Μουντιάλ 2022

Μάνουελ Νόιερ: Ο μοναδικός τερματοφύλακας στην ιστορία του Μουντιάλ με… 19 συμμετοχές! (video)

Μάνουελ Νόιερ: Ο μοναδικός τερματοφύλακας στην ιστορία του Μουντιάλ με… 19 συμμετοχές! (video)

Μάνουελ Νόιερ ή αλλιώς ο… φύλακας – άγγελος της Εθνικής Γερμανίας. Πλέον και με ρεκόρ, με τον Γερμανό να συμπληρώνει 19 ματς σε Παγκόσμιο Κύπελλο, όντας μόλις ο πρώτος τερματοφύλακας στην ιστορία του τουρνουά που το πραγματοποιεί!

Πριν από την έναρξη του πρώτου Παγκοσμίου Κυπέλλου στην ιστορία που λαμβάνει χώρα χειμώνα, ήταν δεδομένο πως ο Μάνουελ Νόιερ θα γίνει ένας από τους ελάχιστους τερματοφύλακες που θα αγωνιστεί σε τέταρτο συνεχόμενο Μουντιάλ.

Πλέον, το επίτευγμά του δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό, με το ματς της 3ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου απέναντι στην Κόστα Ρίκα, να χαρακτηρίζεται… ιστορικό! Ο λόγος; Διότι ο γκολκίπερ της Μπάγερν Μονάχου αναμένεται να πραγματοποιήσει την 19η εμφάνισή του σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η αρχή έγινε το 2010, στη νίκη με 4-0 επί της Αυστραλίας, από τότε μέχρι και σήμερα, ο Νόιερ αγωνίστηκε σε όλα τα ματς της χώρας του σε Μουντιάλ, πλην αυτού με την Ουρουγουάη πριν από οκτώ χρόνια και πλέον μπορεί να θεωρείται… ρέκορντμαν!

Κανένας τερματοφύλακας δεν έχει φτάσει τις 19 συμμετοχές σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Μένει να δούμε αν αυτό θα συνδυαστεί και με το 8ο clean sheet του, στην 117η συμμετοχή του με τη «Μάνσαφτ» σε όλες τις διοργανώσεις!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης