Μουντιάλ 2022

Βέλγιο: Η «γηραιότερη» 11αδα του Μουντιάλ πήρε αυτό που άξιζε!

Βέλγιο: Η «γηραιότερη» 11αδα του Μουντιάλ πήρε αυτό που άξιζε!

Το Βέλγιο έμεινε εκτός συνέχειας Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά την «λευκή» ισοπαλία με την Κροατία, σε ένα παιχνίδι που παρουσίασε την πιο «γερασμένη» ενδεκάδα -μέχρι τώρα- της διοργάνωσης.

Σχετικά Άρθρα

Πριν από 4 χρόνια, στα γήπεδα της Ρωσίας, το Βέλγιο έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του θεσμού (αφήνοντας έξω τη Βραζιλία) και εν τέλει κατέλαβε την 3η θέση του Μουντιάλ, αφού νίκησε στον μικρό τελικό την Αγγλία με 2-0

Σήμερα και ύστερα από το ισόπαλο δίχως γκολ παιχνίδι με την Κροατία, η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ έμεινε εκτός από τους ομίλους του τουρνουά. Στο συγκεκριμένο ματς - τελικό οι Βέλγοι παρουσίασαν την γηραιότερη εντεκάδα του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου, με μέσο όρο ηλικίας 31 χρόνια και 95 ημέρες.

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος μέσος όρος κατατάσσει την παρέα του Κέβιν Ντε Μπρόινε ως το δεύτερο γηραιότερο αρχικό σχήμα που έχει παρουσιαστεί τον 21ο αιώνα! Στην πρώτη θέση είναι η ομάδα της Αυστραλίας, όταν και τα «καγκουρό» στο ματς με τη Γερμανία στα πλαίσια του Μουντιάλ του 2010 «έβγαζαν» μέσο όρο 31 χρόνια και 118 ημέρες!

Συν τοις άλλοις, η ομάδα του Βελγίου παρά το πλούσιο ταλέντο των ποδοσφαιριστών της, είχε την 4η χειρότερη επίδοση όσο αφορά την ακρίβεια των μεταβιβάσεων στο αντίπαλο μισό του γηπέδου. Αυτό είναι ένα στατιστικό που εξηγεί πολλά για την αποτυχία του Μαρτίνεθ και των παικτών του.

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης