικρατώντας με 2-1 της Πορτογαλίας και έβαλαν από κάτω την Ουρουγουάη παρά τη νίκη της απέναντι στην Γκάνα με 2-0. Στην κορυφή της βαθμολογίας η ομάδα του Φερνάντο Σάντος, που πληγώθηκε στο τέλος του αγώνα παρότι πίεζε για να κάνει το 3 στα 3 στον όμιλο.

Η Πορτογαλία ήταν αυτή που μπήκε πιο δυναμικά στο παιχνίδι και προηγήθηκε μόλις στο τέταρτο λεπτό με τον Ρικάρντο Όρτα. Ο Νταλότ πάτησε στην περιοχή από τα δεξιά και με ωραία ενέργεια γύρισε στο πρώτο δοκάρι για τον  Όρτα, ο οποίος πλάσαρε για το 1-0.

Η Κορέα με την πάροδο του χρόνου άρχισε να ισορροπεί το παιχνίδι και έφτασε τελικά στην ισοφάριση με προβολή του Κιμ Γιούνγκ Γουόν στο 27ο λεπτό.

Τρία λεπτά πριν την λήξη του ημιχρόνου ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχασε μεγάλη ευκαιρία να ξαναβάλει μπροστά του Πορτογάλους με κεφαλιά και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ ισόπαλο.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Πορτογαλία ήταν εκείνη που είχε την κατοχή, δίχως ωστόσο να απειλεί.

Η ομάδα του Πάολο Μπέντο από την άλλη, επιχειρούσε να παίξει στην αντεπίθεση, έχοντας στιγμές με τον Σον, αλλά και με τον «ερυθρόλευκο» Ίνμπομ Χουάνγκ στο 67ο λεπτό.

Το "χρυσό" γκολ για τη Νότια Κορέα ήρθε όμως στο 90+1'.

Ο Σον ξεχύθηκε στην αντεπίθεση, έσπασε την μπάλα στον Χουάνγκ Χι Τσαν, ο οποίος τέλειωσε ιδανικά τη φάση σημειώνοντας ένα ιστορικό γκολ.

Τα στιγμιότυπα του αγώνα:

Οι ενδεκάδες:

Νότια Κορέα (Μπέντο): Κιμ Σονγκ-Γκιου, Γιν-Σου Κιμ, Γου-Γιάνγκ Γιούνγκ, Χουάνγκ Ίνμπομ, Σον Χέουνγκ-Μιν, Γκουέ-Σουνγκ Τσο, Λι Γάεσουνγκ, Κιμ Μουν Χουάν, Κανγκ-Ιν Λι, Γιούνγκ-Γκουόν Κιμ, Κουνγκ-Γον Γουόν

Πορτογαλία (Σάντος): Ντιόγκο Κόστα, Νταλότ, Πέπε, Αντόνιο Σίλβα, Κανσέλο, Ρούμπεν Νέβες, Ματέους Νούνιες, Βιτίνια, Ζοάο Μάριο, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ρικάρντο Όρτα


Η φωτογραφία του αγώνα:

Fi_Q9LBXwAAjE_d.jpg

Δημήτρης Γέροντας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης