Μουντιάλ 2022

Σαουδική Αραβία - Μεξικό 1-2: Το «πάλεψε» αλλά αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες (video)

Σαουδική Αραβία - Μεξικό 1-2: Το «πάλεψε» αλλά αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες (video)
Εκτός συνέχειας έμεινε το «ηρωικό» Μεξικό. Η εκπληκτική εμφάνιση - νίκη με 2-1 δεν ήταν αρκετή για την ομάδα του Μαρτίνο, η οποία γνώρισε τον αποκλεισμό από το Παγκόσμιο Κύπελλο στις... λεπτομέρειες. Στους «16» της διοργάνωσης η Πολωνία, η οποία και προκρίθηκε λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων.

Αποκλεισμός με «ψηλά το κεφάλι» για το Μεξικό, το οποίο παρά την νίκη του απέναντι στην Σαουδική Αραβία με 2-1, δεν κατάφερε να προκριθεί στην επόμενη φάση. Τα «σομπρέρο» έχοντας αποκτήσει διαφορά δύο τερμάτων, έψαξαν το τρίτο γκολ που θα τους εξασφάλιζε την καλύτερη διαφορά τερμάτων - πρόκριση στα νοκ-άουτ. Δυστυχώς για την ομάδα του Χεράρδο Μαρτίνο, τα «όνειρα» σταμάτησαν απόψε στο Λουσαΐλ, με το γκολ του Αλ Νταουσάρι στο τέλος να «σφραγίζει» τον αποκλεισμό από τη συνέχεια.






Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Μεξικανούς να απειλούν στο 3’, με τον Βέγκα να νικάται από τον Αλοβάις έπειτα από τετ α τετ. Τρία λεπτά αργότερα η ομάδα του Ρενάρ είχε την πρώτη καλή της στιγμή, με το σουτ του Κάνο να περνάει οριακά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Οτσόα. Οι Σαουδάραβες θα απειλήσουν και πάλι με τον Κάνο στο 14’, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του 28χρονου να αφήνει… «άγαλμα» τον Μεξικανό κίπερ.



Από το 20ο λεπτό και έπειτα η ομάδα του Μαρτίνο ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στο παιχνίδι, πιέζοντας ασφυκτικά τον αντίπαλο με στόχο να ανοίξει εκείνη το σκορ. Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτές τις προσπάθειες είχε ο δικός μας γνώριμος Ορμπελίν Πινέδα, με τις «επισκέψεις» του στο 24’, 27’ και 44’ να αποτελούν τις σημαντικότερες για το Μεξικό στο πρώτο μέρος. Μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ είχαν και τα «γεράκια» στο 45+6, με την κεφαλιά του Αλ Χασάν από το ύψος της μικρής περιοχής να περνά οριακά άουτ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους «Τρι», καθώς σε διάστημα πέντε λεπτών πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων. Το πολυπόθητο γκολ ήρθε στο 47’ με τον Χένρι Μαρτίν να ευστοχεί από κοντά, έπειτα από τακουνάκι του Μόντες. Πέντε λεπτά αργότερα, οι Μεξικανοί διπλασίασαν τα τέρματα τους, με τον Λουίς Τσάβες να «κεραυνοβολεί» τον Αλοβάις από απευθείας εκτέλεση φάουλ, σημειώνοντας ένα εκπληκτικό τέρμα.

Στη συνέχεια, οι Μεξικανοί προσπάθησαν να αυξήσουν την διαφορά, ούτως ώστε να ξεπεράσουν στην κατάταξη την Πολωνία και να πάρουν την «ηρωική» πρόκριση. Τα «σομπρέρο» το κατάφεραν αυτό στο 55’ (Λοσάνο) και στο 88’ (Ακούνα), με τον ρέφερι Όλιβερ ωστόσο να υποδεικνύει οφσάιντ και στις δύο περιπτώσεις. Παρά τις ψυχωμένες τους προσπάθειες να βρουν το «χρυσό» γκολ, οι παίκτες του Χεράρδο Μαρτίνο γνώρισαν τον αποκλεισμό στην «εκπνοή» του αγώνα, με τον Αλ Νταουσάρι να μειώνει σε 2-1 στο 90+5.









Οι ενδεκάδες του αγώνα:

Σαουδική Αραβία: Αλ Οβάις, Αλγκανάμ (88' Μπαχέμπρι), Αλ Αμρί, Αλ Ταμπακτί, Αλ Μπουλαϊχί (37' Σαραχίλι), Αλ Μπιρακάν, Αλ Χασάν (46' Μαντού), Αμπντουλχαμίντ, Αλ Νταουσάρι, Αλ Σεχρί (62' Αλομπούντ), Κάνο

Μεξικό: Οτσόα, Σάντσες (88' Άλβαρες), Μόντες, Μορένο, Γκαγιάρδο, Άλβαρες (88' Φούνες Μόρι), Τσάβες, Λοσάνο, Πινέδα (77' Ροντρίγκες) Βέγκα (46' Αντούνα), Μαρτίν (77' Χιμένες)

Η φωτογραφία του αγώνα:

Οι πανηγυρισμοί των παικτών του Μεξικού έπειτα από το εκπληκτικό γκολ του Τσάβες για το 2-0 
Fi1ougoUAAA127o.jpg

Νικόλας Μπιλάλης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης