Μουντιάλ 2022

Στο Μουντιάλ του Κατάρ τα γκολ μπαίνουν πιο εύκολα από ποτέ!

Στο Μουντιάλ του Κατάρ τα γκολ μπαίνουν πιο εύκολα από ποτέ!

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ τα γκολ μπαίνουν πιο… εύκολα από ποτέ!

Το Μουντιάλ του Κατάρ βρίσκεται -περίπου- στα μισά του. Μέχρι τη στιγμή που γράφεται το κείμενο έχουν διεξαχθεί 36 παιχνίδια (από τα 64). 

Έχουν σημειωθεί 90 γκολ, κάτι που μας δίνει μέσο όρο 2,5 γκολ ανά παιχνίδι. Κάθε γκολ επιτυγχάνεται περίπου ανά 36 αγωνιστικά λεπτά. Αυτό όμως που κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι το πόσα σουτ χρειάζονται για να μπει ένα γκολ!

Πρώτο ημίχρονο άγευστο, δεύτερο γεμάτο γκολ!

Από τα 36 ματς, τα ημίχρονα των 18 έχουν λήξει ισόπαλα στο 0-0. Ακριβώς δηλαδή το 50% των παιχνιδιών. Προφανώς τα περισσότερα τέρματα έχουν σημειωθεί στα δεύτερα ημίχρονα, όπως άλλωστε σας είχαμε παρουσιάσει σε σχετικό άρθρο.

Πόσα σουτ-τελικές όμως χρειάζονται για την επίτευξη ενός γκολ σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο;

Η απάντηση σύμφωνα με την Opta είναι 8,6!


Λιγότερα σουτ από ποτέ!

Σύμφωνα λοιπόν με τη συγκεκριμένη εταιρία καταγραφής στατιστικών, οι ομάδες κατά μέσο όρο σουτάρουν 8,6 φορές μέχρι να βρουν δίχτυα.

Το συγκεκριμένο νούμερο είναι το μικρότερο στην ιστορία, από τότε που ξεκίνησαν να καταγράφονται τέτοιου είδους στατιστικά σε Μουντιάλ. Αμέσως μετά, στη 2η θέση με ακριβώς ένα σουτ παραπάνω βρίσκουμε το προηγούμενο Μουντιάλ (Ρωσία 2018). 

Ακολουθεί με περίπου 10 σουτ ανα γκολ (9,9) το τουρνουά της Βραζιλίας (2014) ενώ στην τέταρτη θέση βλέπουμε τη διοργάνωση του 2002, όπου οι ποδοσφαιριστές σούταραν 11,2 φορές για μα πετύχουν κάποιο γκολ. Ίδιος ακριβώς μέσος όρος και για την 5η θέση, το Μουντιάλ των ΗΠΑ (1998).

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης