Μουντιάλ 2022

Η Ιαπωνία «καθορίζει» το μέλλον της Γερμανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο!

Η Ιαπωνία «καθορίζει» το μέλλον της Γερμανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο!
Όλα τα σενάρια πρόκρισης από τον 5ο όμιλο του Μουντιάλ του Κατάρ. Πώς η Ιαπωνία είναι ο «ρυθμιστής» του γκρουπ.

Γερμανία και Ισπανία έδειξαν να «βολεύονται» με τη μεταξύ τους ισοπαλία (27/11, 1-1) και η αλήθεια είναι, πως με την εικόνα που παρουσίασαν, καμία από τις δύο δεν μπορεί να πει πως αδικείται από το αποτέλεσμα. Ωστόσο, σε συνδυασμό με τη νίκη κόντρα στα προγνωστικά, της Κόστα Ρίκα επί της Ιαπωνίας (27/11, 1-0), ο όμιλος παίρνει... φωτιά!

Προφανώς, το σύνολο του Χάνσι Φλικ βρίσκεται σε πιο δύσκολη θέση, συγκριτικά με αυτό του Λουίς Ενρίκε. Κι αυτό, γιατί δεν κρατά απόλυτο το μέλλον της στη διοργάνωση, στα δικά της... πόδια!

Στην τελευταία αγωνιστική, η Ιαπωνία αντιμετωπίζει την Ισπανία. Η «φούρια ρόχα» με νίκη περνά ως πρώτη από τον όμιλο, ενώ με μία ισοπαλία, εξασφαλίζει την παρουσία της στην επόμενη φάση. Με ήττα, όμως, τι συμβαίνει;

Σε περίπτωση που η Ιαπωνία κερδίσει, φτάνει τους έξι βαθμούς, ενώ η Ισπανία μένει στους τέσσερις. Η διαφορά γκολ που έχει «χτίσει», μετά το υπέρ της 7-0 της πρεμιέρας, της δίνει το δικαίωμα να νιώθει ασφαλής ακόμα και σε αυτό το ενδεχόμενο.

Αν για παράδειγμα, ηττηθεί με ένα γκολ, στη διαφορά των γκολ της θα βρίσκεται στο +6. Από την άλλη, η Γερμανία βρίσκεται στο -1 μετά το πέρας της 2ης αγωνιστικής, και αν το προαναφερθέν σενάριο επιβεβαιωθεί, θα πρέπει να κερδίσει με επτά γκολ διαφορά την Κόστα Ρίκα, στην τελευταία αγωνιστική, ώστε να προκριθεί και να αφήσει έξω την Ισπανία!

Σε περίπτωση δε, που Ισπανία και Ιαπωνία έρθουν ισόπαλες, τότε η «μάνσαφτ» θέλει νίκη με διαφορά δύο γκολ και πάνω ή με ένα γκολ, αλλά να ολοκληρώσει τον όμιλο με καλύτερη επίθεση από την Ιαπωνία (με ίδια επίθεση προκρίνονται οι Ιάπωνες λόγω της νίκης στο μεταξύ τους παιχνίδι).

Παράλληλα, μία ήττα της Γερμανίας συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες μεν, αλλά αν το ποδόσφαιρο σε μαθαίνει κάτι, είναι ποτέ να μην λες ποτέ! Στο σενάριο αυτό, η Ισπανία θέλει μην ηττηθεί, για να προκριθεί. Αν κερδίσει, εξασφαλίζει την πρωτιά και η Κόστα Ρίκα περνά ως δεύτερη, εκτός κι αν κερδίσει με κάποιο εξωπραγματικό σκορ τη Γερμανία. Ουτοπικό σενάριο, τόσο για τη μία, όσο και για την άλλη αναμέτρηση; Ίσως, εφόσον οι Ίβηρες «καίγονται» για τη νίκη που θα τους εξασφαλίσει την πρωτιά στον όμιλο κι έναν φαινομενικά ευκολότερο αντίπαλο στους «16», ενώ στο σύνολο του Φλικ κάνει μονάχα η νίκη. Αξίζει να σημειωθεί βέβαια, ότι στο ενδεχόμενο δύο ισοπαλιών, η εικόνα της βαθμολογίας δεν θα αλλάξει, λόγω της υπάρχουσας διαφοράς τερμάτων.

Μην ξεχνάμε, όμως, πως εξίσου απίθανο έμοιαζε να κερδίσουν οι Ασιάτες τη Γερμανία στην πρεμιέρα. Ειδικά από τη στιγμή που έμειναν πίσω στο σκορ.

Σε κάθε περίπτωση, Ισπανία και Γερμανία κρατούν το μέλλον τους στα δικά τους... πόδια, αλλά ο πραγματικός «ρυθμιστής» της συνέχειας τους στη διοργάνωση, είναι η Ιαπωνία.

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου μετά από δύο αγωνιστικές:

1.Ισπανία 4 (8-1)
2.Ιαπωνία 3 (2-2)
3.Κόστα Ρίκα 3 (1-7)
4.Γερμανία 1 (2-3)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης