Μουντιάλ 2022

Αλέξις Μακ Άλιστερ: Ο 61ος Αργεντινός που σκοράρει σε Μουντιάλ! (video)

Αλέξις Μακ Άλιστερ: Ο 61ος Αργεντινός που σκοράρει σε Μουντιάλ! (video)

Ο Αλέξις Μακ Άλιστερ με το γκολ που σημείωσε «άνοιξε» το δρόμο για την πρόκριση της Αργεντινής στους «16». Ταυτόχρονα, αποτέλεσε τον 61ο Αργεντινό που βρίσκει δίχτυα σε Παγκόσμιο Κύπελλο, με την «Αλμπισελέστε» να είναι η τρίτη χώρα με τους περισσότερους διαφορετικούς σκόρερ στο θεσμό.

Η Αργεντινή τα… χρειάστηκε, αλλά τελικά επικράτησε με 2-0 της Πολωνίας και προκρίθηκε ως πρώτη μάλιστα στις «16» καλύτερες ομάδες του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Αλέξις Μακ Άλιστερ σημειώσει το πρώτο γκολ και «έλυσε» τα πόδια των συμπαικτών του.

Ταυτόχρονα, όμως, σημείωσε ένα μοναδικό επίτευγμα, καθώς κατάφερε να γίνει ο 61ος διαφορετικός ποδοσφαιριστής της Αργεντινής που βρίσκει δίχτυα στην ιστορία της χώρας στο Μουντιάλ. Η «Αλμπισελέστε» αποτελεί την τρίτη ομάδα που έχει τόσους διαφορετικούς παίκτες της να σκοράρουν στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Βραζιλία, η οποία έχει δει 83 ποδοσφαιριστές της να σκοράρουν με το εθνόσημο, ενώ την ακολουθεί η Γερμανία με 77. Η παρέα του Λιονέλ Μέσι, με το γκολ του Μακ Άλιστερ ξεπέρασε στη σχετική λίστα την Ιταλία, που έχει 60.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Έντσο Φερνάντες, σε ηλικία 21 ετών και 317 ημερών, έγινε ο νεότερος παίκτης της Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο που μοιράζει ασίστ μετά το 2006. Τότε, 18 ετών και 357 ημερών, ήταν ο Λιονέλ Μέσι αυτός που το είχε καταφέρει, στο παιχνίδι απέναντι στη Σερβία.



Τάσος
Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης