Μουντιάλ 2022

Ουαλία – Αγγλία 0-3: Χτύπησε σαν… κόμπρα με «σούπερ» Ράσφορντ και τώρα Σενεγάλη! (video)

Ουαλία – Αγγλία 0-3: Χτύπησε σαν… κόμπρα με «σούπερ» Ράσφορντ και τώρα Σενεγάλη! (video)

Η Αγγλία επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί απέναντι στη γειτονική Ουαλία, επικρατώντας με σκορ 3-0 και προκρίθηκε ως πρώτη στους «16» εκεί που περιμένει η Σενεγάλη. Τα «τρία λιοντάρια» πέτυχαν και τα τρία γκολ στο δεύτερο μέρος, με τους Ράσφορντ και Φόντεν να σκοράρουν ανάμεσα σε διάστημα δευτερολέπτων για να «καθαρίσουν» το ματς.

Με πανηγυρικό τρόπο η Αγγλία σφράγισε το εισιτήριο για τη φάση των «16» του Μουντιάλ. Τα «τρία λιοντάρια» με έναν εκπληκτικό Μάρκους Ράσφορντ, που σημείωσε δύο γκολ, κατόρθωσαν να επιβληθούν της Ουαλίας με σκορ 3-0 και να κατακτήσουν την πρωτιά του Β’ ομίλου. Πλέον το σύνολο του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ θα βρει στο δρόμο του προς το τρόπαιο την Σενεγάλη του Αλιού Σισέ.

 

Δίχως γκολ και με λιγοστές φάσεις ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο στο βρετανικό ντέρμπι, με την Αγγλία να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλο το 45λεπτο. Μόλις στο 10’ ο Ράσφορντ έφτασε κοντά στο γκολ, όμως ο Γουόρντ πρόλαβε σε τετ-α-τετ τον Άγγλο και έσωσε την ομάδα του. Αυτή ήταν και η μοναδική αξιόλογη στιγμή του πρώτου μέρους, με την Ουαλία να σημειώνει την «παρθενική» τελική της στο 45+4’ με ένα σουτ του Άλεν, δείγμα της παθητικής στάσης που είχε.

Το δεύτερο ημίχρονο ωστόσο ήταν μια καταστροφή για το σύνολο του Πέιτζ, ο οποίος επέλεξε να αντικαταστήσει τον Γκάρεθ Μπέιλ στην ανάπαυλα. Οι Άγγλοι μπήκαν αποφασιστικά στο χορτάρι και χρειάστηκαν τέσσερα λεπτά για να προηγηθούν, μέσω μιας στημένης φάσης. Ο Ράσφορντ έστησε τη μπάλα λίγα μέτρα έξω από την περιοχή για να εκτελέσει ένα φάουλ, στέλνοντας την στο βάθος της εστίας του Γουόρντ. Το ρολόι έδειχνε το 49ο λεπτό και τα «τρία λιοντάρια» θα πλήγωναν ξανά τους Ουαλούς μετά από μερικά δευτερόλεπτα.


Αμέσως μετά τη σέντρα των «δράκων» ο Ράσφορντ πίεσε ψηλά, έκλεψε από τον Ντέιβις και ο Κέιν που παραμόνευε, έβγαλε συρτή σέντρα για τον Φόντεν, ο οποίος μέσα από τη μικρή περιοχή πλάσαρε για το 2-0 στο 50’. Κάπου εκεί η αναμέτρηση ουσιαστικά κρίθηκε και οι Άγγλοι με… φτερά στα πόδια πλέον δημιούργησαν ευκαιρίες για περισσότερα γκολ.


Τελικά όμως πέτυχαν μόνο ένα ακόμη, με τον Ράσφορντ να γίνεται «θύτης» εκ νέου. Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με ωραία ενέργεια και δυνατό σουτ στο 68', διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα και υπέγραψε τη νίκη της Αγγλίας, σε μια βραδιά που ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα.

Το σφυροκόπημα από τους ποδοσφαιριστές του Σάουθγκεϊτ συνεχίστηκε και μετά το 3-0, όμως τα... χάλασαν στην τελική ενέργεια και έτσι το 3-0 παρέμεινε ως το φινάλε. Ένα φινάλε που έστειλε την Ουαλία πίσω στο «σπίτι» της και τους Άγγλους στους «16», εκεί που περιμένει η Σενεγάλη.


Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ουαλία (Πέιτζ): Γουόρντ, Νέκο Γουίλιαμς (36' Ρόμπερτς), Ρόντον, Μέπαμ, Ντέιβις (59' Μορέλ), Ράμσεϊ, Αμπάντου, Άλεν (81' Κόλγουιλ), Μπέιλ (46' Τζόνσον), Μουρ, Τζέιμς (77' Χ. Γουίλσον)

Αγγλία (Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ (57' Αλεξάντερ-Άρνολντ), Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο (65' Τρίπιερ), Χέντερσον, Ράις (58' Φίλιπς), Φόντεν, Μπέλιγχαμ, Ράσφορντ (75' Γκρίλις), Κέιν (58' Κ. Γουίλσον)

Η φωτό του αγώνα:

Η Ουαλία προς έκπληξη όλων επέστρεψε χωρίς τον ηγέτη της, Γκάρεθ Μπέιλ, από τα αποδυτήρια για το δεύτερο ημίχρονο και κατέρρευσε πέντε λεπτά μετά. Αναμφίβολα, η εικόνα του Ουαλού στον πάγκο δεν ήταν το αποχαιρετιστήριο πλάνο που περιμέναμε από εκείνον στο Μουντιάλ.

FiwgMsTWIAc-m-y.jpg

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης