Μουντιάλ 2022

Εκουαδόρ – Σενεγάλη 1-2: Ο Κουλιμπαλί… ξέρανε την παρέα του Βαλένσια και έδωσε την πρόκριση στους Αφρικανούς! (video)

Εκουαδόρ – Σενεγάλη 1-2: Ο Κουλιμπαλί… ξέρανε την παρέα του Βαλένσια και έδωσε την πρόκριση στους Αφρικανούς! (video)
Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, η Σενεγάλη επικράτησε με 2-1 του Εκουαδόρ και προκρίθηκε στις «16» κορυφαίες ομάδες του κόσμου, με τον αρχηγό, Καλιντού Κουλιμπαλί να πετυχαίνει το καθοριστικό γκολ που έδωσε την πρόκριση στην Αφρικανική ομάδα

Με εντυπωσιακή εμφάνιση από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό, η Σενεγάλη νίκησε με 2-1 το Εκουαδόρ και προκρίθηκε στα νοκ-άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από 20 χρόνια, σε ένα παιχνίδι με πολλές εναλλαγές συναισθημάτων και με το καθοριστικό γκολ να έρχεται από τον αρχηγό, Καλιντού Κουλιμπαλί.

Στα του αγώνα, η αναμέτρηση ξεκίνησε με την Αφρικανική ομάδα να μπαίνει πολύ δυναμικά και να χάνει σπουδαίες ευκαιρίες για να σκοράρει. Στο 4’ ο Γκέιγ σούταρε εντός περιοχής, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ από πλεονεκτική θέση, έπειτα από το γύρισμα του Γιάκομπς. Δέκα λεπτά αργότερα, η Σενεγάλη σπατάλησε ακόμα μια φάση, με τον Ντιά να μην εκτελεί πετυχημένα τον Γκαλίντες, εντός περιοχής.

 

Η εικόνα της ομάδας του Αλιού Σισέ ήταν εμφανώς καλύτερη, αφού πίεζε ψηλά, δεν έδινε χώρους στον Ισημερινό και στις περισσότερες περιπτώσεις, οι επιθετικές της προσπάθειες κατέληγαν σε τελικές προσπάθειες. Εν τέλει, λίγο πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου οι Αφρικανοί ανταμείφθηκαν για την απόδοση τους, καθώς στο 42’ ο Ινκαπιέ έκανε ένα «άγαρμπο» μαρκάρισμα στον Σαρ, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα και τον άσο της Γουότφορντ να το μετουσιώνει σε γκολ με ψύχραιμη εκτέλεση.

 

Στο δεύτερο μέρος, το Εκουαδόρ έφερε το παιχνίδι σε μια ισορροπία ελέγχοντας τον ρυθμό του αγώνα και ανεβάζοντας μέτρα στο γήπεδο, με την έλευση των Σαρμιέντο και Σιφουέντες να βοηθάει αρκετά τους «γηπεδούχους». Έτσι, στο 67’ βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με τον Καϊσέδο να σκοράρει από κοντά, έπειτα από την κεφαλιά του Ινκαπιέ που στρώθηκε στον άσο της Μπράιτον.

 

Ωστόσο, η εναλλαγή συναισθημάτων ήταν άμεση καθώς τρία λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 70’, η Σενεγάλη πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ. Ο Βαλένσια έκανε κακό διώξιμο στο φάουλ τον Αφρικανών, η μπάλα πήγε πάνω στον Κουλιμπαλί και ο αρχηγός της Σενεγάλης με ιδανικό τελείωμα έκανε το 2-1.

 

Έτσι, παρότι το Εκουαδόρ πίεσε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα για να βρει το γκολ που θα της δώσει την πρόκριση, εν τέλει δεν το βρήκε, με την Σενεγάλη να πανηγυρίζει μια τεράστια πρόκριση, τη δεύτερη στην ιστορία της μετά το 2002.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Εκουαδόρ (Γ. Αλφάρο): Γκαλίντες, Εστουπινιάν, Ινκαπιέ, Τόρες, Πρεσιάδο, Γκρουέσο, Καϊσέδο, Φράνκο; Βαλένσια, Πλάτα και Εστράδα

Σενεγάλη (Α. Σισέ): Μεντί, Ντιαλό, Τζέικομπς, Κουλιμπαλί, Σαμπαλί, Π. Γκέιγ, Σις, Σαρ, Ι. Γκέιγ, Εντιαγιέ και Ντία

Η φωτογραφία του αγώνα:
Senegal_Ecuador_0.jpg

Οι πανηγυρισμοί στο δεύτερο καθοριστικό γκολ της Σενεγάλης από τον Καλιντού Κουλιμπαλί, που της έδωσε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Επίσης, είναι το πρώτο γκολ του αμυντικού της Τσέλσι με την εθνική ομάδα της χώρας του, ενώ η Αφρικανική ομάδα προκρίνεται για δεύτερη φορά στην φάση των «16», μετά το 2002 στα γήπεδα της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης