Μουντιάλ 2022

Γκάνα: Τρία γκολ με ξεχωριστή σημασία για Σαλισού και Κούντους!

Γκάνα: Τρία γκολ με ξεχωριστή σημασία για Σαλισού και Κούντους!

Η Γκάνα πήρε μία σπουδαία νίκη απέναντι στη Νότια Κορέα με 3-2, βρίσκοντας γκολ από τον Μοχάμεντ Σαλισού και τον Μοχάμεντ Κούντους. Οι δύο σκόρερ των Αφρικανών, έγραψαν το όνομά τους στην ιστορία της χώρας τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς έγιναν ο πρώτος αμυντικός της χώρας που σκοράρει και ο πρώτος Γκανέζος που βρίσκει δίχτυα εις διπλούν αντίστοιχα!

Δύο ξεχωριστές πρωτιές σημείωσε η Γκάνα στη σπουδαία νίκη που πήρε με αντίπαλο τη Νότια Κορέα με 3-2, για τη δεύτερη αγωνιστική του όγδοου ομίλου. Τα τρία γκολ που πέτυχε η χώρα από την Αφρική, πέρα από καθοριστικά για την τελική της επικράτηση, είχαν ιδιαίτερη και ιστορική σημασία στην παρουσία της σε τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αρχικά, ο Μοχάμεντ Σαλισού έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0. Με το συγκεκριμένο τέρμα, έγινε ο πρώτος Γκανέζος αμυντικός που επιτυγχάνει να χριστεί σκόρερ, κατά την παρουσία της χώρας σε ένα Μουντιάλ.

Ακολούθως, ο Μοχάμεντ Κούντους, σκοράροντας δις, καθώς πέτυχε το δεύτερο και το τρίτο και νικητήριο γκολ για την ομάδα του, έγινε ο πρώτος Γκανέζος ποδοσφαιριστής που καταφέρνει κάτι τέτοιο σε ένα παιχνίδι Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αντίστοιχα, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τσο Γκε-Σουνγκ, που πέτυχε τα δύο γκολ της Νότιας Κορέας, αποτελεί επίσης τον πρώτο παίκτη στην ιστορία της χώρας σε Μουντιάλ που το επιτυγχάνει.

Τέλος, επιστρέφοντας στον Κούντους, με το πρώτο του προσωπικό γκολ στην αναμέτρηση, έγινε ο δεύτερος νεότερος Αφρικανός που σημειώνει γκολ στη διοργάνωση, σε ηλικία 22 ετών και 118 ημερών. Πρώτος στη σχετική λίστα είναι ο Νιγηριανός Αχμέντ Μούσα, με το γκολ που πέτυχε απέναντι στην Αργεντινή στο Μουντιάλ του 2014, σε ηλικία 21 ετών και 254 ημερών.


Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης