Μουντιάλ 2022

Βραζιλία - Ελβετία 1-0: Η γκολάρα του Κασεμίρο, έλυσε το... γόρδιο δεσμό και έδωσε την πρόκριση στη «Σελεσάο»! (video)

Βραζιλία - Ελβετία 1-0: Η γκολάρα του Κασεμίρο, έλυσε το... γόρδιο δεσμό και έδωσε την πρόκριση στη «Σελεσάο»! (video)
No Νειμάρ και πάλι πάρτι για τους όχι και τόσο πειστικούς είναι οι αλήθεια, Βραζιλιάνους. Η «Σελεσάο» ελλείψει φαντασίας και του σούπερ σταρ της, όδευε προς το... απόλυτο μηδέν απέναντι στην άρτια στημένη αλλά όχι επειλητική στον αγωνιστικό χώρο Ελβετία.  Όμως η σουτάρα του Κασεμίρο στο 83', χάρισε τη νίκη στους παίκτες του Τίτε και έδωσε από τώρα την πρόκριση στα νοκ-αουτ, ούσα πλέον μόνη πρώτη στην κορυφή του 7ου Ομίλου με 6 βαθμούς.

Στο παραθαλάσσιο Ρας Αμπού Αμπούντ και το «Stadium 974», το οποίο φτιάχτηκε για τις ανάγκες του Παγκοσμίου Κυπέλλου από κοντέινερ και θα… αποσυναρμολογηθεί μετά το τέλος του, η Βραζιλία, χωρίς τον Νειμάρ, είχε την υπεροχή αλλά όχι και την ουσία απέναντι στην Ελβετία μέχρι το 83'. Στο σημείο εκείνο, ο... κεραυνός του Κασεμίρο, στο έκτο του γκολ με την Εθνική ομάδα, διαφοροποίησε τις ισορροπίες και έδωσε την πρόκριση στους «16», πριν καν την 3η μέρα των ομίλων. Με το 1-0 αυτό, η «Σελεσάο» διεύρυνε το αήττητο σερί της στα 17 παιχνίδια ενώ αυτή ήταν η πρώτη ήττα που οι Ευρωπαίοι φεύγουν με... κατεβασμένο κεφάλι σε μεταξύ τους αναμέτρηση για τον εν λόγω θεσμό.

Το ματς
Όπου Βραζιλία και θέαμα γνωρίζει ο λαός, ωστόσο τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς έτσι στο προτελευταίο, βάσει προγράμματος, ματς της 2ης αγωνιστικής των Ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.

Η «Σελεσάο» μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα, έχοντας μόνιμα τη μπάλα στην κατοχή της αλλά χωρίς να καταφέρει να βρει τους απαιτούμενους χώρους για να απειλήσει. Ο Ριτσάρλισον, ο οποίος είχε 9 γκολ στα προηγούμενα 7 παιχνίδια του με την Εθνική ομάδα, ήταν δραστήριος αλλά και καλά κλεισμένος από την αντίπαλη άμυνα. 

Κάπως έτσι, έπρεπε να φτάσουμε στο 27' για να καταγραφεί η πρώτη σπουδαία ευκαιρία στο παιχνίδι και ήταν φυσικά για τους παίκτες του Τίτε. Ο Ραφίνια έβγαλε μία καταπληκτική σέντρα που βρήκε στην κίνηση τον Βινίσιους, ο οποίος όμως από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ζόμερ.
Όσο περνούσε η ώρα, η Ελβετία κέρδιζε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και κρατούσε περισσότερο τη μπάλα στα πόδια της, χωρίς να επιτρέψει άλλες επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ της.

Η είσοδος του Ροντρίγκο στο χορτάρι με την έναρξη του δευτέρου μέρους έκανε πιο απειλητική τη Βραζιλία στο χορτάρι, με τον Ριτσάρλισον να απέχει λίγα μόλις χιλιοστά από το να χριστεί και πάλι σκόρερ στο 56'

Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 64', ο Βινίσους βρήκε το.. δρόμο προς τα δίχτυα όμως το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ του Ριτσάρλισον, ο οποίος και επηρέασε τη φάση.

Όσο το παιχνίδι πήγαινε προς το φινάλε του, τόσο πιο πολύ μονιμοποιούταν κοντά στην περιοχή του Ζόμερ οι Βραζιλιάνοι, χωρίς παρόλα αυτά να χάσουν κάποια μεγάλη ευκαιρία. Ωστόσο, στο 83' με μια... σουτάρα ενός ανέλπιστου ήρωα, του Κασεμίρο, πήραν αυτό που ήθελαν και έκλεισαν από τώρα θέση στους «16» της διοργάνωσης.
Στον υπολοιπόμενο χρονο, η Βραζιλία δεν απειλήθηκε και ήταν εκείνη πιο κοντά στο να «σφραγίσει» τη νίκη ωστόσο ο Ροντρίγκο σούτατε πάνω στον Ακάντζι και έτσι έμεινε αυτό το 1-0.

Η φωτογραφία του αγώνα

Fiq1PwuXgAIdwK6.jpeg
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βραζιλία (Τίτε): Άλισον, Μιλιτάο, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Άλεξ Σάντρο (86' Τέγιες), Πακετά (46' Ροντρίγκο), Κασεμίρο, Φρεντ (59' Γκιμαράες), Ραφίνια (73' Άντονι), Βινίσιους, Ρισάρλισον (73' Ζεσούς).

Ελβετία (Μουράτ Γιασίν): Ζόμερ, Βίντμερ (86' Φρέι), Ελβέντι, Ακάντζι, Ροντρίγκεζ, Φρόιλερ, Τζάκα, Σόου (76' Έμπισερ), Βάργκας (59' Στέφεν), Ρίντερ (59' Ε. Φερνάντες), Εμπολό (76' Σεφέροβιτς)


Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης