Μουντιάλ 2022

Κροατία: Ο Μάγιερ χάλασε το... μοτίβο του Λιβάγια! (video)

Κροατία: Ο Μάγιερ χάλασε το... μοτίβο του Λιβάγια! (video)

Ο Μάρκο Λιβάγια σκόραρε στη μεγάλη νίκη της Κροατίας επί του Καναδά με 4-1 και πέτυχε το πρώτο του γκολ σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ήταν η τέταρτη φορά που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με το εθνόσημο και τις προηγούμενες τρεις φορές η «Χρβάτσκα» πέτυχε τουλάχιστον τρία γκολ!

Η Κροατία ξεπέρασε το εμπόδιο του νεανικού Καναδά, επικρατώντας με 4-1, «πατώντας» έτσι κορυφή στον 6ο όμιλο του Μουντιάλ στο Κατάρ. Η ομάδα του Τζον Χέρντμαν, όπως και στο ματς της πρεμιέρας κόντρα στο Βέλγιο, μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα, γεμάτη ενέργεια, ωστόσο η διαφορά με εκείνη την αναμέτρηση είναι ότι κατάφερε να σκοράρει! Μάλιστα αυτό ήταν ιστορικό γκολ τόσο για την εθνική ομάδα όσο και για τον ίδιο τον σκόρερ της, Αλφόνσο Ντέιβις.



Παρόλα αυτά, η Κροατία κατάφερε και αντέδρασε μετά την ψυχρολουσία μόλις στα 68 δευτερόλεπτα του αγώνα και με δύο γκολ πριν το ημίχρονο γύρισε τούμπα το ματς! Αυτή μάλιστα ήταν μόλις η δεύτερη φορά που η «Χρβάτσκα» σκόραρε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο σε τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ύστερα από το 1998 και το αγώνα εναντίον της Ολλανδίας στα πλέι οφ της τρίτης θέσης.

 Ο Μάρκο Λιβάγια πέτυχε το γκολ της ανατροπής στο 44ο λεπτό της αναμέτρησης, γράφοντας το 2-1, πετυχαίνοντας το πρώτο του τέρμα σε Μουντιάλ, σε μία πολύ σημαντική στιγμή για τον ίδιο. Ο πρώην φορ της ΑΕΚ συμμετέχει στην τελική φάση της διοργάνωσης για πρώτη φορά στην καριέρα του και κατάφερε στην 16η συμμετοχή του με το εθνόσημο να πετύχει το πρώτο του μέσα στο 2022 και το τέταρτο συνολικά στην εθνική ομάδα!

Το φοβερό με τον Λιβάγια είναι ότι και στις τρεις προηγούμενες φορές που σκόραρε αγωνιζόμενος με την εθνική ομάδα της χώρας του, εκείνη κέρδισε βάζοντας τουλάχιστον τρία γκολ! Πιο συγκεκριμένα είχε σκοράρει κόντρα σε Σλοβενία (3-0), Κύπρο (3-0) και Αυστρία (3-1). Με λίγα λόγια αν ο Λόβρο Μάγιερ δεν έγραψε το 4-1 στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Καναδά, τότε για ακόμα μία φορά ο Λιβάγια θα έβαζε γκολ και η Κροατία θα πετύχαινε τρία γκολ!


Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης