Μουντιάλ 2022

Γερμανία «βαριά άρρωστη» σε Μουντιάλ, πράξη δεύτερη! (video)

Γερμανία «βαριά άρρωστη» σε Μουντιάλ, πράξη δεύτερη! (video)
Η Γερμανία απέφυγε την ήττα, αλλά για δεύτερο συνεχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, προβληματίζει με τις επιδόσεις της και τα αρνητικά ρεκόρ που πλησιάζει ή ισοφαρίζει.
Σχετικά Άρθρα
Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ φάνταζε ως μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη Γερμανία, ώστε να διώξει τα «μαύρα σύννεφα» που την ακολουθούν, από το 2018.

Νέος προπονητής, ολικό λίφτινγκ στο ρόστερ, αλλά με το... καλημέρα, μπελάδες! Η ήττα της πρεμιέρας από την Ιαπωνία όχι μόνο δεν ξεπεράστηκε, αλλά λίγο έλειψε να «διπλώσει».

Η έμπνευση του Χάνσι Φλικ να περάσει στο ματς τον Φούλκρουγκ στο 70', έσωσε την παρτίδα μεν, αφού τον δικαίωσε σκοράροντας στο 83' κόντρα στην Ισπανία (27/11, 1-1), αλλά από την άλλη, δεν αρκούσε για να δώσει τέλος στο αρνητικό σερί της Μάνσαφτ.



Η Γερμανία δεν κέρδισε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι Μουντιάλ, αφού το αρνητικό της σερί ξεκινά από την ήττα στο τελευταίο ματς ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, από τη Νότια Κορέα.



Αν αποτύχει να κερδίσει και την Κόστα Ρίκα (01/12, 21:00) στο φινάλε του 5ου ομίλου, θα «ισοφαρίσει» το αρνητικό ρεκόρ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1978, όταν «κόλλησε» στο 0-0 με Τυνησία, Ιταλία και Ολλανδία, κατά σειρά, πριν ηττηθεί από την Αυστρία, στη δεύτερη φάση των ομίλων!

Βέβαια, αν προστεθεί και το ματς που «άνοιξε» το επόμενο Μουντιάλ, η ήττα από την Αλγερία το 1982, ένα από τα μεγαλύτερα σοκ στην ιστορία του θεσμού, τότε το αρνητικό ρεκόρ «κλειδώνει» στα πέντε ματς.

Παράλληλα, δέχθηκε γκολ για πέμπτο συνεχόμενο ματς Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο δρόμος για να «αγγίξουν», όμως, το αρνητικό ρεκόρ των εννέα σερί ματς που μάζεψαν την μπάλα από τα δίχτυα τους έστω μία φορά -ξεκινώντας από το Μουντιάλ του 1934, έως εκείνο του 1954- παραμένει μακρύς.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης