Μουντιάλ 2022

Βραζιλία: Αγνοεί τη νίκη σε Μουντιάλ μόνο απέναντι σε Πορτογαλία και Ουγγαρία! (video)

Βραζιλία: Αγνοεί τη νίκη σε Μουντιάλ μόνο απέναντι σε Πορτογαλία και Ουγγαρία! (video)

Η Βραζιλία, χάρη στο γκολ του Κασεμίρο, κέρδισε για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο την Ελβετία, αποτέλεσμα που της έδωσε την πρόκριση για τη φάση των «16» της διοργάνωσης. Είχαν προηγηθεί άλλες δύο αναμετρήσεις μεταξύ τους στο παρελθόν, ενώ πλέον δεν έχει καταφέρει να πάρει τη νίκη μόνο κόντρα στην Πορτογαλία και την Ουγγαρία!

Ακόμα μία προσθήκη στη… συλλογή της Βραζιλίας αποτέλεσαν οι Ελβετοί! Η «Σελεσάο» επικράτησε με 1-0 χάρη στο γκολ του Κασεμίρο, με αποτέλεσμα, πέρα από τους τρεις βαθμούς, να εξασφαλίσει ταυτόχρονα την παρουσία της στις «16» καλύτερες ομάδες του κόσμου. Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της στο θεσμό που καταφέρνει να κερδίσει την Ελβετία.

Είχαν αναμετρηθεί άλλες δύο φορές μεταξύ τους, με το αποτέλεσμα να είναι ισόπαλο σε αμφότερες τις περιπτώσεις. Αρχικά, συναντήθηκαν στους ομίλους στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1950, όπου είχαν μοιραστεί από έναν βαθμό με το τελικό 2-2, ενώ χρειάστηκε να περάσουν 68 ολόκληρα χρόνια μέχρι να ανταμώσουν και πάλι. Αυτό έγινε το 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας, για άλλη μια φορά στη φάση των ομίλων, όπου οι δύο ομάδες είχαν έρθει ισόπαλες με 1-1.

Αφού ξεπέρασε και το εμπόδιο της Ελβετίας, πλέον απομένουν μόλις δύο ομάδες, από τις συνολικά 27, που οι Βραζιλιάνοι έχουν αντιμετωπίσει παραπάνω από μία φορά στο Μουντιάλ και δεν έχουν καταφέρει να τις κερδίσουν. Η μία ακούει στο όνομα της Πορτογαλίας, η οποία μετρά μία νίκη το 1966 με 3-1, αλλά και μία ισοπαλία το 2010 με 0-0, αμφότερες στη φάση των ομίλων.

Η έτερη χώρα που διατηρεί το αήττητο κόντρα στους Λατινοαμερικάνους, είναι η Ουγγαρία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μάλιστα, η Βραζιλία δεν έχει πάρει ούτε ισοπαλία, έχοντας υποστεί δύο ήττες. Αντιμετώπισαν τους Ούγγρους το 1954, όταν η ομάδα του Φέρεντς Πούσκας είχε επικρατήσει με 4-2 στα προημιτελικά, ενώ 12 χρόνια αργότερα, το 1966, νίκησαν και πάλι τους Βραζιλιάνους, αυτή τη φορά με 3-1 για την φάση των ομίλων.

Για να δούμε, λοιπόν, πόσος καιρός θα χρειαστεί ακόμα έως ότου η «Σελεσάο» προσθέσει και αυτές τις δύο ομάδες στα «θύματά» της!

 

 Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης