Μουντιάλ 2022

Πολωνία – Αργεντινή 0-2: Κυριάρχησε η «αλμπισελέστε» και πήρε την πρωτιά (video)

Πολωνία – Αργεντινή 0-2: Κυριάρχησε η «αλμπισελέστε» και πήρε την πρωτιά (video)

Απίστευτο φινάλε στον Γ' όμιλο του Μουντιάλ, με την Αργεντινή να επικρατεί με σκορ 2-0 της Πολωνίας και να κλειδώνει την πρωτιά, την ώρα που το σύνολο του Μίχνιεβιτς περίμενε το τελευταίο σφύριγμα στον αγώνα Σαουδική Αραβία - Μεξικό για να δει αν θα πάρει το δεύτερο εισιτήριο για τους «16».

Η Αργεντινή ήταν καταιγιστική κόντρα στην Πολωνία και κατόρθωσε με σκορ 2-0 να «κλειδώσει» την πρωτιά του ομίλου. Η «αλμπισελέστε» για ένα ημίχρονο βρήκε σθεναρή αντίσταση από τον γκολκίπερ των Πολωνών, Βόιτσεχ Σέζνι, όμως ένα γρήγορο γκολ από τον Μακ Άλιστερ στο δεύτερο μέρος κατάφερε να απλοποιήσει τα πράγματα. Στους «16» προκρίθηκε ωστόσο και η Πολωνία, η οποία παρά την ήττα και τη νίκη του Μεξικού, είχε το πάνω χέρι στην ισοβαθμία λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων. Έτσι, η Αργεντινή θα αντιμετωπίσει την Αυστραλία, ενώ η Πολωνία πέφτει πάνω στη Γαλλία στη νοκ-άουτ φάση.

Αποστολή της Πολωνίας στο ματς ήταν να κρατήσει το «μηδέν» στην άμυνα και αυτό φάνηκε από τον παθητικό ρόλο που είχε στο χορτάρι. Η Αργεντινή μπήκε αποφασιστικά στο πρώτο μέρος και προσπάθησε να βρει ένα γρήγορο γκολ που θα έδιωχνε το άγχος, όμως έπεσε πάνω στον… Σέζνι. Ο Μέσι είχε δύο τελικές ως το 10’, ενώ οι προσπάθειες του Ακούνια στη συνέχεια δεν βρήκαν στόχο.

Στο 32’ ο Άνχελ Ντι Μαρία επιχείρησε να νικήσει τον Πολωνό γκολκίπερ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, όμως αυτός δεν «τσίμπησε» και έδιωξε την μπάλα. Πέντε λεπτά μετά, ο Μακ Άλιστερ με κάθετη πάσα, έβγαλε τετ-α-τετ τον Χούλιαν Άλβαρεζ, αλλά ο Σέζνι και πάλι έδειξε τις ικανότητές του. Στη συνέχεια της φάσης η μπάλα επέστρεψε στην περιοχή μετά από σέντρα, ο Μέσι πήδηξε για την κεφαλιά, η οποία κατέληξε άουτ, ωστόσο ο Σέζνι στην προσπάθεια του να απομακρύνει, έκανε άστοχη έξοδο και βρήκε τον Αργεντίνο στο κεφάλι.

Ο Μάκελι αφού εξέτασε τη φάση στο VAR καταλόγισε πέναλτι. Ο Μέσι ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Σέζνι έπεσε στη σωστή γωνία και για ακόμα μια φορά έσωσε την Πολωνία με την συμπλήρωση 39 λεπτών αγώνα. Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη ευκαιρία της «αλμπισελέστε» στο πρώτο μέρος.

Η αμέσως επόμενη βέβαια, ήταν και η… τυχερή! Μόλις 54 δευτερόλεπτα μετά το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, ο Μολίνα έκανε μια συρτή σέντρα από τα δεξιά, ο Μακ Άλιστερ πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με σουτ νίκησε τον Σέζνι. Η Πολωνία προσπάθησε σχεδόν αμέσως να ισοφαρίζει, όμως η κεφαλιά του Γκλικ στο 50’ πέρασε άουτ.

Η Αργεντινή συνέχισε την πίεση, αφού οι Πολωνοί δεν έδειχναν διάθεση να επιτεθούν. Έτσι, η «αλμπισελέστε» βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα και για δεύτερη φορά στο 67’. Οι Αργεντινοί κυκλοφόρησαν ωραία την μπάλα, ο Ένζο Φερνάντες τροφοδότησε τον Χούλιαν Άλβαρεζ και εκείνος με ένα κοντρόλ και σουτ νίκησε τον Σέζνι για το 2-0.

Στη συνέχεια του αγώνα, η Αργεντινή έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησε κι άλλες ευκαιρίες για ένα τρίτο γκολ. Ωστόσο, ο Σέζνι και η αστοχία των Λατινοαμερικάνων στάθηκε εμπόδιο για ένα μεγαλύτερο σκορ.

Καθώς ο αγώνας πλησίαζε προς το φινάλε, η αγώνια χτύπησε «κόκκινο», με τους Πολωνούς τελικά να πανηγυρίζουν και αυτοί την πρόκριση στους «16», αφού υπερτερούν στην ισοβαθμία με το Μεξικό.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πολωνία (Μίχνιεβιτς): Σέζνι, Κας, Γκλικ, Κίβιορ, Μπερεσίντσκι (72' Γέντζεϊτσικ), Ζιελίνσκι, Μπιέλικ (62' Ντ. Σιμάνσκι), Κριχόβιακ (84' Πιόντεκ), Φρανκόβσκι (46' Σκόρας), Σβιντέρσκι (46' Καμίνσκι), Λεβαντόφσκι.

Αργεντινή (Σκαλόνι): Μαρτίνες, Μολίνα, Ρομέρο, Οταμέντι, Ακούνια (59' Ταγλιαφίκο), Ντε Πολ, Φερνάντες (79' Πεσέλα), Μακ Άλιστερ (84' Αλμάντα), Μέσι, Άλβαρες (79' Άλβαρες), Ντι Μαρία (59' Παρέδες).

Η φώτο του αγώνα:

Ο Σέζνι αποκρούει το πέναλτι του Μέσι και στερεί από τον Αργεντινό το τρίτο του γκολ στο Μουντιάλ.

Fi1hhYJXEAYrO1-.jpg

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης