Μουντιάλ 2022

Καναδάς - Μαρόκο 1-2: Πρωτιά και επιστροφή στα νοκ-άουτ μετά από 36 χρόνια! (video)

Καναδάς - Μαρόκο 1-2: Πρωτιά και επιστροφή στα νοκ-άουτ μετά από 36 χρόνια! (video)

Το Μαρόκο επικράτησε με 2-1 του Καναδά και προκρίθηκε στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου ως πρώτο στον όμιλό του. Οι Αφρικανοί σημείωσαν τη δεύτερη νίκη τους στη φετινή διοργάνωση, πετυχαίνοντας τη δεύτερη πρόκρισή τους στα νοκ-άουτ μετά το 1986.

Επιστροφή στη φάση των νοκ-άουτ μετά από 36 χρόνια για το Μαρόκο! Οι παίκτες του Ρεγκραγκί επιβλήθηκαν του Καναδά με 2-1, ολοκληρώνοντας έτσι μια άκρως επιτυχημένη πορεία στον 6ο όμιλο, του οποίου και κατέκτησαν την κορυφή. Τα γκολ των Ζιγές (4’) και Εν Νεσύρι (23’) έδωσαν το προβάδισμα στους Αφρικανούς, οι οποίοι αποσπώντας το δεύτερο τους τρίποντο έφτασαν στους 7 βαθμούς. Για τον Καναδά, η «αυλαία» είχε πέσει από την προηγουμένη αγωνιστική, με την ομάδα του Χέρντμαν να γνωρίζει τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς.

Οι Μαροκινοί ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 4ο λεπτό, με τον Χακίμ Ζιγές να εκμεταλλεύεται το παιδαριώδες λάθος του Μίλαν Μπόργιαν και να πλασάρει σε κενή εστία. Δεκαεννέα λεπτά αργότερα τα «λιοντάρια του Άτλαντα» διπλασίασαν τα τέρματα τους, με τον Εν Νεσύρι να «εκτελεί» τον Καναδό κίπερ έπειτα από εξαιρετική μπαλιά του Χακίμι


Με τον Καναδά να μην μπορεί να απειλήσει επί της ουσίας, το σύνολο του Ρεγκραγκί κυριάρχησε και έφτασε κοντά και σε τρίτο τέρμα, με το σουτ του Σαμπίρι στο 33’ να σταματά σε σώματα. Παρά την νωθρή τους εικόνα, οι Καναδοί κατάφεραν να μειώσουν στο 40’, με το γκολ ωστόσο να έρχεται από μαροκινά «πόδια». Ο Ναγέφ Αγκέρντ συγκεκριμένα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπόνο, έπειτα από προβολή του σε σέντρα του Αντεκούγκμπε. Οι Αφρικανοί κατάφεραν να βρουν δίχτυα και στο 45+5, με το γκολ του Εν Νεσύρι ωστόσο να ακυρώνεται ως οφσάιντ.

Μετά την ανάπαυλα, η ομάδα του Χέρντμαν παρουσιάστηκε πιο ανταγωνιστική, ενώ φάνηκε αποφασισμένη διεκδικήσει τον πρώτο της βαθμό σε Μουντιάλ. Οι Καναδοί ωστόσο δεν κατάφεραν να ανατρέψουν τα εις βάρος τους δεδομένα, γνωρίζοντας ακόμη μια ήττα στη φετινή διοργάνωση (5η συνολικά).



Οι ενδεκάδες των ομάδων: 

Καναδάς: (Τ. Χέρντμαν) Μπόριαν, Τζόνστον, Βιτόρια, Μίλερ, Αντεκούγκμπε (61' Κονέ), Οσόριο (65' Λαρέγια), Κέι (60' Χάτσινσον), Ντέιβις, Μπιουκάναν, Λάριν (60' Ντέιβιντ), Χόιλετ (76' Γουόδερσπουν)
Μαρόκο: (Ο. Ρεγκραγκί) Μπόνο, Χακιμί (85' Τζαμπράν), Αγκουέρντ, Σαΐς, Μαζραουί, Ουναχί (77' Ελ Γιαμίκ), Άμραμπατ, Σαμπιρί (65' Αμαλάχ), Ζιγές (76' Χαμντάλαχ), Εν Νεσιρί, Μπουφάλ (65' Αμπουκλάλ)

Η φωτογραφία του αγώνα:

Ο πανηγυρισμός του Χακίμ Ζιγές, έπειτα το 1-0 και το 19ο τέρμα του με το εθνόσημο.

ziyech.jpg

Νικόλας Μπιλάλης
www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης