Μουντιάλ 2022

Εκουαδόρ: Έτοιμο να γράψει ιστορία μετά από δεκαέξι χρόνια!

Εκουαδόρ: Έτοιμο να γράψει ιστορία μετά από δεκαέξι χρόνια!

Το Εκουαδόρ είναι έτοιμο να γράψει ιστορία και να προκριθεί στη νοκ άουτ φάση του Μουντιάλ μετά από δεκαέξι χρόνια και το BN Sports αναλύει τα δεδομένα που υπάρχουν για τους Λατίνους.

Σχετικά Άρθρα

Το 2006 στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη στην Γερμανία, η ομάδα του Εκουαδόρ τερμάτισε στην δεύτερη θέση πίσω από τους διοργανωτές, αφήνοντας εκτός συνέχειας τις Πολωνία και Κόστα Ρίκα και πίσω από τους διοργανωτές. Στην φάση των 16 χρειάστηκε η καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Ντέιβιντ Μπέκαμ και το όνειρο της για συνέχεια στην διοργάνωση σταμάτησε εκεί. Αυτή την φορά απέναντι στην Σενεγάλη χρειάζεται δύο αποτελέσματα για να σφραγίσει την πρόκριση. Ακόμη και η ισοπαλία κόντρα στους Αφρικανούς θα είναι πολύτιμη για τους “La Tri”. Ο αρχηγός και σταρ της ομάδας Ένερ Βαλένσια έφτασε τα τρία γκολ στην φετινή διοργάνωση και ετοιμάζεται, εφόσον αγωνιστεί (είναι αμφίβολη η συμμετοχή του) να πάρει ξανά από το χέρι του τους συμπαίκτες του και να τους οδηγήσει στην πρόκριση.

Η ομάδα παίζει εξαιρετικά, δημιουργεί πολλές ευκαιρίες για γκολ και απέναντι στην Σενεγάλη θα πρέπει να προσέξει και την άμυνα της. Το 4-4-2 κόντρα στο Κατάρ με το δίδυμο Βαλένσια και Εστράδα αποτέλεσε φόβητρο κόντρα σε μία ομάδα που οι περισσότεροι παίκτες, πέραν του άγχους της έδρας, δεν έχουν παίξει σε υψηλό επίπεδο. Ο αρχηγός ήταν εξαιρετικός βρίσκοντας δίκτυα δις ενώ έφτασε κοντά και σε χατ-τρικ που θα ήταν το πρώτο στην ιστορία σε εναρκτήριο παιχνίδι.

Αντιθέτως κόντρα στην Ολλανδία το 3-4-3 δεν βοήθησε το Εκουαδόρ που βρέθηκε πίσω στο σκορ με γκολ του Γκάκμπο, όμως η συνέχεια ήταν καλύτερη. Με το δίδυμο της Μπράιτον, Εστουπινιάν - Καισέδο και τους Μέντες και Πρεσιάδο να κλείνουν από αριστερά τον Μπεργκβάιν, η μάχη στο κέντρο έβγαλε νικήτρια τους Λατίνους, ενώ η αποτελεσματικότητα του Βαλένσια έφερε την ισοφάριση και την παραλίγο ολική ανατροπή στο παιχνίδι. Το τελικό 1-1 αδικεί την ομάδα του Αργεντινού προπονητή Γκουστάβο Άλφαρο και έτσι δεν εξασφαλίστηκε η νίκη, που θα μπορούσε να φέρει την πρόκριση στα νοκ άουτ.

Τώρα κόντρα στην Σενεγάλη παρουσιάζεται η μεγάλη ευκαιρία. Μπορεί τελικά το μεγάλο αστέρι των Αφρικανών, ο Σαντιό Μανέ να μην κατάφερε τελικά να δωσει το παρών, όμως η ομάδα του Αλιού Σισέ παραμένει ιδιαίτερα επικίνδυνη και όπως έχουμε δει στην διοργάνωση, το παραμικρό λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Σε περίπτωση πρόκρισης, το Εκουαδόρ θα γράψει ιστορία καθώς θα είναι η δεύτερη φορά που θα φτάσει στα νοκ άουτ παιχνίδια.

Υπομονή λίγες ώρες ακόμη για να δούμε αν ο Αλβάρο και οι παίκτες του θα πάρουν την πρόκριση. Η συνέχεια επί της οθόνης.

Μυλωνάς Σπύρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης