Μουντιάλ 2022

Νότια Κορέα – Γκάνα 2-3: Tα «μαύρα αστέρια» πήραν το ματς-θρίλερ! (video)

Νότια Κορέα – Γκάνα 2-3: Tα «μαύρα αστέρια» πήραν το ματς-θρίλερ! (video)
Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, ίσως το καλύτερο του τουρνουά, οι Γκανέζοι επικράτησαν με 3-2 της Νότιας Κορέας με πρωταγωνιστή τον δις σκόρερ Μοχάμεντ Κούντους. Η ομάδα του Ινμπεόμ Χουάνγκ παρότι κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια μέσα σε τρία λεπτά, ξαναβρέθηκε πίσω στο σκορ και δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την πολιορκία της στην περιοχή της Γκάνας στο τελευταίο διάστημα του αγώνα.
Σε ένα απίστευτο παιχνίδι με πέντε γκολ, πολλές ευκαιρίες και δυνατές συγκινήσεις, η Γκάνα νίκησε 3-2 την Νότια Κορέα, αντέχοντας το «σφυροκόπημα» της στο τελευταίο εικοσάλεπτο και πήρε μία τεράστια νίκη που βάζει φωτιά στον όγδοο όμιλο του Μουντιάλ.

Παρά το γεγονός πως η Νότια Κορέα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο 20λεπτο η Γκάνα ήταν αυτή που πήρε «κεφάλι» στο σκορ στο 24’ με τον Σαλισού.

Έπειτα από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά, υπήρξε αδράνεια στην άμυνα της Κορέας που δεν κατάφερε να διώξει την μπάλα και ο Μοχάμεντ Σαλισού έκανε το 1-0.

Δέκα λεπτά αργότερα τα «μαύρα αστέρια» ξαναχτύπησαν αυτή την φορά με τον Κούντους και ισχυροποίησαν το προβάδισμά τους, εκμεταλλευόμενοι το momentum του αγώνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Κορεάτες μπήκαν αποφασισμένοι να ανατρέψουν την κατάσταση και έφτασαν πολύ κοντά στο να το καταφέρουν.

Με μεγάλο ήρωα τον Τσο, η ομάδα του Πάολο Μπέντο κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα μέσα σε μόλις τρία λεπτά.

Ο Γκουέ Σούνγκ Τσο με δυναμική κεφαλιά και στις δύο περιπτώσεις παραβίασε την εστία του Ζιγκί στο 58’ και στο 61’, πιάνοντας στον ύπνο τους Γκανέζους αμυντικούς.

Ο καταιγιστικός ρυθμός του παιχνιδιού συνεχίστηκε με την Νότια Κορέα να προσπαθεί με τον ενθουσιασμό της να κάνει την ολική ανατροπή.

Ωστόσο, τα «μαύρα αστέρια» δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και ξαναπήραν το προβάδισμα με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Κούντους!

Το γύρισμα του Μενσά στην περιοχή βρήκε τον επιθετικό του Άγιαξ, ο οποίος δεν… συγχώρησε και έγραψε το τελικό 3-2 για την Γκάνα!

Τα στιγμιότυπα του αγώνα:



Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Νότια Κορέα (Μπέντο): Κιμ Σονγκ-Γκιου, Κιμ Μουν Χουάν, Μιν-Τζάε Κιμ, Γιούνγκ-Γκουόν Κιμ, Γιν-Σου Κιμ, Ίνμπομ Χουάνγκ, Γου-Γιάνγκ Γιούνγκ, Τζανγκ-Χουν Κγουόν, Γου-Γιόνγκ Τζιόνγκ, Σον Χέουνγκ-Μιν, Γκουέ-Σουνγκ Τσο

Γκάνα (Άντο): Ζιγκί, Λάμπτεϊ, Σαλισού, Μενσά, Αμαρτέι Ντάνιελ, Πάρτεϊ, Κουντούς, Σαμέντ, Ζ. Αγιού, Α. Αγιού, Γουίλιαμς


Η φωτογραφία του αγώνα:

FiqNRvCXwAM4859.jpg
Δημήτρης Γέροντας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης