Μουντιάλ 2022

Καμερούν - Σερβία 3-3: Έδειξαν χαρακτήρα τα «λιοντάρια» του Σονγκ, στο καλύτερο ματς του Μουντιάλ! (video)

Καμερούν - Σερβία 3-3: Έδειξαν χαρακτήρα τα «λιοντάρια» του Σονγκ, στο καλύτερο ματς του Μουντιάλ! (video)

Μπορεί η αναμέτρηση ανάμεσα σε Καμερούν και Σερβία να μην ανέδειξε νικητή, όμως μας χάρισε μοναδικές συγκινήσεις και αναμφίβολα θέτει υποψηφιότητα για ματς του Μουντιάλ! Οι Σέρβοι παρότι προηγήθηκαν 3-1 τα έκαναν… μαντάρα στην άμυνα και τα «λιοντάρια» του Σονγκ κατάφεραν να πάρουν κάτι από ένα παιχνίδι που έδειχνε χαμένο!

Σχετικά Άρθρα

Το πλέον απίθανο ματς του Μουντιάλ! Καμερούν και Σερβία ήρθαν ισόπαλες 3-3 μέσα από μια φανταστική αναμέτρηση με αρκετές συγκινήσεις και πρωταγωνιστές μεταξύ άλλων ποδοσφαιριστές που αγωνιζόνται στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, τόσο ο Ενκουλού του Άρη, όσο και ο Ζίβκοβιτς του ΠΑΟΚ σημείωσαν ασίστ στο παιχνίδι, με τον Σέρβο μάλιστα να το καταφέρνει δις. Κάτι που βέβαια δεν ήταν αρκετό στο σύνολο του Στοΐκοβιτς ώστε να πάρει τη νίκη, αφού τα «λιοντάρια» του Σονγκ, έδειξαν χαρακτήρα και εκμεταλλευόμενα τα λάθη στην άμυνα των αντιπάλων τους, κατόρθωσαν να σώσουν έστω το βαθμό της ισοπαλίας. Εξαιρετικός στο ματς ήταν και ο Πιέρ Κουντέ του Ολυμπιακού.

 

Οι Σέρβοι μπήκαν φουριόζοι στον αγωνιστικό χώρο στο ξεκίνημα του ματς και προσπάθησαν από νωρίς να βρουν γκολ. Μόλις στο 11ο λεπτό είχαμε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς. Ο Τάντιτς τροφοδότησε τον Μίτροβιτς, ο οποίος με ωραία κίνηση ελευθερώθηκε μέσα στην περιοχή και από πλάγια θέση προσπάθησε να ανοίξει το σκορ. Ο Επασί δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα, όμως για καλή του τύχη αυτή βρήκε στο κάθετο δοκάρι.

Στο 17’ και πάλι ο επιθετικός της Φούλαμ απείλησε αλλά το σουτ του κατέληξε άουτ. Κι ενώ η Σερβία είχε την υπεροχή και τις ευκαιρίες, το Καμερούν ήταν αυτό που άνοιξε το σκορ!

Ο Πιέρ Κουντέ του Ολυμπιακού εκτέλεσε στο 29’ κόρνερ, με τον Ενκουλού του Άρη να πετάγεται στο πρώτο δοκάρι και να παίρνει κεφαλιά-πάσα, για τον αμαρκάριστο στο δεύτερο δοκάρι, Καστελετό, ο οποίος χωρίς δυσκολία έκανε το 1-0 προ κενής εστίας. Αυτή η εξέλιξη «πάγωσε» τους Σέρβους, οι οποίοι για περίπου 15 λεπτά ήταν… εξαφανισμένοι.

Ο Κουντέ στο 44’ έκλεψε την μπάλα ψηλά, πάτησε περιοχή, όμως ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς σταμάτησε με έξοχη επέμβαση το σουτ του Καμερουνέζου. Λίγα λεπτά μετά, η εικόνα του ματς θα άλλαξε ολοκληρωτικά!

Κι αυτό γιατί οι Σέρβοι μέσα σε τρία λεπτά σκόραραν δύο φορές για να ανατρέψουν το σκορ πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο. Αρχικά, ο Πάβλοβιτς με κεφαλιά στο 45+1’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Τάντιτς έστειλε ανενόχλητος την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Επασί για να φέρει το σκορ σε ισορροπία. Μάλιστα, ο ποδοσφαιριστής της Σάλτσμπουργκ έγινε ο νεαρότερος που σκοράρει για τη Σερβία σε τελική φάση Μουντιάλ.

Στη συνέχεια, ο Ζίβκοβιτς ήταν αυτός που έστρωσε την μπάλα στον Σεργκέι Μιλίνκοβιτ-Σάβιτς, ο οποίος με πλασέ εκτός περιοχής, σκόραρε στο 45+4’ και έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ.

Σαν να μην έφτανε αυτό για το Καμερούν, οι Σέρβοι κατόρθωσαν να βρουν και τρίτο γκολ στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Συγκεκριμένα, στο 53’, η φάση είχε αρχή και… τέλος τον Μίτροβιτς, με τους ποδοσφαιριστές του Στοΐκοβιτς να αλλάζουν με φοβερό τρόπο τη μπάλα και τον Ζίβκοβιτς να σπάει στην κατάλληλη στιγμή στον σέντερ φορ της ομάδας του για το 3-1.


Όλα έδειχναν ότι η Σερβία κρατούσε μια σπουδαία νίκη στα χέρια της, όμως ο τεχνικός του Καμερούν, Ριγκομπέρντ Σογνκ, είχε αντίθετη άποψη. Στο 55’ πέρασε στο παιχνίδι τον Αμπουμπακάρ, που πήγε να παίξει δίπλα στον Τσούπο-Μότινγκ στην κορυφή της επίθεσης, μια κίνηση που άλλαξε τα πάντα στο ματς.

Οκτώ λεπτά μετά, στο 63’, ο επιθετικός του Καμερούν έφυγε στην πλάτη της άμυνας των Σέρβων και με ωραίο τελείωμα «κρέμασε» τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς. Οι «αετοί» δεν έμαθαν από το λάθος τους συνέχισαν να παίζουν έχοντας πολύ ψηλά την αμυντική τους γραμμή και το πλήρωσαν για δεύτερη φορά μέσα σε τρία λεπτά.


Ο Αμπουμπακάρ και πάλι «έσπασε» το οφσάιντ των Σέρβων και αφού πάτησε περιοχή, έδωσε δίπλα για τον Τσούπο-Μότινγκ, που με ένα άγγιγμα της μπάλας έφερε ξανά το παιχνίδι σε ισορροπία!

Ως το φινάλε του αγώνα το σκορ δεν άλλαξε, παρά τις προσπάθειες των Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (78') και Μίτροβιτς (88') για ένα γκολ. Έτσι, οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τους βαθμούς και πλέον περιμένουν το αποτέλεσμα στον αγώνα Βραζιλία - Ελβετία για να γνωρίζουν αν έχουν ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση. 


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Καμερούν (Σονγκ): Επασί, Φαΐ, Καστελέτο, Ενκουλού, Τολό, Χόνγκλα (55' Αμπουμπακάρ), Ανγκισά (81' Ουμ Γκουέ), Κουντέ (67΄Οντουά), Εμπεμό (81' Ενκουντού), Τσούπο-Μότινγκ, Τοκό-Εκαμπί (67' Μπασογκόγκ).

Σερβία (Στοΐκοβιτς): Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μιλένκοβιτς, Βελίκοβιτς (78' Ράντονιτς), Πάβλοβιτς (56' Στεφάν Μίτροβιτς), Ζίβκοβιτς, Μακσίμοβιτς, Λούκιτς, Κόστιτς, Τάντιτς, Μίτροβιτς, Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (78' Γκρούγιτς).

Η φώτο του αγώνα:

Χιλιάδες Καμερουνέζοι κατέκλυσαν τις κερκίδες του Αλ Γιανούμπ για να υποστηρίξουν τη χώρα τους και τα στιγμιότυπα που χάρισαν στην ισοφάριση του Τσούπο-Μότινγκ ήταν μοναδικά.

FiplJ4xX0AY0na8.jpg

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης