Μουντιάλ 2022

Κατάρ: Η πρώτη διοργανώτρια που αποκλείεται χωρίς βαθμό από το Μουντιάλ!

Κατάρ: Η πρώτη διοργανώτρια που αποκλείεται χωρίς βαθμό από το Μουντιάλ!

Αρνητικό ρεκόρ για το Κατάρ στο Παγκόσμιο Κύπελλο, με την ομάδα του Σάντσες να γίνεται η πρώτη στην ιστορία του Μουντιάλ που αποκλείεται με τρεις ήττες στην διαδικασία των ομίλων!

Πάλεψε, προσπάθησε αλλά το Κατάρ ήταν ξεκάθαρα κατώτερο από κάθε ομάδα που λαμβάνει χώρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι η μοναδική που έχει μηδέν βαθμούς μετά από τρία ματς στην διαδικασία των ομίλων, με την Ολλανδία να την κερδίζει με 2-0 και να «υπογράφει» ένα ιστορικό, αρνητικό ρεκόρ, που λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά στην ιστορία του Μουντιάλ!

Ποιο είναι αυτό; Το γεγονός πως καμία διοργανώτρια από το 1930 και έπειτα, δεν είχε αποκλειστεί από την συνέχεια του τουρνουά, δίχως να κάνει νίκη. Διότι αυτό συμβαίνει με το σύνολο του Σάντσες.

Είχε δημιουργήσει προσδοκίες στο ξεκίνημα, ηττήθηκε με 2-0 στην πρεμιέρα από το Εκουαδόρ και αυτομάτως, έγινε η πρώτη διοργανώτρια στην ιστορία του θεσμού που αποκλείεται στην πρεμιέρα.

Συνέχισε απέναντι στη Σενεγάλη, αλλά και εκεί αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων. Συμπλήρωσε τρία σερί ημίχρονα δίχως τελική προσπάθεια, επιτέθηκε στην επανάληψη, έκανε το 2-1, αλλά με το τελικό 3-1 σημείωσε μία δεύτερη διαδοχική ήττα.

Στο ματς με την Ολλανδία οδηγήθηκε δίχως ιδιαίτερο άγχος, αλλά με μεγάλο κίνητρο. Στόχος ήταν τουλάχιστον ο… βαθμός, αλλά και σε αυτή την περίπτωση, η προσπάθειά της δεν στέφθηκε από επιτυχία.

Ένα γκολ παθητικό σε κάθε ημίχρονο ήταν αρκετό και το Κατάρ είναι εκτός θεσμού! Η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διοργανώνει τον θεσμό και αποκλείεται δίχως βαθμό…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης