Μουντιάλ 2022

Πορτογαλία - Ουρουγουάη 2-0: Αν έχεις τύχη και Ντιόγκο Κόστα, διαβαίνεις στους «16»! (video)

Πορτογαλία - Ουρουγουάη 2-0: Αν έχεις τύχη και Ντιόγκο Κόστα, διαβαίνεις στους «16»! (video)
Ο Ντιόγκο Κόστα έπιανε ό,τι χρειαζόταν, ο Μπρούνο Φερνάντες σκόραρε ακόμα κι όταν δεν το ήθελε, και κάπως έτσι, η Πορτογαλία «σφράγισε» την παρουσία τους στους «16» του Μουντιάλ, επικρατώντας με σκορ 2-0 της Ουρουγουάης (28/11)!
Ένα τυχερό γκολ από τον Μπρούνο Φερνάντες, ένα χέρι του Χιμένες κι ένα τετράλεπτο «ξέσπασμα» της Ουρουγουάης χωρίς αντίκρισμα, στάθηκαν αρκετά στην Πορτογαλία, ώστε να «τσεκάρει» το εισιτήριό της για τη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022!

Το σύνολο του Φερνάντο Σάντος επικράτησε με σκορ 2-0 (28/11) της Ουρουγουάης, έκανε το 2/2 στον 8ο όμιλο του Μουντιάλ κι έγινε μία από τις τρεις εθνικές ομάδες -μαζί με Γαλλία και Βραζιλία- που προκρίθηκαν από τη φάση των ομίλων, μετά από δύο αγωνιστικές.

Μπελάδες για την Ουρουγουάη, από την άλλη πλευρά, που θα παίξει τα... ρέστα της κόντρα στη Γκάνα (02/12, 17:00), στην αυλαία της φάσης των ομίλων, με κανένα άλλο αποτέλεσμα, πλην της νίκης, να μην της είναι αρκετό, για να συνεχίσει στη διοργάνωση.

Η Ουρουγουάη ηττήθηκε μεν, αλλά ήταν αυτή που απείλησε πρώτη, σε ένα φτωχό -ως προς το θέαμα- ματς, κατά γενική ομολογία.

Στο 32ο λεπτό, ο Ροντρίγκο Μπεντανκούρ έκανε μία υπέροχη ατομική ενέργεια, «αδειάζοντας» δύο αμυντικούς, «πάτησε» περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε, δεν στάθηκε ικανό να νικήσει τον Ντιόγκο Κόστα!

Η «απάντηση» της Πορτογαλίας ήρθε στο 52'. Οι Ίβηρες βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Ζοάο Φέλιξ ήταν ο τελικός αποδέκτης της μπάλας και προσπάθησε να νικήσει τον Ροτσέτ, αλλά το σουτ του κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Η «λύση», εν τέλει, ήρθε δύο λεπτά αργότερα (54').

Ο Μπρούνο Φερνάντες έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Κριστιάνο Ρονάλντο προσπάθησε να έρθει σε επαφή με την μπάλα, δεν τα κατάφερε, αλλά αυτό βγήκε σε καλό στην Πορτογαλία! Ο γκολκίπερ της Ουρουγουάης αιφνιδιάστηκε και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, για το 1-0 υπέρ του συνόλου του Φερνάντο Σάντος!

 
Από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα, τα «ηνία» της αναμέτρησης πέρασαν στα... πόδια της Ουρουγουάης.

Αρχικά, ο Μαξιμιλιάνο Γκόμες σημάδεψε το δοκάρι του Ντιόγκο Κόστα στο 75', ενώ τρία λεπτά αργότερα (78'), ο Λουίς Σουάρες, από το ύψος της μικρής περιοχής (!), δεν κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα!

Κάτι ανάλογο συνέβη κι ένα λεπτό μετά (79'), όταν ο Αρασκαέτα βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Ντιόγκο Κόστα τον σταμάτησε, πριν καν σουτάρει!

 
Εν τέλει, αντί η Ουρουγουάη να καταφέρει να ισοφαρίσει, δέχθηκε και δεύτερο γκολ.

Ο Χιμένες βρήκε την μπάλα με το χέρι του εντός περιοχής, πέφτοντας για τάκλιν, ο διαιτητής υπέδειξε την «εσχάτη των ποινών», μετά από παρέμβαση του VAR, και ο Μπρούνο Φερνάντες, δεν λάθεψε!

Έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, «έγραψε» το 2-0 και... σφράγισε ένα «τρίποντο» από χρυσάφι για την Πορτογαλία, που την έστειλε από νωρίς, στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022

Από την άλλη, η Ουρουγουάη βρίσκεται με την «πλάτη» στον τοίχο.


Η φωτογραφία του αγώνα

Η απόκρουση του Ντιόγκο Κόστα στο 32ο λεπτό. Πέραν της εντυπωσιακής λήψης, αν ο Μπεντανκούρ είχε σκοράρει σε εκείνο το χρονικό σημείο, το ματς θα είχε πάρει άλλη τροπή.
Εικόνα

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ντιόγο Κόστα, Πέπε, Ρουμπέν Ντίας, Νούνο Μέντες (42' Γκερέιρο), Ζοάο Κανσέλο, Μπερνάρντο Σίλβα, Γουίλιαμ Καρβάλιο (82' Παλίνια), Ρουμπέν Νέβες (69' Λεάο), Κριστιάνο Ρονάλντο (82' Ράμος), Μπρούνο Φερνάντες, Ζοάο Φέλιξ (82' Ματέους Νούνιες)

Ουρουγουάη (Ντιέγο Αλόνσο): Ροτσέτ, Χιμένες, Γοδίν (62' Πελίστρι), Ολιβέρα (86' Βίνα), Κόατες, Βεσίνο (62' Αρασκαέτα), Μπεντανκούρ, Βαλβέρδε, Νούνιες (72' Γκόμες), Βαρέλα, Καβάνι (72' Σουάρες)

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης