Μουντιάλ 2022

Τυνησία – Γαλλία 1-0: Ιστορική νίκη αλλά χωρίς αντίκρισμα για τους Αφρικανούς (video)

Τυνησία – Γαλλία 1-0: Ιστορική νίκη αλλά χωρίς αντίκρισμα για τους Αφρικανούς (video)

Η Γαλλία χρησιμοποιώντας τα… δεύτερα τα βρήκε σκούρα κόντρα στην μαχητική Τυνησία, που τα έδωσε όλα, νίκησε με 1-0 τους «τρικολόρ» αλλά ύστερα από τη νίκη της Αυστραλίας, δεν μπόρεσε να πάρει την πρόκριση για τους «16» του Μουντιάλ! Προβλημάτισαν οι «τρικολόρ» στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και μόνο όταν μπήκαν οι βασικοί έγιναν απειλητικοί.

Η Τυνησία έκανε το καθήκον της, πέτυχε μία πολύ μεγάλη νίκη κόντρα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία με 1-0, όμως αυτή δεν ήταν αρκετή για να ολοκληρώσει το «παραμύθι» καθώς έμεινε εκτός συνέχειας Μουντιάλ. Εξαιρετική εμφάνιση για τους παίκτες του Τζαλέλ Καντρί που ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στο Μουντιάλ με 4 βαθμούς, ενώ από την άλλη οι αναπληρωματικοί της Γαλλίας προβλημάτισαν αρκετά παρά την ευκαιρία που πήραν από τον Ντιντιέ Ντεσάν.

Στο αγωνιστικό σκέλος η Τυνησία ήταν σε γενικές γραμμές καλύτερη  στο πρώτο μέρος. Mόλις στο 8’ οι Αφρικανοί προειδοποίησαν τους Γάλλους ότι είναι αποφασισμένοι. Ο Γκαντρί ύστερα από εκτέλεση φάουλ από αριστερά πετάχτηκε κι έστειλε με προβολή την μπάλα στα δίχτυα ωστόσο το τέρμα του δεν μέτρησε σωστά έπειτα από υπόδειξη οφσάιντ.

Στο 25’ οι Γάλλοι απάντησαν με σουτ του Κομάν, το οποίο όμως δεν βρήκε στόχο ενώ δέκα λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Καζρί να δοκιμάσει σουτ για τους Τυνήσιους, με τον Μανταντά να διώχνει σε κόρνερ.

Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με εκατέρωθεν φάσεις για τις δύο ομάδες, για τους «τρικολόρ» με τον Φοφανά και για την Τυνησία με τον Καζρί, χωρίς να βρουν στόχο αμφότεροι.

Ότι δεν κατάφερε να κάνει στο πρώτο μέρος η Τυνησία, το πέτυχε στο δεύτερο καθώς στο 56’ ο Καζρί με μία τρομερή ατομική ενέργεια, περνά τρεις παίκτες της Γαλλίας, πατά περιοχή και με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του!


Οι αλλαγές του Ντεσάν, ο οποίος πέρασε στο ματς τα βαριά χαρτιά της ομάδας του, έδωσαν υπεροχή στους Γάλλους μεν, χωρίς ουσία δε, με τους παίκτες του Καντρί να κρατάνε με νύχια και με δόντια το προβάδισμά τους! Τα τελευταία λεπτά, οι «τρικολόρ» πίεσαν πολύ την άμυνα της Τυνησίας, χάνοντας διαδοχικές ευκαιρίες με Ντεμπελέ (82’), Ραμπιό (85’) και Εμπαπέ (89’)!

Λίγο έλειψε να στερήσει τη νίκη στους Τυνήσιους ο Γκριεζμάν, ο οποίος σκόραρε στην τελευταία φάση του αγώνα στο 97' αλλά έπειτα από έλεγχο στο VAR αυτό δεν μέτρησε!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τυνησία (Τζαλέλ Καντρί): Νταμέν, Μεριά, Γκαντρί, Ταλμπί, Κεσχρίντα, Σκίρι, Λαϊντουνί, Μααλούλ, Σλιμάνε (83' Αμπντί), Ρομντάν (74' Σαλαλί), Καζρί (60' Τζεμπάλι)

Γαλλία (Nτιντιέ Ντεσάν): Μανταντά, Ντισασί, Κονατέ, Βαράν (63' Σαλιμπά), Καμαβινγκά, Γκεντουζί (79' Ντεμπελέ), Τσουαμενί, Φοφανά (73' Γκριεζμάν), Βερτού (63' Ραμπιό), Κομάν (63' Εμπαπέ), Μουανί

Η φώτο του αγώνα:

Η Τυνησία μπορεί να είπε «αντίο» στο Μουντιάλ ωστόσο η εμφάνισή της κόντρα στη Γαλλία πανηγυρίστηκε σαν πρόκριση στο τέλος. Το γκολ του Γκριεζμάν μπορεί να έκανε αρχικά μεγαλύτερη την απογοήτευσή τους αλλά στη συνέχεια η ακύρωσή του έδωσε ξανά τα χαμόγελα στο πρόσωπό τους.

Fi09RzXXkAAoC0T.jpg


Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης