Μουντιάλ 2022

Για πρώτη φορά τρεις «Έλληνες» σε ένα ματς Μουντιάλ!

Για πρώτη φορά τρεις «Έλληνες» σε ένα ματς Μουντιάλ!

Για πρώτη φορά στην ιστορία των Μουντιάλ, τρεις ξένοι παίκτες που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα έπαιξαν στο ίδιο ματς!

Το χορταστικό 3-3 μεταξύ Καμερούν και Σερβίας «άνοιξε» την 8η ημέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Στο παιχνίδι αυτό, αγωνίστηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία 3 ξένοι ποδοσφαιριστές που παίζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Νικολά Ενκουλού του Άρη και ο Πιέρ Κούντε του Ολυμπιακού βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς του ΠΑΟΚ!

Βασικοί και οι 3, πρωταγωνιστής ο Σέρβος!

Και οι τρεις ποδοσφαιριστές ξεκίνησαν στο αρχικό σχήμα των ομάδων τους, μόνο όμως ο Ενκουλού ολοκλήρωσε την αναμέτρηση.

Ο αμυντικός του Άρη είχε 50 επαφές με τη μπάλα, 88% ακρίβεια στις πάσες, 6 απομακρύνσεις της μπάλας, 3 τάκλιν και ένα κλέψιμο. Είχε επίσης και 2/5 κερδισμένες μονομαχίες ενώ είδε και την κίτρινη κάρτα.

Κάτι παραπάνω από μια ώρα αγωνίστηκε ο Πιέρ Κούντε (66’ για την ακρίβεια). Ο κεντρικός χαφ του Ολυμπιακού αποχώρησε από το χορτάρι με 73,7% εύστοχες πάσες, 2 τελικές στην εστία και μια εκτός, 2 κλεψίματα μπάλας αλλά και 9 λάθη (χάσιμο κατοχής).

Αυτός που ξεχώρισε όμως ήταν με διαφορά ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Ο άσος του ΠΑΟΚ είχε 2 ασίστ (σε Μιλίνκοβιτς Σάβιτς 45’+3’ και Μίτροβιτς 53’)! Αντικαταστάθηκε στο 78ο λεπτό και ήταν από τους πρωταγωνιστές της χώρας του. Είχε 3 «πάσες κλειδιά» από τις 26 επιτυχημένες του (84%), 3/6 κερδισμένες μονομαχίες και ένα κερδισμένο φάουλ. Βοήθησε αρκετά τους Σέρβους και θα μπορούσε άνετα να είναι ο MVP της αναμέτρησης.

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης