Μουντιάλ 2022

Μαρόκο: Οι οπαδοί του όρθιοι, οι παίκτες του στο… έδαφος!

Μαρόκο: Οι οπαδοί του όρθιοι, οι παίκτες του στο… έδαφος!

Μία ακόμη φωτογραφία που θα προβληθεί πολύ, έκανε την εμφάνισή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, με το Μαρόκο να έχει επικρατήσει του Βελγίου, τους οπαδούς του να είναι άπαντες όρθιοι και να πανηγυρίζουν και τους παίκτες που έφεραν εις πέρας την «αποστολή» τους, στο… έδαφος!

Ιστορική η νίκη για το Μαρόκο επί του Βελγίου. Μόλις η 3η του σε Παγκόσμιο Κύπελλο σε ολόκληρη την ιστορία του και η «παρθενική» του στον 21ο αιώνα, για πρώτη φορά μετά από 24 χρόνια.

Η μοναδική ομάδα που κέρδισε σε όμιλο το Βέλγιο από το 1994 και η μόνη που σταματά την ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ στην πρώτη διαδικασία του τουρνουά, μετά από 9 παιχνίδια.

Αιτίες που έκαναν άπαντες να ξετρελαθούν στις κερκίδες. Να αποθεώσουν το Μαρόκο, να πανηγυρίσουν τη νίκη του, ακόμη και αν δεν είναι η… χώρα τους. Όλους εκτός από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές.

Διότι μία από τις πιο iconic στιγμές του τρέχοντος Παγκοσμίου Κυπέλλου, σημειώθηκε με το σφύριγμα της λήξης! Οι οπαδοί του Μαρόκο να επευφημούν την ομάδα και αυτή να είναι στο… έδαφος και να προσεύχεται. Ένας ιδιαίτερος τρόπος να ζήσεις μία στιγμή που ανέμενες 24 χρόνια. Αλλά αδιαμφισβήτητα, μία στιγμή που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει κάτι από άλλους πανηγυρισμούς.

Το Μαρόκο «έγραψε» ιστορία στο Κατάρ και οι παίκτες του θα το θυμούνται για πάντα. Ίσως μάλιστα προσεύχονταν, για να μην το… ξεχάσουν ποτέ!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης