Μουντιάλ 2022

Μαρόκο: «Τρίτωσε» τις νίκες του σε Μουντιάλ – Πρώτη μετά από 24 χρόνια, με συνταγή… Ρεντραγκί!

Μαρόκο: «Τρίτωσε» τις νίκες του σε Μουντιάλ – Πρώτη μετά από 24 χρόνια, με συνταγή… Ρεντραγκί!

Μία ιστορική νίκη σημείωσε το Μαρόκο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, με την ομάδα του Ρεντραγκί να επικρατεί με 2-0 του Βελγίου και να φτάνει τα τρία τρίποντα στην ιστορία του Μουντιάλ! Έχει ξεχάσει πώς είναι να δέχεται γκολ, πανηγυρίζει για πρώτη φορά μετά από 24 χρόνια στον θεσμό!

Όταν ο Ουαλίντ Ρεντραγκί αναλάμβανε την τεχνική ηγεσία του Μαρόκου, κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως η εικόνα του θα αλλάξει σε τόσο μεγάλο βαθμό. Το θετικό όμως σε αυτή την περίπτωση, είναι πως αν αυτό συμβεί, αυτομάτως την απόλυτη ευθύνη την έχει ο προπονητής.

Και αυτό συνέβη με τον Ρεντραγκί, ο οποίος έχει ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι αήττητος, το Μαρόκο διατήρησε το «μηδέν» στην πρεμιέρα και για 5η συνολικά φορά σε ισάριθμα παιχνίδια του και πλέον, σημείωσε μία ιστορική νίκη!

Την τρίτη του συνολικά στα Μουντιάλ που έχει συμμετάσχει! Η πρώτη έλαβε χώρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986 απέναντι στην Πορτογαλία, η δεύτερη 12 χρόνια μετά, στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου κόντρα στην Σκωτία, αλλά έκτοτε, μετά το 3-0 επί των Βρετανών, η ιστορία δεν επαναλήφθηκε ποτέ.

Τουλάχιστον μέχρι να φτάσουμε στο Κατάρ και στο πρώτο Μουντιάλ που διεξάγεται χειμώνα. Το Βέλγιο δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στις συνθήκες του ματς, οι τυπικά φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι και το τρίτο τρίποντο στην ιστορία τους είναι γεγονός, με δύο γκολ στο δεύτερο μέρος και ένα ακόμη που ακυρώθηκε, από τον Ζίγιεχ, στις καθυστερήσεις του πρώτου.

Όσον αφορά το Βέλγιο του Κέβιν Ντε Μπρόινε, η αλήθεια είναι πως οι δηλώσεις του Κέβιν Ντε Μπρόινε επιβεβαιώνονται. Η ομάδα είναι κουρασμένη, η μεγάλη της ευκαιρία δεν αξιοποιήθηκε πριν από μία τετραετία και οι πιθανότητες μακροημέρευσης στο Κατάρ, δεν δείχνουν να είναι πολλές.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτό επιβεβαιώθηκε από το… Μαρόκο, την στιγμή που το Βέλγιο ηττάται για πρώτη φορά σε Μουντιάλ από ομάδα της Αφρικής, μετά από πέντε απόπειρες!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης