Μουντιάλ 2022

Ιαπωνία – Ισπανία 2-1: Συγκλονιστικοί «Σαμουράι», πήραν νίκη και πρωτιά με επική ανατροπή! (video)

Ιαπωνία – Ισπανία 2-1: Συγκλονιστικοί «Σαμουράι», πήραν νίκη και πρωτιά με επική ανατροπή! (video)

Ένα τρίλεπτο στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, ήταν αρκετό για να την Ιαπωνία που κέρδισε με 2-1 την Ισπανία, πετυχαίνοντας μια από τις σπουδαιότερες νίκες στην ιστορία της, με τους Ασιάτες να εξασφαλίζουν την πρόκριση στους «16» ως η πρωτοπόρος του 5ου ομίλου.

Σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο είναι δεδομένο και δεν χωράει αμφισβήτηση, ότι οποιαδήποτε ομάδα ανεξαρτήτου επιπέδου υποτιμήσει έστω και για ένα πεντάλεπτο τον αντίπαλο της, θα το «πληρώσει» ακριβά. Κάτι αντίστοιχο συνέβη στην αναμέτρηση της Ιαπωνίας με την Ισπανία, με τους Ασιάτες να επικρατούν 2-1 με ολική ανατροπή και να τερματίζουν στην πρώτη θέση του ομίλου με έξι βαθμούς, αφήνοντας στην δεύτερη θέση την «Φούρια Ρόχα».

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την Ισπανία να παίρνει όπως αναμενόταν την κατοχή της μπάλας και να ρυθμίζει τον ρυθμό του παιχνιδιού. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε μετουσίωσε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία σε γκολ αφού στο 11’ ο Αθλιπικουέτα σέντραρε ιδανικά στην περιοχή, με τον Αλβάρο Μοράτα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά. Μάλιστα, ο επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης έγινε μαζί με τον Γάκπο της εθνικής Ολλανδίας οι δύο παίκτες που βρήκαν δίχτυα και στα τρία παιχνίδια των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.

 

Η συνέχεια του πρώτου μέρους δεν άλλαξε, αφού η «Φούρια Ρόχα» είχε τον έλεγχο, ανακτώντας συνεχώς την κατοχή και απαγορεύοντας στην Ιαπωνία να δημιουργήσει ορθολογικά.

Παρ’ όλα αυτά ένα τρίλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αρκετό για τους Ασιάτες να αλλάξουν ολοκληρωτικά τα δεδομένα και να φέρουν… τούμπα το παιχνίδι. Στο 48’ ο Ντοάν που πέρασε αλλαγή στο ημίχρονο αντί του Κούμπο, έπιασε ένα εντυπωσιακό σουτ καρφώνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Σιμόν για το 1-1.

 

Τρία λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 51’ εκτυλίχθηκε η φάση του αγώνα. Ο Ντόαν που βρέθηκε στα δεξιά έστειλε την μπάλα απέναντι και συρτά, δύο συμπαίκτες του έτρεξαν να την προλάβουν πριν βγει άουτ, εν τέλει έγινε το γύρισμα στη μικρή περιοχή και ο Τάνακα έστειλε από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα για την ολική ανατροπή. Ωστόσο αν και αρχικά θεωρήθηκε ότι η μπάλα κατέληξε άουτ, μετά από εξέταση του VAR η μπάλα δεν είχε περάσει ολόκληρη την τελική γραμμή και δικαίως το γκολ κατοχυρώθηκε στους Ιάπωνες.

 

Η εξέλιξη του παιχνιδιού, βρήκε την Ισπανία να απειλεί την εστία των «γηπεδούχων», ψάχνοντας την ισοφάριση που θα της έδινε και πάλι την πρωτιά στον όμιλο. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και το τελικό αποτέλεσμα βρήκε την Ιαπωνία να πανηγυρίζει την σπουδαία νίκη και την πρωτιά στον όμιλο, την Ισπανία να προκρίνεται αλλά χωρίς τις ευνοϊκές διασταυρώσεις και την Γερμανία εκτός συνέχειας από το ανατρεπτικό Μουντιάλ του Κατάρ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ιαπωνία (Μοριγιάσου): Γκόντα - Τανιγκούτσι, Γιοσίντα, Ιτακούρα – Ναγκατόμο (45’ Μιτόμα), Μορίτα, Τανάκα (87' Έντο), Ίτο – Καμάντα (67’ Τομιγιάσου), Κούμπο (45’ Ντοάν), Μαέντα (62’ Ασάνο)

Iσπανία (Ενρίκε): Ουνάι Σιμόν – Αθπιλικουέτα (45’ Καρβαχάλ), Τόρες, Ρόδρι, Μπαλντέ (67’ Άλμπα) - Μπουσκέτς, Γκάβι (67’ Φάτι), Πέδρι - Νίκο Γουίλιαμς (56’ Ασένσιο), Όλμο, Μοράτα (56’ Φ. Τόρες)

Η φωτογραφία του παιχνιδιού:

Η απίστευτη στιγμή στο 51’ όπου η μπάλα φάνηκε να καταλήγει άουτ και να μην μετράει το γκολ του Τάνακα, αλλά μετά από υπόδειξη του VAR το γκολ της Ιαπωνίας μέτρησε κανονικά, δίνοντας της, την σπουδαία αυτή νίκη.

line1.jpg

Χρήστος Λόης 
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης