Μουντιάλ 2022

Κροατία – Καναδάς 4-1: Νίκη-ανάσα με ανατροπή και «υπογραφή» του σπουδαίου Λιβάγια! (video)

Κροατία – Καναδάς 4-1: Νίκη-ανάσα με ανατροπή και «υπογραφή» του σπουδαίου Λιβάγια! (video)

Η Κροατία αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, είχε τα ψυχικά αποθέματα και την κατάλληλη εμπειρία από ανάλογες καταστάσεις για να ανατρέψει το σκορ και να πάρει μια σημαντική νίκη με 4-1 επί του Καναδά, που την τοποθετεί στις θέσεις πρόκρισης του 6ου ομίλου του Μουντιάλ.

Σε μια διοργάνωση όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο, για να επιβιώσει και να αντέξεις στις όποιες δυσκολίες βρεις απέναντι σου, χρειάζεσαι την εμπειρία που έχει… κατακτήσει με την πάροδο του χρόνου για ανατρέψει την εις βάρος σου κατάσταση. Κάτι που είχε σε μεγάλο βαθμό η Κροατία που επικράτησε με 4-1 του άπειρου Καναδά για την 2η αγωνιστική του 6ου ομίλου και με τέσσερις βαθμούς, ισοβαθμεί με το Μαρόκο στις πρώτες θέσεις του γκρουπ, αφήνοντας στην 3η θέση το Βέλγιο.

Στα του αγώνα, ο ρυθμός από την αρχή του παιχνιδιού ήταν «εκρηκτικός». Μόλις στο 2’ ο Καναδάς «άνοιξε» το σκορ, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι «φιλοξενούμενοι» βγήκαν με ταχύτητα στην αντεπίθεση, ο Μπιουκάναν σέντραρε ιδανικά και ο αριστερός μπακ της Μπάγερν Μονάχου, Αλφόνσο Ντέιβις με εντυπωσιακή κεφαλιά έκανε το 1-0.

 

Στη συνέχεια, ο Καναδάς συνέχισε να πιέζει ψηλά μη μπορώντας ωστόσο να βρει το δεύτερο γκολ που θα απλοποιούσε τα δεδομένα. Έτσι, η Κροατία είχε την εμπειρία ώστε να ανεβάσει την απόδοση της μετά το ημίωρο και ισοφάρισε στο 36’ με τον Κράμαριτς που αξιοποίησε την κάθετη πάσα του Πέρισιτς και πλάσαρε ιδανικά για την ισοφάριση των φιναλίστ του προηγούμενου Μουντιάλ.

 

Στο 44’ εκμεταλλευόμενη το καλό μομέντουμ που είχε δημιουργήσει η ομάδα του Ντάλιτς, πήρε το προβάδισμα με τον πρώην παίκτη της ΑΕΚ, Μάρκο Λιβάγια. Ο ποιοτικός επιθετικός της Χάιντουκ Σπιλτ «υποδέχθηκε» την μπάλα και με ωραίο σουτ διπλασίασε τα τέρματα του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος, πετυχαίνοντας την ανατροπή.

 

Στο δεύτερο μέρος, η κόπωση έκανε την εμφάνιση της στις δύο ομάδες, αλλά όπως φάνηκε οι Κροάτες είχαν την επίγνωση για να την διαχειριστούν. Μάλιστα, στο 70’ ο Κράμαριτς έβαλε γερές βάσεις για το πρώτο τρίποντο της Κροατίας πετυχαίνοντας το 3-1 με υπέροχη ντρίμπλα και ξερό σουτ που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

 

Έτσι, με την αναμέτρηση να έχει ουσιαστικά κριθεί η Κροατία πέτυχε και τέταρτο τέρμα στις καθυστερήσεις με τον Μάγιερ. Το γκολ προήλθε από το τρομερό λάθος του Μίλερ, ο Όρσιτς απέναντι από τον Μπόργιαν, πάσαρε στον άσο της Ρεν και αυτός δεν αστόχησε σε ανυπεράσπιστη εστία για το τελικό 4-1.

Οι ενδεκάδες των ομάδων

Κροατία (Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Πέρισιτς (86' Ορσιτς), Λόβρεν, Κόβασιτς (86' Μάγιερ), Κράμαριτς (73' Βλάσιτς), Μόντριτς (86' Πάσαλιτς), Μπρόζοβιτς, Λιβάγια (60' Πέτκοβιτς), Σόσα, Γκβαρντιόλ, Γιουράνοβιτς

Καναδάς (Χέρντμαν): Μπόριαν, Μίλερ, Βιτόρια, Τζόνστον, Ντέιβις, Εουστάκιο (46' Κονέ), Χάτσινσον (73' Αντεκούγκμπε), Λαριέα (62' Χόιλετ), Ντέιβιντ (72' Καβαλίνι), Λάριν (46' Οσόριο), Μπουκάναν

Η φωτογραφία του αγώνα

Το δεύτερο γκολ της Κροατίας που έφερε... τούμπα το παιχνίδι απέναντι στον Καναδά, με τον σκόρερ, Μάρκο Λιβάγια να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ στην διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
a57a6e12-9975-469b-a2dd-e7e1bbdca844.jpg

Χρήστος Λόης 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης