Μουντιάλ 2022

Μεξικό: Πρώτος αποκλεισμός μετά από 44 χρόνια, και πάλι σε όμιλο με την Πολωνία!

Μεξικό: Πρώτος αποκλεισμός μετά από 44 χρόνια, και πάλι σε όμιλο με την Πολωνία!

Μπορεί να προσπάθησε πολύ, να πάλεψε και να σκόραρε δις, αλλά το φινάλε του Μεξικό στο Μουντιάλ είναι πλέον επίσημο. Το τελικό 2-1 με την Σαουδική Αραβία είναι γεγονός και ο πρώτος αποκλεισμός από την φάση των νοκ – άουτ μετά από 44 χρόνια, το οδηγεί εκτός Κατάρ! Όπως και το 1978, όπου και πάλι, είχε στον όμιλο του την Πολωνία!

Επρόκειτο για ένα εντυπωσιακό ματς, με διαρκείς εναλλαγές συναισθημάτων και σαφώς τρομερή αγωνία. Το Μεξικό στο ημίχρονο της συνάντησής του με την Σαουδική Αραβία ήταν στο 0-0. Επί της ουσίας, αποκλειόταν, αλλά το μέταλλο που έχει δημιουργήσει αυτή η ομάδα στην διοργάνωση, δεν του επέτρεπε να μείνει εκτός χωρίς να παλέψει.

Και αυτό έκανε στο δεύτερο μέρος. Έκανε γρήγορα το 1-0, σκόραρε με μία τρομερή εκτέλεση φάουλ του Τσάβες για το 2-0 και από εκεί και πέρα, τα έδωσε όλα. Σαφώς και το μυαλό βρισκόταν και στο τι μέλλει γενέσθαι μεταξύ της Πολωνίας και της Αργεντινής.

Η ομάδα του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι άλλωστε, βρισκόταν πίσω στο σκορ με το σκορ που… κέρδιζε το Μεξικό. Οι αριθμοί τους ήταν ακριβώς ίδιοι και ο μόνος τρόπος για να έπαιρνε την πρόκριση η ομάδα του Τάτα Μαρτίνο, ήταν στην ισοβαθμία, με τις κάρτες υπέρ του.

Επειδή όμως και σε αυτή την στατιστική κατηγορία δεν υπερείχε, η λύση ήταν μία. Ακόμη ένα γκολ. Το κατάφερε, αυτό ακυρώθηκε και η μείωση από την αντίπαλό του στο 96’, επί της ουσίας «σφράγισε» έναν εφιαλτικό αποκλεισμό, που θύμισε πολύ ό,τι είχε βιώσει η Σενεγάλη, πριν από μία τετραετία στον όμιλο με την Ιαπωνία.

Το φινάλε ήταν άσχημο και ο πρώτος αποκλεισμός μετά από 44 χρόνια είναι γεγονός. Τότε φυσικά, το 1978, το Μεξικό είχε τερματίσει στην τελευταία θέση, με 0 βαθμούς του και 10 γκολ κατά του!

Fun fact; Στον ίδιο όμιλο και τότε, βρισκόταν η Πολωνία, η οποία με 5 βαθμούς προκρίθηκε ως πρώτη, με την Δυτική Γερμανία να είναι δεύτερη!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης