Μουντιάλ 2022

Ισπανία – Γερμανία 1-1: Μια «βολική» ισοπαλία, χάρις σε αλλαγές από… χρυσάφι! (video)

Ισπανία – Γερμανία 1-1: Μια «βολική» ισοπαλία, χάρις σε αλλαγές από… χρυσάφι! (video)

Ισόπαλο ολοκληρώθηκε το ματς ανάμεσα σε Ισπανία και Γερμανία (1-1), ένα αποτέλεσμα που εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση για τη «Φούρια Ρόχα», ενώ αφήνει ελπίδες στους παίκτες του Φλικ, οι οποίοι θέλουν μόνο νίκη την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Κόστα Ρίκα. Στο δεύτερο ημίχρονο γράφτηκε η… ιστορία του αγώνα, με τους Μοράτα και Φούλκρουγκ να έρχονται από τον πάγκο και να δίνουν λύσεις στο σκοράρισμα.

Μπορεί η αναμέτρηση ανάμεσα σε Ισπανία και Γερμανία να μην ανέδειξε νικητή, όμως η «μοιρασιά» φαίνεται πως βολεύει αμφότερες. Η «μάνσαφτ» ήξερε ότι μια ήττα σήμερα θα ήταν… καταστροφική και με τον έναν βαθμό αυτό διατηρούν αρκετές ελπίδες πρόκρισης. Την ίδια στιγμή που οι «Φούριας Ρόχας» κρατούν τη τύχη και την πρωτιά του ομίλου στα χέρια τους, αφού κάτι τέτοιο θα συμβεί αν δεν ηττηθούν από την Ιαπωνία.

Οι Ισπανοί ήταν αυτοί που πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα 45 λεπτά και είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η καλή κυκλοφορία της μπάλας ήταν κυρίαρχο στοιχείο σε ακόμη ένα ματς για το σύνολο του Λουίς Ενρίκε, που μόλις στο 7’ είδε τους Πέδρι και Γκάβι να συνδυάζονται υπέροχα, για να δώσουν τη δυνατότητα στον Ντάνι Όλμο να βρει χώρο για ένα δυνατό σουτ, το οποίο με δυσκολία σταμάτησε ο Μάνουελ Νόιερ, αλλά και το δοκάρι!

Οι Γερμανοί προσπαθούσαν να διασπάσουν το passing game των αντιπάλων τους, πρεσάροντας ψηλά, κάτι που είχε αποτέλεσμα. Οι Ισπανοί χρειάστηκε να περιμένουν ως το 22’ για να βρουν τη δεύτερη ευκαιρία τους στο ματς, με το μακρινό σουτ του Άλμπα να περνά άουτ. Τρία λεπτά μετά και εξαιτίας ενός λάθους του Σιμόν, ο Γκναμπρί «απάντησε», αλλά η προσπάθειά του έφυγε δίπλα από την εστία του Ισπανού γκολκίπερ.

Δευτερόλεπτα μετά και συγκεκριμένα στο 26’, ο Νόιερ έκανε λάθος σε μεταβίβαση, με αποτέλεσμα να δώσει τη δυνατότητα στους Ισπανούς να βρουν ευκαιρία. Ο Φεράν Τόρες βρέθηκε σε θέση βολής, όμως Κερέρ έβαλε «στοπ» στο σουτ την ύστατη στιγμή. Προς το τέλος του πρώτου μέρους, οι Γερμανοί ανέβασαν ρυθμό, με τον Μουσιάλα να δίνει ενέργεια στο επιθετικό κομμάτι. Στο 40’ ο Ρούντιγκερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ, όμως το ημί-αυτόματο οφσάιντ λειτούργησε και το γκολ δεν μέτρησε.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε στους ίδιους ρυθμούς με το πρώτο. Η Ισπανία προσπαθούσε να κρατήσει τη μπάλα, την ώρα που η Γερμανία πίεζε ψηλά για να εκβιάσει κάποιο λάθος. Αυτό έγινε στο 56’ με τον Κίμιχ να αναγκάζει τον Σιμόν σε λάθος και αφού του έκλεψε τη μπάλα, προσπάθησε να τον νικήσει, όμως ο γκολκίπερ απέκρουσε. Ήταν η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος, λίγο πριν ακολουθήσει το γκολ!

Αυτό ήρθε από τον Άλβαρο Μοράτα στο 62’, ο οποίος είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο οκτώ λεπτά νωρίτερα. Ο Ζόρντι Άλμπα βρήκε κενό χώρο στην αριστερή πλευρά του γηπέδου και αφού διένυσε μερικά μέτρα, με μια σέντρα «πάρε-βάλε» έδωσε τη δυνατότητα στον συμπαίκτη του να σκοράρει.


Στο 65’ ο Όλμο εκμεταλλεύτηκε και πάλι το κενό στο δεξί άκρο της άμυνας των Γερμανών, με τον Κέρερ να είναι εκτός θέσης, και με μια παράλληλη στην εστία σέντρα, βρήκε αμαρκάριστο τον Ασένσιο, ο οποίος όμως πλάσαρε άουτ.

Κάπου εκεί ο Φλικ αναγκάστηκε να επέμβει στο ματς, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Φούλκρουγκ, Σανέ και Κλόστερμαν, οι οποίοι άλλαξαν άρδην την εικόνα. Η Γερμανία έγινε πιο δημιουργική, κι αφού πρώτα απείλησε, στη συνέχεια σκόραρε. Στο 74’ ο Σανέ έπαιξε κάθετα και έβγαλε τετ-α-τετ τον Μουσιάλα, όμως ο νεαρός νικήθηκε από τον Σιμόν, που έκανε σπουδαία επέμβαση. Ωστόσο, στο 83’ ο Ισπανός τερματοφύλακας ήταν ανήμπορος να αντιδράσει. Ο Σανέ και πάλι έδωσε κάθετη πάσα στον Μουσιάλα, ο οποίος αφού πάτησε περιοχή, άφησε την μπάλα στον επερχόμενο Φούλκρουγκ, που με δυνατό σουτ, εκτέλεσε για το 1-1.


Στα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα, καμία από τις δύο ομάδες δεν πήρε ιδιαίτερα ρίσκα για να κυνηγήσει τη νίκη κι έτσι το 1-1 έμεινε ως το σφύριγμα της λήξης. Κάτι που βέβαια θα είχε αλλάξει, αν ο Σανέ στις καθυστερήσεις είχε εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του δόθηκε, όταν βρέθηκε απέναντι στον Σιμόν, όμως ο Γερμανός άργησε να πλασάρει και κόπηκε.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Ουνάι Σιμόν, Καρβαχάλ, Λαπόρτ, Ρόντρι, Άλμπα (82’ Άλμπα), Μπουσκέτς, Πέδρι, Γκάβι (66’ Ν. Γουίλιαμς), Όλμο, Ασένσιο (66’ Κόκε), Φεράν Τόρες (54’ Φεράν Τόρες).

Γερμανία (Φλικ): Νόιερ, Κέρερ (70’ Κλόστερμαν), Ράουμ (87’ Σλότερμπεκ), Σούλε, Ρούντιγκερ, Γκορέτσκα, Κίμιχ, Μουσιάλα, Γκουντογκάν (70’ Σανέ), Γκνάμπρι (85’ Χόφμαν), Μίλερ (70’ Φούλκρουγκ).

Η φώτο του αγώνα:

Οι προπονητές των δύο ομάδων, Λουίς Ενρίκε και Χάνσι Φλικ, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης, αφού με τις επιλογές τους από τον πάγκο μπόρεσαν να αλλάξουν την εικόνα του παιχνιδιού.

FimW-hZXoAYCdJW.jpg

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης