Μουντιάλ 2022

Πορτογαλία: Οι δύο νίκες στα πρώτα ματς «δείχνουν» μεγάλη πορεία στη διοργάνωση, με υπογραφή του… ηγετικού Μπρούνο Φερνάντες!

Πορτογαλία: Οι δύο νίκες στα πρώτα ματς «δείχνουν» μεγάλη πορεία στη διοργάνωση, με υπογραφή του… ηγετικού Μπρούνο Φερνάντες!

Η Πορτογαλία κατάφερε να τσεκάρει το εισιτήριο για τους «16» του Μουντιάλ του Κατάρ μόλις μία αγωνιστική πριν το τέλος των ομίλων. Το σύνολο του Φερνάντο Σάντος επικράτησε της Ουρουγουάης με 2-0, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπρούνο Φερνάντες, για ακόμα ένα ματς μέσα στο 2022. Τις προηγούμενες δύο φορές που οι Ίβηρες ξεκίνησαν με το 2/2 στη διοργάνωση πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τους «4», λέτε να το κάνει πάλι;

Δεύτερη διαδοχική νίκη για την Πορτογαλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αυτή την φορά κόντρα στην Ουρουγουάη και η παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Φερνάντο Σάντος «τσέκαρε» το εισιτήριό της για την επόμενη φάση στις «16» καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Η Πορτογαλία η αλήθεια είναι δεν είναι συνηθισμένη να κερδίζει τα πρώτα δύο παιχνίδια της σε Παγκόσμιο Κύπελλο, μιας και αυτό γίνεται για τρίτη φορά συνολικά στην ιστορία της. Για τον Φερνάντο Σάντος και τους παίκτες του, αυτό ίσως και να αποτελεί… οιωνό για κάτι καλό στο φετινό τουρνουά καθώς τις προηγούμενες δύο φορές που είχε το απόλυτο στις πρώτες δύο αγωνιστικές στη φάση των ομίλων, μετέπειτα προχώρησε μέχρι τα ημιτελικά!

Πιο συγκεκριμένα, στο Μουντιάλ του 1966 είχε περάσει την φάση των ομίλων ως πρώτη κόντρα σε Ουγγαρία, Βραζιλία και Βουλγαρία. Στη συνέχεια αντιμετώπισε την Βόρεια Κορέα, σε μία μοναδική παράσταση του Εουσέμπιο, ο οποίος πέτυχε τέσσερα γκολ στην ανατροπή της Πορτογαλίας από 0-3 σε 5-3, οδηγώντας την στα ημιτελικά κόντρα στην οικοδέσποινα Αγγλία. Κόντρα στους μετέπειτα πρωταθλητές κόσμου η Πορτογαλία δεν τα κατάφερε γνωρίζοντας την ήττα με 2-1.

Την δεύτερη φορά που οι Πορτογάλοι ξεκίνησαν στο Μουντιάλ με το 2/2 ήταν στη διοργάνωση της Γερμανίας το 2006. Τότε, με τον Ρονάλντο στη σύνθεσή της, η Πορτογαλία είχε περάσει εύκολα από τον όμιλο με 3/3 κόντρα σε Μεξικό, Ανγκόλα και Ιράν. Στη φάση των «16» αντιμετώπισε την Ολλανδία, όπου την κέρδισε 1-0 ενώ στα προημιτελικά άφησε έξω την Αγγλία στη διαδικασία των πέναλτι! Στους «4» οι Πορτογάλοι έπεσαν πάνω στην παρέα του Ανρί και του Ζιντάν γνωρίζοντας την ήττα με 1-0, αποχαιρετώντας την διοργάνωση.

portugal_1.jpg

Μένει να δούμε αν θα καταφέρουν να πάνε και πάλι τόσο μακριά οι «Ίβηρες», έχοντας σε τρομερή φόρμα τον Μπρούνο Φερνάντες! Ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν εξαιρετικός κόντρα στην Ουρουγουάη, πέτυχε δύο γκολ, έφτασε κοντά σε χατ-τρικ και έδειξε ότι πέραν του θρυλικού Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί και εκείνος να ηγηθεί στα δύσκολα.

Είναι πράγματι πολύ κομβικός για την Πορτογαλία ο Φερνάντες και όπως δείχνουν και οι αριθμοί είναι ο πιο κομβικός για την ομάδα του Σάντος μέσα στο 2022! Με τα δύο γκολ που πέτυχε κόντρα στους Ουρουγουανούς έφτασε τα 7 τέρματα σε 11 αγώνες για την Πορτογαλία μέσα στο 2022, περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο Πορτογάλο παίκτη με την εθνική ομάδα μέχρι στιγμής φέτος, μπροστά ακόμα και από τον Κριστιάνο Ρόναλντο, ο οποίος έχει τρία!

Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης