Μουντιάλ 2022

Συγκίνησαν οι Σενεγαλέζοι με την αφιέρωση στον Ντιοπ!

Συγκίνησαν οι Σενεγαλέζοι με την αφιέρωση στον Ντιοπ!

Η κίνηση των παικτών της Σενεγάλης να αφιερώσουν τη νίκη-πρόκριση στον αδικοχαμένο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ συγκίνησε το κοινό του Μουντιάλ!

Σχετικά Άρθρα

Ο αγώνας ανάμεσα στο Εκουαδόρ και τη Σενεγάλη σημαδεύτηκε όχι μόνο για το αποτέλεσμά του, που έφερε στους Αφρικανούς στη φάση των «16» για πρώτη φορά μετά το 2002.

Πριν τη σέντρα του ματς, οι φίλοι της Σενεγάλης στις εξέδρες του «Khalifa International Stadium» δεν ξέχασαν τον αδικοχαμένο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ. Κρατούσαν προς τιμήν του πανό ενώ αρκετοί είχαν στην πλάτη τους ζωγραφισμένο το νούμερο «19», με το οποίο εκπροσώπησε 65 φορές την πατρίδα του.

Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ έφυγε από τη ζωή μια μέρα σαν σήμερα, στις 29 Νοεμβρίου του 2020, από την ανίατη νόσο ALS, βυθίζοντας σε θλίψη το παγκόσμιο ποδοσφαιρικό κοινό! Ένας παίκτης που είχαμε την τύχη να δούμε και στα μέρη μας με την φανέλα της Ένωσης την σεζόν 2010-11, πραγματοποιώντας συνολικά 19 συμμετοχές μαζί της πριν γυρίσει στην Αγγλία για λογαριασμό της Γουέστ Χαμ.


Μέλος της «χρυσής γενιάς» και ιστορικός σκόρερ!

Ο Ντιόπ υπήρξε μέλος της «χρυσής φουρνιάς» της Σενεγάλης, μιας ομάδας που πριν 20 χρόνια στα γήπεδα της Κορέας και Ιαπωνίας έφτασε μέχρι τους «8» του θεσμού!

Μάλιστα, στο εναρκτήριο παιχνίδι εκείνης της διοργάνωσης, πέτυχε το μοναδικό γκολ (30’) επί της τότε πρωταθλήτριας κόσμου Γαλλίας, σε μια νίκη των Αφρικανών που παραμένει μέχρι και σήμερα μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία των Μουντιάλ!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης